Last updated!

29 February 2012

Tutorial Blog - Lebarkan/Luaskan Body Atau Sidebar Blog

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
korang nampak tak belog apit macam luas beberapa cm dr dulu..
hahahaha..saja nak luasakan body blog nie..mcm sempit lak..
so walaupown korang dah taw buat camna, apit tetap nak bt tuto gak
tapi yang mana pakai Template Designer jer lah ye..yg len xtaw..

1. Log In > Dashboard > Design > Template Designer

2. Then korang dah masuk Template Designer kan? Pilih Adjust Width k.

3. Then korang adjust lah kat situ. Untuk Entire Blog tue body belog korang taw. Kalau Sidebar utk siebar korang lah. Terpulanglah korang punya belog tue right atau left sidebar. 

4. Dah puas hati dengan keluasan blog korang? Tekan Apply kat atas tue. Siap!

2 orang comel komen:

✿ Minn ✿ said...

emm..nak tanye..cmne nak buang background @ border yang warna putih kat 'posted by' tu..huhu..paham tak?
try tgok blog min..dekat tekan sini untuk komen tu..

Norhaya said...

As salam Epit. macamana nak buat 3 tatau 4 kotak kat bawah blog kita tu ye.. contoh mcm epit tulis tu Lihat entry epit yang lain...