Baca Entry Latest Nie Jugak!

16 September 2011

Tutorial Blog - Cara Nak Download/Backup Blog

salam blogger korang..haiii..
entri kali nie agak serius sikit okay..
tutorial nie amat-amat penting untuk korang semua..
sekarang nie ada lagi pasal hacked2 nie..
so sebelum terjadi apa-apa kan..
apa kata korang get ready terlebih dahulu..
apit bukan nak ajar korang security ke apa..
nie kira backup data korang before kena hacked atau sebagainya lah..
so meh kita buat sama-sama..apit dah buat tadi..

1. Log In > Dashboard > Setting > Basic dan click Export Blog


2. pastue korang tekan Download Blog


3. Then siap lah! korang save file yang korang download tue leklok k!
4. kalau nak security lagi..korang tukar password yang kuat2 sikit..
letak huruf, nombor or !@#$%^&*() nie okay!


12 orang comel komen:

~Nana 귀여운~ said...

tuto berguna nih...nanti nana wat kay..akut arr kalau de ape2 terjadi.:P

Ary said...

ohh....mcm tu..baru tahu..tq apit..

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

letak password cam apit letak tu la kot
pastu linz sendiri pun lupa
hahahah
selamat pagi

Fendy said...

owh...okay2....

Lyssa Faizureen said...

yeyy . terima kasih ajar. ehee.

Alfi Ramadhani said...

thanks apit ! ^^

khairul said...

tq APIT..NANTI LEH TRY

SiTi Nurwani Binti Yusoff said...

Hoo..Takut dgar...pape pun,thanks ya..:-)

Haniada said...

thanks ajar tuto niey.. :)

3no gr33ny said...

terima kasih sahabat apit sbb hamba juga pernahh jadi macam ni...dan tidaklah hamba tahu boleh di export kn halaman kita..

terima kasih sekali lagi =)

Perfume said...

Infi yang berguna thnaks

Anonymous said...

Very great post [url=http://pandorajewelrysale.dinstudio.co.uk]pandora jewelry locations[/url] . I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your weblog posts [url=http://mulberrybags-outlet.dinstudio.co.uk]vintage mulberry bags[/url] . After all I will be subscribing to your feed and I'm hoping you write once more very soon! [url=http://mulberrysales.dinstudio.co.uk]mulberry bags outlet[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...