Baca Entry Latest Nie Jugak!

24 December 2011

Freebies Doodle Santa Claus Sempena Hari Krismas

salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua..
krismas dah nak dekat kan? skang dah 24..alamak! besok!
so apit nak wish Merry Christmas pada yang menyambutnya..
nak wish pada warga kerja Nuffnang, Churp-Churp, Blin dan Says
yang mana menyambutnya okay..selamat hari natal..
apit dah siapkan freebies santa claus utk korang..
boleh la gunakan utk wish Hepi Christmas pada rakan blogger
yang sambut hari natal nie..kita kan 1 Malaysia..kan3..
Join Giveaway Hari Krismas : TEKAN SINI





comel2 tak? doodle sempena Hari Natal besok..
jemput amik dan sila wish pada rakan2 yang menyambutnya..
hmm itu saja nak dikongsikan dengan korang..jumpa lagi
babai korang..assalamualaikum..

11 orang comel komen:

dhia adawiyah said...

nak ambil satu boleh ?? :)

Niel said...

ambik satu~

ikki said...

lawanye :D

RayQuaz said...

Jangan Ucap Merry christmas!!

Christmas adalah hari untuk orang kristian. Dan menurut kristian apabila anda mengucap "Merry Christmas" anda secara tidak sengaja mengaku Allah mempuyai anak iaitu nabi isa yang lahir pada 25 december. Astarfirullahalazim!! Semoga Allah menyelamatkan kita daripada perkataan yang boleh membuat kita murtad!!

Mengatakan Allah mempuyai anak 100% adalah syirik (antara dosa terbesar)

Hafizzi Aziz said...

@RayQuaz : bg sy, maybe tak salah nak ucapkan dan BUKAN MERAIKANNYA..

terbaca di sini
http://ilmudanulamak.blogspot.com/2009/01/hukum-mengucap-selamat-kepada-perayaan.html

oleh USTAZ AHMAD ADNAN FADZIL

antara tulisannya,

Ada riwayat menceritakan; seorang Majusi memberi salam kepada Ibnu Abbas r.a. (seorang sahabat Nabi); "Assalamu 'alaikum".

Lalu Ibnu 'Abbas menjawab; "Wa alaikumussalam Wa Rahmatullah".

Maka sahabat-sahabatnya (yang ada bersamanya) berkata kepadanya; adakah kamu mendoakan rahmat Allah untuknya.

Ibnu 'Abbas menjawab; "Tidakkah dia hidup sekarang ini dengan rahmat Allah".

Maksud Ibnu 'Abbas; rahmat Allah tidak semestinya bermaksud rahmat di akhirat (yang khusus untuk orang beriman), ia juga bermaksud rahmat di dunia yang dianugerah Allah bukan sahaja untuk orang Islam, tetapi juga untuk orang kafir.

Di dalam al-Quran, Allah hanya melarang kita untuk berbaik-baik dengan orang kafir yang memusuhi Islam dan umat Islam. Adapun orang kafir yang menghormati Islam dan umat Islam, Allah tidak menegah kita untuk berbaik-baik dengan mereka. Dari kebaikan kita itulah akan menjadi contoh kepada mereka dan menjadi pendorong kepada mereka untuk menerima Islam, Insya Allah.

Perhatikan firman Allah (bermaksud);

“Allah tidak melarang kamu daripada berbuat baik dan berlaku adil kepada orang-orang (kafir) yang tidak memerangi kamu kerana agama (kamu), dan tidak mengusir kamu dari kampung halaman kamu. Sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang berlaku adil. Sesungguhnya Allah hanyalah melarang kamu daripada menjadikan teman rapat orang-orang yang memerangi kamu kerana agama (kamu), dan mengusir kamu dari kampung halaman kamu, serta membantu (orang lain) untuk mengusir kamu. dan (ingatlah), sesiapa yang menjadikan mereka teman rapat, maka mereka itulah orang-orang yang zalim” (al-Mumtahanah, ayat 8-9)

waallahualam..

PUTERI LAGU said...

chomey2.. pandai betul..

MiSz fiFiEyQa said...

santa claus pink..jambunye..hik3..

RayQuaz said...

@ Hafizzi Aziz

http://2.bp.blogspot.com/-Tn-TzDcD6is/TvXkz0Gpx9I/AAAAAAAAA3M/osdOz-VXbCQ/s320/1.jpg

bukan nak bergaduh tapi nak betulkan je. harap faham and maaf kalau ada kecil hati pasal benda nih

fitriani zain said...

rembat^^^

Cik Purple Pinkypuff said...

mintak yg ni jugak.. ^^ hihi..

Laurie Gina said...

yeah apit,terer gak awk buat eyh..ehhe, sy amik warna merah yer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...