Last updated!

15 September 2011

Tutorial Blog - Private Shoutbox

salam blogger semua..
apit nak ajar camna nak privatekan shoutbox..
nampak kan shoutbox apit..
orang tak leh nak baca apa yang kita borakkan..
meh nak ajar okay!

1. Log In > Dashboard > Design 
2. Cari code shoutbox korang tue..
3. then korang cari width ngan height kan shoutbox korang tue..
<!-- Begin ShoutMix - http://www.shoutmix.com -->
<iframe scrolling="auto" width="205" frameborder="0" src="http://www6.shoutmix.com/?afyz8916" height="120" title="afyz8916">
<a href="http://www6.shoutmix.com/?afyz8916">View shoutbox</a>
</iframe>
<br/>
<!-- End ShoutMix -->
4. tukar height kepada 120. nampak kan tulisan kuning atas tue?
5. Pastue korang save dan view blog. Jadik tak?

SELAMAT MENCUBA!


5 orang comel komen:

officialfyfy c: said...

apit,habis tu kalau mcm ni kita pun x nampak la ek? kalau nak tgk kena pergi login acc shoutmix,cmtu?

0nenanina Vanilla said...

camne nak letak follower sekali dengan shoutmix?

Aqila Farah said...

apit mcm mne nak letak follower ngan comment skali ?

Adam Malaysian Idol said...

wak ... kalo de kawan reply kat shoutbox tu kan .... camner kita nak tengok coz dah tukar camtu?

zana said...

KLU YG GUNA CBOX CNE LAK NK BUAT YE