Last updated!

21 February 2013

Lelaki, Hargailah Sperma Kita. Hihihihi.

Assalamualaikum w.b.t

Aku tak rasa yang entry aku nie lucah sebab nie pon kira info jugak lah kan. Masa form 3 dulu pon belajar bab pembiakan. Bab3 lak tue. Perghh aku ingat ooo. Hahahaha. Aku sebagai lelaki nak tahu la jugak sebab dulu belajar tak taw detail sangat. So kalau yang pompuan takmau amik tahu, xpayah la ye. Aku just nak sampaikan info ja. Hihihihi. 
APA YANG ADA DALAM SPERMA?

1. Calcium
Berguna untuk tulang dan gigi bahkan untuk menjaga fungsi otot dan saraf.

2. Citric Acid
Berguna untuk mencegah penggumpalan darah dalam tubuh

3. Creatine
Berguna untuk menambah tenaga dan pembentukan otot dan juga dapat berfungsi sebagai pembakar lemak dalam tubuh

4. Ergothioneine
Berfungsi sebagai pelindungan kulit dari kerosakan DNA

5. Fructose
Dapat berfungsi sebagai pencernaan gula dalam tubuh yang sangat 
bermanfaat sebagai pencegah penyakit diabetes. 

6. Glutathione
Komposisi kimia ini sangat berguna sebagai pencegah kanker, mencegah penggumpalan darah sewaktu operasi 

7. Inositol
Berfungsi mencegah kerosakan pada rambut

8. Lactic Acid
Berfungsi sebagai bahan untuk luka terbakar dan luka pembedahan

9. Lipid
Berfungsi sebagai pembakar lemak

10.Pyruvic Acid
Berfungsi sebagai penyuburan

11.Sorbitol
Dipergunakan oleh ahli farmasi sebagai bahan untuk mengatasi sembelit

12.Urea
Berfungsi untuk mengeluarkan nitrogen yang berlebih dalam tubuh

13.Uric Acid
Berguna sebagai pencegah penyakit diabetes tetapi kebanyakan 

14.Sulfur
Berguna untuk menghaluskan kulit.

15.Vitamin B12
Sebagai penambah stamina

16.Zinc
Berguna sebagai ubat jerawat

P/S : Banyak khasiat rupanya. Hohohoho. 


31 orang comel komen:

eszyamin said...

sperma mmg byk khasiat..so nk wat cemana ni...nk simpan ke nk luah? kah3..pling2 pon kalau luah tu boleh le sapu kt muka buat masker..dh kata byk khasiat kan..hehe

Shazwani Othman said...

ooo..info sains ni.

selipar putih said...

tunggu kawin la baru luah..hee

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hahaa. cm blajar bio pulak .

Shaqir Ir Manz said...

boleh hasilkan barangan kosmetik dan penjagaan kulit ni~ bahan2 hanya guna sperma je...bhahahaha... bwuekkk

Shaqir Ir Manz said...

boleh hasilkan barangan kosmetik dan penjagaan kulit ni~ bahan2 hanya guna sperma je...bhahahaha... bwuekkk

Nadia Johari said...

berguna untuk pasgn yang dah sah je..hehe..

Sheera Aya said...

berkhasiat betul rupanya sperma ni. kot2 nnt ada org buat ubat/produk kecantikan guna sperma. hee. btw good info :)

zulhilmi tempoyak said...

ohhhh... sbb tu jugak kite kena share2 kan.. hehehe

careno said...

kalau ade yg buat produk kecantikan guna sperm agak2 ade ke org nak pakai ek? wakaka...

Emas Putih said...

laju-laju scroll entry hahah

Phat said...

tu pasal pompuan dah kawin x yah pakai kosmetik sgt pun xpe kulit dia org cantik2 haha

misz aisya said...

haah mmg bnyk khasiat. tp xbermakna boleh 'guna' sesuka hati. haha.

*sbb tu peempuan yg dah kawen akan brkurang mslh pd tubuh. cth; rmbut makin lembut, jerawat brkurang, period lbh teratur. :)

zaza nizam said...

info berguna... baru tau! tq

Alyn Roslan said...

haha...ni info tambahan untuk kita..:)

Arra Ahmad said...

banyak khasiat rupanya..keh keh
simpan buat ubat jerawat lepas ni..

Mrs Velentine said...

terbaeklah

Remy hazza said...

byk khasiat rupanya........

3no gr33ny said...

patut la lelaki selepas kahwin majoritinya makin buncit dan kurang rambut..hehe

Yumida Huda said...

byk khasiat kn sperma ni..tu pasal semut olwes mengerumuni sperma yg terbuang..x lucah ar..info ni..bagus...
follower ke 9516

Seneorita Baharin said...

mcm msuk kelas biologi plak..hehe..nice info.. :D

Vee Lea said...

Haaa, didnt know sperm has many benefits. Ingatkan utk dapat baby je. Hahahaa. Baca komen ats2 nak buat make up sets guna sperm, oh my.. o,O

Nurul Aini said...

Pengetahuan ni, jadi tak apa. Saya pun baru tahu. Allah Maha Besar dan Maha Berkuasa mencipta setiap perkara ada hikmahnya. Good info.

Razil Tahir said...

huhuhuhuhu
memang banyak khasiat, tapi better cari source lain kot..
takkan nak sapu kat muka or makan kot...

YUCK! XP

Bahrain Ramlan said...

hahaha..banyak khasiat..

timm_bill said...

sebab tu isteri lepas kawen mkin cantek..nge..

Etuza Ezawarna said...

infor menarik ...ilmu kelelakian jangan remehkan ...

SHAZWAN AZIAN said...

baru aku tau sebab pompuan makin cantek pas kawen.. byk vitamin rupanya.. cukup zat

Nur Irdina said...

form 1 pon ade belajar. tapi sikit je heheh... baru tahu. bukan main banyak eh...

NurShabrina said...

baru jer belajar minggu lepas..

MohdAfif Fixie said...

time form 3 bab 4 la..