Baca Entry Latest Nie Jugak!

29 December 2011

Tutorial Photoshop - Tulisan Bewarna Warni Macam Pelangi

salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
terasa nak buat tuto lak kat korang..asyik freebies jer..
kali nie nak ajar korang buat tulisan macam pelangi gitu..suka?
sennag jer..rasanya x sampai 3 minit pown korang dah dapat buat..
jom kita belajar camna nak buat okay..ikut step by step..

1. Open Adobe Photoshop korang dulu..
2. File > New > korang create la size yg korang nak
3. Pastue korang create text kat layer korang k.

4. Then kat layer text tadi, korang pergi Right Click then pilih Blending Option taw. Macam kat bawah nie ha.

5. Kuar window layer style kan? pergi tick kat Gradient Overlay. nampak tak yang hitam putih tue, klik situ taw. Tekan situ macam contoh kat bawah nie. 

6. Ha dah kuar Gradient Editor kan. Pilih bahagian spectrum then klik OK!

7. Okay. skang korang tukar dari 90 ke 0..taip jer 0 kat situ. Pastue klik OK.

8. Tadaaa..kan dah siap..menjadik kan..xsampai 2 minit pown kan.

SELAMAT MENCUBA!


8 orang comel komen:

CECITER KAMU, AKU DAN DIA said...

hii nice tutorial....follow u yea...jenguk2 blog kitew yEa ;D

shida'R said...

wahh bestt..shida nk cuba ;)

FatihahRadzi said...

tuto yg brguna :D

khairul said...

bila hg nk ajaq aku ni ?

miSpYeja said...

senang!! thank shere

Nasata Atyn said...

lupe nk tnye ni adobe photoshop cs bape ea?

Hadi Halim said...

salam..kenapa ea saya dah pilih corak spectrum,coraknya jadi spectrum tapi warnanya hitam putih,bukan jadik warna warni pelangi..

Nurul Ain Atikah said...

okeh, dah boleh buat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...