Last updated!

25 September 2011

Tutorial Photoshop - Tulisan Melengkung/Bulat

salam blogger kat korang semua..
okay apit nak buat tutorial photoshop kat korang nie..
apit nak ajar camna nak buat tulisan melengkung macam kat atas tue..
ikut korang lah nak melengkung camna pown..
kornag boleh tentukan sendiri..senang ja..jom belajar!

1. Kalau korang nak order DVD Top Secret Photoshop >> KLIK
2. Open adobe photoshop korang okay..
3. Klik File > New > dan korang tentukan size width dan height korang tue..


4. Then korang klik Ellipse Tool..pastikan dalam keadaan path okay! path yang dimaksudkan cam icon kat ats tue.korang pilih yang path..korang tengok contoh bawah nie okay! Pastue korang create la bulatan kata atas layer tue. ikut korang nak bulatan bujur camna pown.


5. Dah siap buat bulatan tue? Okay sekarang nie korang pilih text tool..kita nak buat tulisan lak nie.. Korang dah pilih text tool, klik betul2 pada garisan bulatan tue..


6. pastue korang taip la ayat korang tue..automatik tulisan tue akan ikut melengkung macam bulatan yang korang dah buat tadi tue kan? Senang kan? 


SELAMAT MENCUBA!


6 orang comel komen:

anamizu said...

wahhh bagusnye apit...
TQ buat tuto nih..
cik ana ni dah la baru nk bljr fotoshop nih..heshh =.='








cik ana.

Qienah said...

o,cmni ye tp photoshop dgn br mmg beza kn..huhu..qienah gne CS je.huhu..

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Bleh try buat pas ni

miratun madihah said...

kita tade photoshop sobsob

MissCt a.k.a MuqDeq said...

tQ.. Kite bace ni n trus test.. Jadi.. tQ3.. :)

Nurul Ain Atikah said...

knp x jadi?