Last updated!

06 September 2011

Tutorial Blog - Bentuk-Bentuk Border

 salam blogger semua..
apit nak share bentuk-bentuk border untuk korang semua..
ada 6 pilihan semuanya..korang boleh pilih..
border-border nie banyak kegunaan dia..
korang leh letak kat title post..body post..sidebar title..
korang leh amik code-code border kat bawah nie..
ha border-border nie credit untuk LyssaSecret

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;

-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;

-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;

-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
ha korang pilih la nak jenis border apa yang sesuai untuk blog korang..
amik saja code tue..pastue korang letak kat bawah code h3.post-title..
pandai-pandai korang lah godek code ye..
lepas tue korang PREVIEW dulu taw..
kalau menjadi terus SAVE TEMPLATE..
SELAMAT MENCUBA!


9 orang comel komen:

adamainaa.com said...

template button yg sngt membantu kepada mereka yang memerlukan. hehehe

Nyamuk Terbang said...

ad border lg kemas ker
xder lg kemas
erkkk

0nenanina Vanilla said...

tanx for tuto...nanti ade mase nak buatla

Aisya said...

knp tak jadi eh? huu

Syuhada Amdilah said...

knape x jadi eh ? . dah buat 2 kali . hehe

Anis Eikin said...

nak letak kat mana?expand widget ke?huhu helpp

Tengku Mahkota Amar Ibnu Sultan Rothman Al-Haj Muadzam Shah Alam said...

code nak letak kat mana?

Tengku Mahkota Amar Ibnu Sultan Rothman Al-Haj Muadzam Shah Alam said...

code nak letak kat mana?

Cik Dollie said...

erm..tolong miea :) miea buat tak jadi jadi pon :( sangat memerlukan bantuan fizgraphic