Last updated!

14 September 2011

Tutorial Photoshop - Buat Tatoo Di Lengan atau Badan

salam blogger semua..haiiii...
alamak..besar gajah la plak gambar atas nie..
motifnya nak tunjuk tatoo baru buat tadi..
bukan p buat kat kedai okay..guna photoshop ja..
senang ja..nak tahu ke? alaa..guna brush ja pown..
tak tahu jugak? meh nak ajar..

1. Open adobe photoshop korang cam biasa..
2. eh jup..korang nak order DVD Tutorial Photoshop Top Secret?
kalau nak tempah meh usha sini >> KLIK
3. Klik File > Open dan pilih gambar korang..
4. Then pilih Brush Tool..tak tahu brush tool yang mana? usha kotak merah nie


 5. Then korang download brush untuk tatoo kat sini >> KLIK
6. Ada macam2 bentuk tatoo kat situ. Korang just download okay.
7. Sekarang kita install brush tatoo dalam adobe photoshop.
8. tak tahu cara install brush? meh usha sini >> KLIK
9. Then korang pilih la warna apa untuk tato korang.
10. warna dan size ikut suka korang saja. boleh?

SELAMAT MENCUBA!