Baca Entry Latest Nie Jugak!

23 December 2011

Tutorial Komputer - Lajukan Facebook Korang


salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
okay apit nak ajar korang nak lajukan facebook korang..
maksudnya, iklan2 tepi tue dihapuskan..tak penting pown..
pada bebudak U or kolej boleh la try kalau tenet korang slow
taknak try xpa..saja untuk pengetahuan am korang..

1. 1stly, korang masuk dulu kat SINI
2. then korang tekan ADD TO CHROME..contoh kt bawah

3. Pastue keluar pop up utk korang install..klik Install..

4. cer korang bukak facebook korang..kan dah lebih simple..
5. kalau korang nak kembali seperti sediakala, korang klik kat icon SPANAR kat hujung tue..Tools > Extensions..

6. then korang pilih la nak remove terus or enabled jer..

7. so itu saja..selamat mencuba ye..babai!


15 orang comel komen:

Niel said...

Nak cube=)

nurmujahidah said...

tq,, dah buat,, suke sangat :D

3no gr33ny said...

jemput tuan hamba ke sini

http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/12/shoutbox-ukhuwah-kita.html

hamba ada memperihalkan tuna hamba..heehe

MadNip said...

thanks fiz ... huhuh ..

Syarafi[skyforce331] said...

mekasih untuk info ni apit..sukee :D

Nisa Greennnpanda said...

wah..ade carenye eh?
sy pki browser chrome, mmg dh lju dh pun fb, hehe...

ummi_norseha said...

sis tag awak,jom join
http://darkbatman.com/giveaway-darkbatmancom/

ummi_norseha said...

sis tag awak,jom join
http://darkbatman.com/giveaway-darkbatmancom/

ummi_norseha said...

sis tag awak,jom join
http://darkbatman.com/giveaway-darkbatmancom/

a m i R a said...

wahh ! thankkss .. simple :)

eye in said...

thankz..lapang dada tgk..takde la..pic pelik2 muncul ^^

Zaza said...

nak tanye..
nape laptop sy xleh tgk skin fb?
ade tuto x?

GeeGee said...

Good idea :)

Nurul Ain Atikah said...

Okay, tapi kalau internet slow jadi jugak ke?

cimie said...

bapak simple fb aku.. hahaha//

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...