Last updated!

24 February 2012

Tetiba Blog Aku Not Found! Semua Follower Hilang? Aduhhh..

salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua.. entry terkejut nie sebab semalam belog apit not found taw. Tengah duk belek2 belog. Pastue tadaaa..jadi cam kat atas tue..nampak tak? memang seyes gabra kot! apesal belog aku not found lak! boleh heart attack oo.. serius blur xtaw nak buat apa.. ha seb bek la ada sorang manusia nama Cik Kiwi nie.. dia gtaw bla bla bla..hihi.. Kalau korang terjadi camtue.. korang jangan nak gabra lebih2 sangat lak..rilex..cool...(padahal aku yang gabra terok!)

lepas jer not found tue kan, apit terus lah bukak web www.blogger.com pastue kena masukkan email dan password. So masukkan lah pasword ngan email kan. Ingatkan terus boleh la..rupanya kena verify belog tue plak dah.. takkan apit nie spammer yang berjaya kot sampai jadik camtue eyh..huhu.. tapi asanya kalau spam, diorang akan removed belog, tapi yang nie bukan belog diremovedkan. Hmm Entah! Abaikan.. Lepas masukkan email n password, diorang mintak no fon apit lak untuk antar verify no. Then masukkan jer lah no verify tue.


Lepas masukkan no verify yang blogger antaq kat hp tadi, tekan lah verify,,siap bismillah lagi taw..haha..sumpah gabra! lepas tue diorang suh masukkan email ngan password lagi sekali. apit pown ikut jer lah kan. Fisrt time jadik camnie. lepas tue loading agak lama jugak lah..korang nak tahu apa jadi lepas tue? Ha tadaaaa...bawah nie! terkejot berok!

Belog Hilang..follower hilang..semua hilang! Diorang suh Create blog baru. Gila kot. Memang time nie asa macam nak g hempuk jer lappy dari tingkat 229..haha..pastue try lah masuk belog apit lagi sekali..ALHAMDULILLAH..syukurnya..tapi ada sedikit kecacatan kat background blog..apa yang cacatnya? korang tengok kat bawah nie ha..tetiba ja kot.


memang rasa cuak gila masa refresh belog, then Blog Not Found. Tapi lepas buat semua tue, hanya ada sedikit kecacatan ja kat blog. Small matter jer kalau jadik camnie. Kalau follower hilang, itu big problem! hahaha..pa2 pown ini sebagai pengajaran jugaklah untuk korang sentiasa backup belog korang. Jangan lupa untuk download isi kandungan belog korang tue dari semasa ke semasa taw. Kalau tak tahu cara nak backup entry blog korang, korang leh tengok Tutorial SINI okay. 

jumpa lagi semua. babai. assalamualaikum.

27 orang comel komen:

shida'R said...

seyes mmmg giler ahhh...huhuhu

Ahmad Haziq Azlan said...

dah pernah jadi disember dulu.... memang cuak giler bak ang.....

Aien Nia said...

kalau saye jadi abg apit ,,gerenti nangis follower ngan entry bagaii hilang..

ANISA said...

kalau saya dah cuak dah ni....

Cik Rose Cute said...

pernah jugak blog jadik camtu...haru biru jadinya...

Masz Sidek said...

nasib baik dpt balik... huhuhu...
kalau tak boleh moroyan jadinya... hehehe

NAL said...

NAL penah jadi mcm ni (januari 2012), masa tu memang gabra..NAL buat mcm APIT buat la..alhamdulillah x der hilang apa2 kat blog NAL..patut la komen APIT kat contest doodle tu hilang..

cweet pinky said...

woooo , penah gk jadik dlu tp twos bwt baru , kiki ~

^^eKaTiKaH^^ said...

hehe..boleh mati terkejut kalau mcm nie.. naseb baik dah oke.. :D

Azhafizah[フィザ] said...

pernah terjadi..gabra tak hengat..huwaaa..alhamdulillah lepas verify dah settle da ^^

Cytah Lovicry said...

cytah dah kena.. blog baru la jawabnya.

Shazney Shamsuddin said...

nasib baik ada lagi belog nie..huhuhu
kalau sy pn cuak..

Saddila said...

kehkehkeh dila pernah kena. siap melalak tahu? wakkakaa.

ayie_kecik said...

penah jadi gak macam nie . memang takut gler . tibe2 sowh buat blog baru . hampeh betol .

Drakula Comel said...

pernah kena jgk bln lps..tp nseb bek tyme tu,rmai blogger tgh on9 fb,dorg bgla sdkit tips..mmg haru biru tyme tu..hoho

Cik FaRiZaM said...

knp ek penyebabb jd cenggini? sy baru je kene....huhu! sbb tu blog dah mcm buruk skrang.tulisan tu tk kene edit html plk.setting tk jumpa ap smua...huhu~

Puan Besar Shag Yahaya said...

Sedih nya kalau jadi kat Shag. Memang patah hati terus lah nak berbelog. HAHA :D

MaYa MustWany said...

fuhh klu blog apit ilang,mmg kami smua pun dok frust..hahaha..

mas kene thn lps..15minit truz ok lik.just pelik time tuh..tpi bca2,just isi bgi no phone.then ok.

Nabila Medan said...

hakhak , pernah kena dulu. memang nak nanges jugak la... haha ;D

lyana kamal said...

woh, seram wo! apit sayang followers lettuw ;)

missina said...

asanya tk penah jd mcmni lagi kot,,mau tak gabra klu folower dh ribu2 lemon cmtu,,,neway sy yg ke 6767,,perggghh cantik tu no dia,,tp jgn antar 4D pulak,,,hahaha

cik kiwi's said...

kah kah kahhh..aku nak gelak je..kah kah kah!!!

sofyoseob gurlz said...

thnx tau tuto ni...baru terkena kot..kecut je..huhu

Solehah Shamsuddin said...

waa apit,my blog suddenly disappeared then i use this tuto.congrates to this tuto.huh,my blog disappered because of my latest entry,maybe.this is entry. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/02/link-ini-sangat-merbahaya.html

I want to share about this on my entry,then my blog error.

Atin Tory said...

salam abg apit . sy baru je kene ari ni pasal bende ni >< pehh mmg cuak gile .. nasib baik sy punye blog dh ok sbb abg apit ajar bende ni .. lege >< LOL

Isabel Diaz said...

knp dye jd begini erk?

Nurul Ain Atikah said...

Follower tak dapat balik ke? Eheh, Big Problem