Baca Entry Latest Nie Jugak!

15 February 2012

Awas! Gambar Korang Boleh Dimanipulasikan di Photoshop

salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua..
korang nampak gambar kat atas nie kan? camna nak buat tue?
semua tue boleh guna Adobe Photoshop..sangat senang nak buat..
orang yang pandai edit jenis nie memang ada daya imaginasi tinggi..
gambar camnie dipanggil Manipulation of Photoshop..
korang mash ingat lagi entry Manipulation Kematian Osama?
kalau korang nak tengok bukti penipuan kematian Osama dulu tue, korang boleh tengok kat SINI okay..dah lama pown entry nie..
nampak betapa mudahnya nak buat manipulation di Photoshop atau software edit gambar yang lain..

Korang nampak sendiri kesannya pada gambar kat atas kan..
gambar di atas apit jumpa di Facebook..credit to admin amRF..
sebelum nie jugak ada ENTRY panas kan di belog apit nie..
;ENTRY pasal gambar anda boleh dibogelkan dengan Photoshop..
wahh dunia skang nie makin canggih makin bahaya kan..
so korang, berhati-hati lah upload gambar di internet..
nampak kan gambar yang dihalalkan telah dijadikan sebegitu rupa
walaupown kita tahu itu tipu, kalo orang lain yg tak tahu, FITNAH kan
walaupown kita tak bersalah..ia akan timbulkan fitnah..
orang yang edit akan dapat dosa, yang memfitnah akan dpt dosa..
tak pasal2 jer..adoyai..dunia dunia..so korang, awas ya..
so setakat nie saja nak share ngan korang..babai..

11 orang comel komen:

Amierah Nabillah said...

ya Allah! :((( takutnya! :(((

misz_eyza said...

ish ish dasat sungguh la kalau gambar dimanipulasi macam tue...tak pasal2 boleh timbul fitnah padahal gambar bertiga..

diba said...

tkut nye..tpi mmg pnah nmpk gmbr yg dh dieditt tu sblum ni

+ h a s m i r a + said...

sgt bhya skli kan..org zman skrg dah advance it ni.. tpi dorng mcm x pkir lak buat mcm tu kt org lain... kalo lah kna kt fmily dorg bru pdan muka.

(,")pen warna warni(",) said...

wot wot... bahaya kot sekarang nie.. dieorang da semakin berfikiran luar biasa... :)

eeiyss said...

apit... eeiyss dapat amanah dari empunya gambaq... dia kawan lama eeiyss masa blajaq dulu... tolong delete gambaq ni ye... boleh refer di sini
https://www.facebook.com/Koleksi.Printscreen/posts/269542749784911

Ckin Kembaq said...

haish!bahaya betul... +_+

ira said...

org bijak pandai skrg gunakan kepandaian dorang utk benda yang tak baik da.

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

bahaya btol.... bleh mendatangkan fitnah.. selalu berwaspada n jgn upload gambar syok sendiri

Cik Anis said...

Bahaya nih

eeiyss said...

tengs ye apit... moga dengan jasa baik ini dapat menyelamatkan sebuah perkahwinan yang bakal terbina~ moga rahmat Allah sentiasa bersama aapit... amin~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...