Last updated!

18 February 2012

Huh. Nasib Baik Aku Buat Research Dulu..Kalau takkkk...

salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua. Tadi apit keluar jejalan kat shopping complex. Ingat nak g usha ranag-barang yang nak buat felt craft tue, tapi x jumpa la plak..hoho..bukan la apit yang nak menjahit felt craft tue okay, tapi ada la someone yang nak cuba buat benda alah tue. Okay berbalik pada topik entry nie kan. Niat di hati memang nak g tengok2 Samsung Galaxy Tab 7.7 yang rasanya memang ramai peminat Samsung nie tunggu. Tapi bukan nak story pasal spec ke apa..kalau nak tengok spec Samsung Galaxy Tab 7.7 dengan Galaxy Tab yang lain, korang boleh tengok di SINI okay.

Sebelum nie ada la buat research sikit pasal Samsung Galaxy Tab 7.7 nie. Harga official adalah RM2,099 tanpa dapat apa2 tawaran pown. Tapi DIGI ada buat tawaran hebat dimana harganya hanya RM1,399 kalau tak silap. So masuklah dalam DIGI CENTRE tadi. Masuk jer, tanya lah amoi tue pasal Galaxy Tab 7.7 nie. Explain punya explain pasal PLAN diorang tue, tetiba rasa macam rugi lak beli yang plan nie. Korang boleh pilih nak ikat kontrak berapa bulan. da yang 12 bulan atau 24 bulan. Kalau nak maklumat lanjut lagi, korang boleh terus ke website DIGI di SINI. Kat bawah nie ada dialog sikit, jemput baca!

AKU : Ini Tab harga official dia berapa ha? (saja nak testing amoi nie)
AMOI : (!@#$%&&$ dia tanya tokey dia) oo ini official price RM2299 maa..
AKU : Aikk biaq betoi hang nie, i tengok kat web DIGI RM2099 saja laa..
AMOI : (@#$%^&*&*dia ckp lagi dengan tokey dia) eh betul maa..u salah tengok kot..
AKU : (aku mula xpuas hati) U punya tab tue ada internet tak? (dia guna tab 10.1)
AMOI : Ada.
AKU : U bukak kat i website DIGI punya, i mau tunjuk sama u. (sambil kerut dahi)
AMOI : (Diam seketika) @#$%^&&%$%^&& (cakap dengan tokey dia)
AKU : Ha camna nie amoi. Mana satu nie. Ini DIGI Centre kan?
AMOI : Oh sory2..official price RM2099 saja..
AKU : Hmm xpalah, saja tengok..thanks! (aku malas layan)

Naseb baik la aku ada buat reseach dulu pasal Galaxy Tab 7.7 nie. Kalau tak, habes aku kena kencing. Dah la barang dah mahal, ikut sedap jer diorang nak mahalkan lagi. Ayoyo..maybe dalam minggu nie jugak pergi beli Galaxy Tab 7.7 nie. Ikut keadaan lah. Kena jugak lah beli kat Centre sebab kat kedai2 belum lagi ada stok. Hmm so kat sini nak nasihatkan korang, sebelum korang nak beli sesuatu barang tue, at least buat research atau survey dulu price teruatama sekali benda gadget nie kan. Tahu lah korang kaya pown tapi tak salah kan amik tahu sama. Okay lah, tue jer nak membebel. Thanks sudi baca. Babai.

p/s : nampak sangat tukang jual tue tak tahu apa-apa.

20 orang comel komen:

Cik Anis said...

naseb baek kalo dh bli tu mau lebur duit dh ~

ciksukaberangan said...

HAHA, ramai orang berniaga nak cari keuntungan semata2. haiya. alhamdulillah. nasib baik survey dulu harga. ta de kene tipu woo.

CekbOlat-bOlat said...

cinaa.. lagu tu la.. nk untungtungtung..

Muttallif said...

Kalau tak memang kena kencing.

mizz_pua said...

haha..kalau yang tak tau pape senang3 je kena tipu

liyanazahirah said...

nasib baikkan..kalo terbeli yang mahal tu..x tau nak cakap ape..habis kene tipu..skarang kene berhati-hati beli barang

Lyssa Faizureen said...

perghhh . pandai amoi tuh kencingg !

cik kiwi's said...

alaaa..kesimpulannya apit mmg x mau beli pun. hahahahah

Nyamuk Terbang said...

nsb baik la..kalau x melayang duit

Ahmad Haziq Azlan said...

teman tak mampu lagi nak beli gajet mahal camni

puanbee said...

eh akk tanya kat kedai biasa pun dalam 1680 jek tk sampai 2099 pun

Hafizzi Aziz said...

@puanbee : akak tanya bila? wah murah! tab 7.0 plus kot tue kak.. nie tb 7.7 baru jer sampai Malaysia kemarin..baru lonceng hr jumaat.. kt kedai takda jual lg..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag selalu pusing lebih 10 kedai dulu kalau nak beli barang mala ni. Kalau boleh siap nego lepas tu catit details semua. Senang nak cari balik kedai yg okay tu :D

aien hermionie said...

terima kasih atas perkongsian.. :)

sueha nasueha said...

org senang nak untung cm2 la ropenye..

Mie Hishamuddin said...

nasib baik..syukur..kalau tak hidup2 kene kencing dengan amoi tu..haish

MaYa MustWany said...

nasib baik fizzy survey2 dulu.mmg bhya kene kncing 'tikus' mcm tuh

Prince Noob said...

beli jgn tak beli

lyana kamal said...

Nak kaya aje cina tu. adoh -,-

Nisa Greennnpanda said...

wah...nsb baik aa kn apit xbli lg, hehe..

sy nie...kne take note nie.. ok2.. akn wat research gak aa kalo nk bli bnde2 gini.. XD