Baca Entry Latest Nie Jugak!

23 February 2012

Apa Yang Aku Buat Ketika Bosan?



Assalamualaikum dan salam sejahtera korang semua.. pa habaq?

Selesai sudah pembahagian doodle segmen 2hari lepas yang apit buat..semua peserta dah dapat doodle masing-masing. So kepada yang terlambat hantar link tue, im so sory sebab anda terlambat. Dun wory ye, nanti segmen yang akan datang kita buat lagi okay. Tapi korang kena la join.

Okay tajuk entry hari nie nak story pasal "apa aku buat time bosan gila". Korang buat apa kalau korang rasa bosan? Makan? Tidoq? Lepak? eee..xdak manfaat jer semua tue. Kalau apit lah kan, apit suka menghadap satu benda yang best nie. Tapi sesetengah orang tak suka pown buat benda nie. Tapi disebabkan apit suka benda alah nie, so benda nie lah yang menemani waktu apit terasa bosan nak mampos. Mesti nak tahu kan benda apa yang apit duk cakap nie. Apit suka belajar editing di Photoshop. Sekarang nie duk belajar cara nak buat grafik canggih dan kesan khas dengan gunakan photoshop nie.

Alaahh cakap banyak pown, korang bukan nak paham ye tak? Apakata korang tengok isi dalaman DVD yang apit selalu duk hadap bilamana waktu bosan menghantui diri. Kih kih kih.

Untuk DVD 1 nie apit suka belajar editing Special Effects. boleh belajar tone warna dan buat special effects yang apit sendiri tak terfikir nak buat. Dari situ lah tercetus mcm2 idea nak buat freebies atau editing untuk belog nie. Tapi kalau nak ikutkan, semua tutorial di DVD1 nie bes. Korang boleh jugak belajar buat Movie Poster. Kalau tak silap. setiap video tutorial tue lebih dari 2jam. korang bayangkan lah, 1 DVD tue ada 8 tutorial yang diorang ajar. Huih lama tue. Ha dapat jugak hilangkan boring apit bila hadap benda nie. Kat bawah nie ada isi untuk DVD 2 hingga DVD 4..

Kalau korang nak tahu, apit x abeskan lagi belajar untuk semua nie. Memang banyak sangat2. Mana nak sempat kan. Sempat belajar waktu bosan jer semua nie. Tapi DVD nie lah yang banyak membantu apit untuk lebih bijak memahami fungsi2 dalam Photoshop tue. Kalau korang nak dapatkan DVD nie, korang boleh tempah kat SINI. Harganya pown berpatutan daripada harga asalnya di www.photoshoptopsecret.com dan kos penghantaran ke rumah anda adalah percuma termasuklah Sabah dan Sarawak. HANYA RM40 SAHAJA! Kalau tak faham apa2, jangan malu2 nak tanya apit di facebook k! Hmm okaylah korang. Nak sambung belajar kat DVD nie lak. Saja nak share ngan korang, jumpa lagi ye korang. 

Babai. Assalamualaikum.

6 orang comel komen:

ShazwynaSaidin said...

wah best. awyn suka benda-2 camni.

ciksukaberangan said...

wa'alaikumussalam. whoaaahh. bestnye !!! nak juga belajar bende ni.. bestlah. masa tluang tak terbazir mcm tu je :)

Ahmad Haziq Azlan said...

teringain nak belajar gak.....

Solehah Shamsuddin said...

Apit,klu nk order ni kna bayar secara bank-in ke?

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag bila bosan belajar photography kat internet. Lepas tu shoot terus ;)

zyralleeya said...

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...