Last updated!

14 February 2013

Cek Nuffnang Dan Churp-Churp Dah Sampai

Assalamualaikum w.b.t

Fuhh lama jugak aku tunggu cek dari Nuffnang dengan Churp-Churp nie. Makan masa sebulan setengah jugak lah nak dapat cheque dari mereka. Tapi alhamdulillah. Sampai jugak akhirnya. Lagipon Nuffnang dengan Churp-churp tak pernah tak bayar bayaran kat client depa. Aku pernah cashout dulu kat SINI. Cuma kena tunggu sebulan lebih lah kalau hampa cashout duit tu hujung bulan. Memang dalam perjanjian camtu. Selepas cashout, hampa tunggu sebulan, hampa akan dapat dulu email dari pihak bnak HSBC. Haa kalau dapat email tu, maknanya cek sudah terbang ke rumah lah. Contoh email dari HSBC



Lepas hampa dapat ja email dari HSBC tue, boleh la mula tersenyum sebab tu maknanya cek akan sampai tak lama lagi. Sepatutnya lepas dapat email dari HSBC, dlm 2 hari akan sampai cek ke rumah tapi memandangkan hari raya cina, cuti panjang plak kan, so posmen pon nak gak berehat ngan anak bini. Hahaha. Sampai lambat lah. Cek Nuffnang dan Churp-Churp aku pernah dapat dah dulu di SINI. Thanks abang posmen sebab hantaq dengan selamat cek aku. Cek di bawah. Besok baru nak p maybank untuk clearkan cek nie. Syukur2. :-)


Syukur dah banyak ni pon. Aku pon dah takmau men Nuffnang dah rasanya. Sebab nak try pakai komli pulak. Sapa-sapa nak taw benda apa komli tue dan cara nak daftar komli, hampa boleh tengok SINI. Blogger tue pernah buat tuto. Tapi kalau pasang komli nanti, Nuffnang hampa dah tak jadi Gliterati lah. Aku pasang pon dah x jadi Gliterati dah. Lantak lah. Nuffnang dah kedekut sekarang. Bukan sekarang ja, dah setahun lebih dah bersabar. Hihihi. Tengok plak Komli camna gaya. 

Kalau nak cepat simpan duit poket lagi, aku syorkan hampa daftar Says. Lagi masyukk dari churp-churp dan Nuffnang. Tapi kena rajin lah promote iklan dalam tue. Aku main says, tiap2 bulan jugak lah cashout. Alhamdulillah lepas duit topup ngan rokok. Okay, tu ja kot. Jangan lupa join GA okay SINI. Salam.


32 orang comel komen:

Aiman Aziz said...

Kenapa lu tutup lu punye nama hah?
Wa tengok full name lu .. Hahha

Hafizzi Aziz said...

Aiman Aziz : Cis bagi aku kantoi. Hahahaha.

Nyamuk Terbang said...

ha'a nuff kedek..tapi komli kalau pageview tinggi baru boleh rasanya..utg ler says tiap2 bulan cashout

Sally Yatiey said...

Bestnya dah cash out.. ;)
Tahniah..

Nurul Aini said...

Waa..tahniah..check dah sampai rumah..saya je lambat lagi.

Nurul Ain Atikah said...

tahniah!

Siti Anirah Azuri said...

untunglah!!! :)

Cik Eyra said...

sykur alhamdulilah rezeki...kite sekali pun xpnh dpt...

~IraNur~ said...

bestnye ! tahniah2 xD

eyra said...

Bestnyaa dapat duit. Tak pernah dapat lagi punn T_T

Dear KHY said...

blogger femes bagi duit hantaran hasil pendapatan dari blog. perggh mana nak taw kan. HAHA tung ahh

Remy hazza said...

alhamdulillah.... tumpang gembira dgn rezeki bro!!!

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

masyuk laaa

Azhafizah Md Nor said...

Bila nak open table ni apit?heee..nape tutup nama tu..sejak biler berahsia lak ni.

nur emilya said...

Untunglaaaa. Hik.
Tahniah :)

Ina ZaLinA said...

bila pula time saya nak dapat ni...

Nadia Johari said...

angpau dah mari

deno said...

banyak tuuuu... deno belum pernah cashout churp2... nuffnang je pernah.. huhu... btw, tahniah apit!!!! :)

Shida Radzuan said...

tahniah abam apit ^_^

Nabila Medan said...

perghhh! untung la dpt cashout. boleh belanja tu. haha xD
nak try jugak la komli nanti ;p

Seneorita Baharin said...

wah tahniah bro! byk tu..boleh p shopping la naa..heehe :D

zulhilmi tempoyak said...

tahniah.. jeles ni.. huhu

MissGigi Besi said...

Tahniah!!

Solehah Shamsuddin said...

eh yeke komli leh wt nuff kita jadi xglitterati. ish, mane satu nak pilih ni. adui, earning nuff ni xlama lg boleh cash out.tunggu nt la baru pakai komli ni

sa mic said...

ewah taniah yer apit, hehe xD lisa baru dapat rasa churp-churp je taun ni, nuffnang memang tade hak dah, haha

Mrs Velentine said...

wah rezeki bah belanja..cek kakak juga yg belum smpi

Nurul Faiz said...

Alhamdulillah. Murah rezeki Apit. Untung jugak ada blog ni. Sambil menyelam boleh minum air.

MisEyz BLurz said...

Tahniah!!Memang betul tu..Nuffnang sush nak dpt lebih..Says yang terbaik bagi Eyz setakat nie..

Bui Junaidi said...

SY DTG NK MINTAK BELANJA..HAHAHA

Rahmad Mat said...

untunglah bro baru beberapa bulan earning dh cecah RM237... Aku dalam masa setahun baru dpt cecah RM370.. itulah cashout pertama aku.. nuffnang jadi tabung duit syiling aku..hehe

Shida Radzuan said...

kaya..kaya..kaya...

wadud duad said...

pergh cemburu pulak aku tengok