Last updated!

26 February 2012

Tutorial Photoshop - Buat Asap Rokok

salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua..
korang nampak tak asap rokok kat gambar tue?
tue bukan gambar original, tapi gambar yang diedit..nak buat?
jom kita belajar camna nak buat? senang jer sebab asap rokok dah ada

1. Open Adobe Photoshop korang dulu..
2. File > Open > Pilih gambar yang sesuai lah..(laki OK la)
3. Dah pilih gambar korang dah? bagus2..save gambar bawah nie!
Gambar smoke nie apit buat siap2 untuk korang supaya tutorial nie tak menjadi panjang berjela..hihi
4. Dah save gambar smoke tue? Now, File > Open > Pic Smoke

5. Okay korang CTRL+A gambar smoke dan CTRL+C and pastekan CTRL+V di gambar korang tue.

6. Sekarang kita nak ubah gambar asap tue ke rokok. CTRL+T dan ubah lah smoke tue. Senang.

7. Dah letak di tempat yang betul dan sesuai? ENTER! Siap lah!

8 orang comel komen:

shida'R said...

hohohoo..mmg senang :)

Cik Chokie said...

Katakan tidak kepada rokok . Hehe . :)

eszyamin said...

ala ingat nk ajar cana lukis asap itu..haha..tp xpe nk buat jugak..bg ibu terkejut tgk anak dia dh pandai merokok..kih3x

cweet pinky said...

wooo , aja la cmne na lukis asap tuh , kui3

Cik Nurul said...

macam senang je apit buat kan.. ;)

Tengku Nizam said...

mnta tuto camne nak berhenti osap rokok plak, ade? haha

Bang Chik said...

Sempio_O... Nk aku cucuh bg kuar asap betul plak ka der

P#eoniX said...

cool lah tutor neh...cam nak bwat je pas neh...hehehe...thanx for sharing...