Last updated!

03 September 2011

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita

salam blogger kepada semua blogger..
apit nak join satu contest nie..macam menarik ja..
contest nie apit dapat tahu dari Adamaina..thanks bro!
hadiah pown menarik-menarik..banyak tol sponsor..
kalau korang nak tahu apa syarat-syarat dan hadiahnya.terjah la..
klik ja banner kat atas tue untuk join contest nie..hihihi..
so apit nak pertaruhkan gambar yang apit edit..
gambar sebelum dan selepas taw..
GAMBAR PERTAMA (1000x600pixels)
klik gambar untuk zoom lebih dekat
Gambar sebelum edit adalah gambar di salah sebuah tempat di Langkawi.
bersebelahan dengan tapak projek yang belum siap sepenuhnya..
gambar asal dimanipulation menjadi gambar yang seakan dark blue..
berlatar belakangkan sebuah istana usang.
gambar apit dan rakan di gambar asal dicrop dengan teliti..
tone warna gelap digunakan untuk menjadikan gambar menyeramkan..
gambar diedit menggunakan adobe photoshop sepenuhnya..
klik pada gambar untuk mendapatkan pixel yang lebih jelas..
GAMBAR KEDUA (1100x700pixels)
klik gambar untuk zoom lebih dekat
 Gambar sebelum edit adalah gambar asal 100% tanpa ditukar..
gambar tersebut dimanipulasikan menjadi gambar misteri..
menambahkan sedikit background di belakang..
mata sebelah diedit menjadi mata batu dan mulut bergigi tajam..
tone warna amat-amat memainkan peranan dalam gambar ini..
gambar diedit dengan menggunakan adobe photoshop dan piknik..
Loch Ness merupakan panggilan nama seekor haiwan misteri..
nak tahu lebih lanjut tentang Loch Ness boleh berjumpa Encik Google..
GAMBAR KETIGA (1000x700pixels)
klik gambar untuk zoom lebih dekat
    Gambar asal adalah gambar sebuah kondominium di Pulau Pinang..
    gambar asal tak menonjolkan rupa bentuk awan yang cantik..
    jadi apit menggunakan kaedah HDR untuk menampakkan awan
    HDR dalah singkatan daripada High Dynamic Range..
kaedah ini perlu lah mempunyai 3 gambar atau lebih yang mempunyai 
nilai exposure yang berlainan atau berbeza..
dan hasilnya adalah seperti yang anda saksikan..
software yang digunakan adalah Adobe Photoshop dan Dynamic Photo..
sebenarnya ada banyak lagi gambar yang apit edit..
tapi cukup lah 3 gambar yang dipertaruhkan ye..
kalau korang nak join contest nie klik la banner kat ats tue taw..
hadiah-hadiah sangat menarik..banyak sponsor..
tengok bawah nie sponsor-sponsor dan hadiah-hadiah yang
bkal anda menangi taw..join jangan tak join..
apit tag sahabat blogger pit lah..
1. LyssaSecret
2. Shida

8 orang comel komen:

aima mazlan said...

ish...
seramnye gambooo....

Ash Kyouhei said...

good luck abg Apiz :D

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

wahhhh ! abg apit editt smart lahhh ! haishh , comfirm ler kalah kann ! HAHAH :D btw , sangat cool whooaaaaa !

Cik Chempaka Sari said...

good luck. tere giler edit gmbr.

Lyssa Faizureen said...

ehee .thnx tAG yoo . tapii . tapii kann . Lyssa tak reti edti photo ! HAHA :)

Cik Siti Aziz said...

nice edit..sukark bangat bro

adamainaa.com said...

apit gambar no 2 tu buat aku takleh tido malam la. hahaha

Maria..... said...

waaaa lagi hebat ngedit,ada join gak contest ni,sjer cuba nasib...hikhikhik