Last updated!

02 February 2012

Tutorial Komputer - Cara Download Font Comel-Comel

salam blogger dan salam sejahtera kat semua blogger..
dah tengok ENTRY semalam? alaa pasal teka vector tue..
jawapannya adalah..jeng3..jawapannya ada di SINI..peace..
okay hari nie nak ajar korang camna nak download font..
korang mesti jelez tengok header blogger lain font comel2 kan
apa?? tak jelez pown? tipu lah..apit tengok pown jelez taw..
camna korang nak download font? ada beribu2 font..korang pilih jer..
BOLEH TENGOK SINI DAN SINI
1. Korang masuk dulu wesite nie www.dafont.com
2. then korang boleh pilih category font yang korang nak..

3. korang pilih la font mana yang korang nak tue. Then korang nampak kan ada button Download kat tepi font tue. Korang tekan Download jer.

4. Dah siap download? tak sampai 5 saat pown kan? Korang pergi kat font yang dah siap download tadi. Kalau kena extract, korang kena extract dulu lah. Kalau tak payah, terus install masuk PC atau lappy korang okay. Cara nak install Font tengok SINI.


6 orang comel komen:

EQieN said...

wah tq utk toto nih....bru taw

EQieN said...

wah tq utk toto nih....bru taw

Bunga Ros said...

semua tutorial kak lyssa ada sikit-sikit kat blog abang ni,, tapi kat lyssa dh buat tutorial ni lama dah~

yaya said...

sgt bergune !

نورل هداية said...

sgt berguna !

Nurul Ain Atikah said...

oh, cenggitu rupenye