Baca Entry Latest Nie Jugak!

28 February 2013

Gambar-gambar Jejambat Runtuh Dekat Cyberajaya

Assalamualaikum w.b.t

Alamak. Runtuh lagi ka. Malaysia memang kerap runtuh ke apa nie. Salah struktur tanah atau salah kontraktor atau salah kroni. Aku rasa lah kan, salah kroni sebab banyak sangat rasuah. Tue pasal asyik runtuh sana sini ja. Yang bahayanya rakyat. Terok sangat dah Malaysia nie. Aku taktaw dah nak kata apa. Bila la nak tukar kerajaan nie. Aku dah muak dah ngan sistem pemerintahan camnie. Kalau lepas tukar, kerajaan baru pon haprak jugak, kita tukar plak kerajaan yang lain. Sedih tengok negara camnie. Huk3. Jom kita layan dulu gambar-gambar Jejambat yang runtuh di Cyberjaya. 


Dikhabarkan oleh pengguna media sosial di facebook, jambatan ini runtuh pada pukul 2.30 petang tadi. Punca runtuhan pulak dikatakan : 
Untuk makluman semua, jambatan tu dibina dan diselenggara oleh PKNS, khabarnya ada berlaku pemendapan tanah.. dan PKNS terpaksa tutup laluan jambatan tu hasil dari perbincangan dengan pihak LLM. Sebelum jambatan tu runtuh, cable TNB yg supply kat kilang Q CELL tu dah hampir nak teputus disebabkan tanah kat area tu mendap lagi lepas repair..hari ni tiba-tiba jambatan tu betul-betul runtuh.Difahamkan juga tempat itu memang bekas lombong,kebarangkalian pemendapan tanah boleh berlaku
Nah aku bagi sekali ngan video sekali. Macam biasa, berita dari TV3 suku.


P/S : Nasib baik takda nyawa yang melayang. Alhamdulillah.

 UPDATED!! KOMEN TERBAIK UNTUK ENTRY NIE!


11 orang comel komen:

Farah Shahirah said...

nasib baik jambatan ni dlm pmbinaan. kalau tak, taktau lah..

Shakirah Rosli said...

masyaAllah dahsyat betul..hari tu stadium kat terengganu runtuh lagi..ni nak gi mane2, kene mengucap dulu..huhu

Harith Iskandar said...

mcm tanda2 BN nk kalah jerk...ehehe
(eh terpolitik ler pulak...sowy tuan blog, gurau2 jer yer :p)

Nurul Aini said...

Bahaya sangat..Nasib baik tak ada yang cedera..lagi pun jalan ni dah tutup lama dah kan.

Puteri Hana said...

bahaya nye...seram tengok..huhu

Solehah Shamsuddin said...

dulu stadium runtuh, ni jambatan plak runtuh. apa kes ni. menakutkan btl dah

Alyn Roslan said...

apa lagi yang nak runtuh lepas ni...ish3

Lyana's Page said...

dah nk terjadi kn, x boleh nk buat apa2..Peace! ^^ :)

Remy hazza said...

area tu memang dari dulu bermasaalah... mungkin kawasan paya yg ditimbus.....

Anonymous said...

Wahai anak muda..tk pyh nk meluat sngt yerk..kau tk suke dngn negara Malaysia boleh blaa.Open ur mind please.Kat blog tkyh nk buat hangat yer..cm cri populriti jerk! Subhanallah..pe nak jadi anak muda skrng nih??

mohd jamil abd patah said...

Sabar-sabar...jangan gaduh-gaduh....Relax2...Setiap yang berlaku ada sebab dan hikmah....Sama-sama kita jaga perasaan dan hati kawan-kawan.....Jangan kerana PRU yang tak tahu bila kita masing-masing nak gaduh benda yang kita tak tahu...Layan ajer.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...