Baca Entry Latest Nie Jugak!

19 February 2013

Download Adobe Photoshop CS6 Portable

Assalamualaikum w.b.t

Ramai yang tanya aku pasal nak download Adobe Photoshop kat mana. Aku pernah buat tutorial download Adobe Photoshop CS4 Portable kat SINI tapi ramai yang tak dapat nak download yang CS4 tue. Ramai jugak yang dapat guna CS4 tue. So baru-baru nie ada orang request buat tutorial download Adobe Photoshop CS6 Portable. So aku pon ada masa free aku buat la sat tutorial nak download Adobe Photoshop CS6 nie. Ha lagi satu, aku x sure pengguna notebook leh guna ke tak Photoshop sebab size notebook kecik. Takut x support. Kalau lappy macam aku boleh insyaallah sebab screen lebar kan dari notebook. Apa-apa pon try & error lah.

1. Kalau nak pandai Photoshop, aku syorkan beli DVD Top secret Photoshop.
2. OK! Tekan link download kt bawah nie untuk dapatkan Adobe Photoshop CS6 Portable.
3. Dah siap download, bukak file exe yang kita dah download tadi.
4. Then akan kuar pop up box suruh kita RUN kan? Tekan RUN!
5. Then kuar plak satu kotak meseg. Tekan jer NEXT!

6. Then dia akan tanya kita nak install kat mana. Aku syorkan hampa simpan di Desktop jer lah folder Photoshop tue. Senang nak bukak nanti. K. Tekan browse, pilih desktop then tekan Install.

7. Lepas install dah abes, kuar macam di bawah nie kan. Tekan Finish.

8. Pastu p kat desktop yang tempat kita install tadi tu. Cari folder Photoshop CS6. Bukak folder tue, akan ada 3 benda macam kat bawah nie kan. Double klik Icon Photoshop CS6 tue.

9. Lepas double klik yang icon tue, tunggu dalam 15 second, haa tengah running lah Adobe Photohop CS6 tue. Sabaq sat taw. Tengah loading tue.

10. Tadaaa kan dah boleh bukak. Tahniah. Selamat mencuba dan selamat mendesign. :-)


61 orang comel komen:

Jariah Buhaili said...

Perkongsian yg bermanfaat.. Terima kasih :)

Hanna Nabiella said...

haloo, mau tanya sikit boleh?nie full edition ke trial je ye?hehe, anyway! thnks :)

maira said...

terbaekkkk...hehe...tq :)

Yaya NHA said...

@Jariah Buhaili Terima kasih abg fiz !

Amoi Farah said...

terima kasih saya download ye

azstory said...

@Hanna Nabiella versi portable pun ade full ngan trial version ke?

Aina Sofea said...

Sharing is caring :) Pengongsian yang BEST !! :D

Ena's Palace said...

da d/load tadi...tq fiz...
skrg sy gunakan sc2 aje...
pernah d/load yg lebih advance tapi selalu xleh...tatau nape...

selipar putih said...

aku dah ade mende ni tapi xreti sangat nak pakai ..haram xtaw pape pasal mende ni..

Nurul Faiz said...

waa.. bestnya.. tq Apit.

nur hidayah sahariman said...

TQ ye abang apit.....perkongsian yang gempak..

ElixierDeXandra said...

selamat menyedut!.. tqvm.. mmg sgt bguna... :)

faY said...

thnx bro! dh lame cari ni. terbaek!

Asyifa Mustaffa said...

Bole buat tutorial cs6 ni...sbb dlu sy guna cs brapa ntah...x ingt....pastu cs6 mcm function bnyk berubah....pening skit....maklum le...sy ni da remaja purba....hehe....

Ismalia Ismail said...

tq untuk prkongsian ini .. ada tak cara nak download IDM (internet download manager) punya ? nak yang kekal bukan trial punya ? ada tak ..

deno said...

terima kasih apit:)

Nursyafiqah a.k.a Alang said...

salam nak tny ble x install klo tok MAC?

Nurul Aini said...

Hari tu saja mengada download..nak testing cs ni..lepas tu, dalam laptop sedia ada ps5..disebabkan buka cs6 protable ni..jadi mereng cs5..tak boleh buka cs5, keluar error kata corrupt.

hasmizi said...

abg apit boleh x buat tutorial edit gambar mengunakan photoshop cs6 ni :D

Fyka Dot dot said...

Menjadi! terima kasihhh ^_^

Remy hazza said...

tq apit...menarik.......

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

nak tanya ..ape beza photoshop cs4 dngan yg ni? tengok gambar mcm lbih kurng je

dieba khairuddin said...

tq Abang Apit....sebenarnya memang tengah mencari photoshop nie....dulu ada cs5 tadpi da ta bule nak buka..ta tau kenapa :(
try download cs4 yg abang Apit buad tutorial tuh tapi ta bule....tp yang nie bule..heheheh..tenkiu.. :)

Faeytynn Zayn said...

terima kasih banyak-banyak

leen said...

tq...dik fiz..akk dh download..

leen said...

Tq..adik fiz...akak dh try...berjaya..

adeq mas said...

Yeayy !! Berjaya download.. Sekian lame mencarii , akhirnyaa.. Thanks abang FIZ :)

insan said...

assalam.. bru lpas format laptop, sblum ni gna cs4, tp tgok ade cs6, donlod ja la, bleh blaja ni plak.. apapun trima ksih prkongsiannya.. sy download ya.. syuqran :D

NurShabrina said...

yay ! terima kasih abg apit ! dah dpt..

Anonymous said...

mane round tool kat cs6 ni eh ?

maria firdz said...

thanks sharing... :).. dah download... terima kasih...

diana said...

mekasih Apit...:)

Anonymous said...

Tenks bro atas perkongsian ni

~ Fazrinie ~ said...

yeay dh boleh ! terima kasih atas prkongsian :)

Anonymous said...

terima kasih bayak admin
memberi yang geratisan

Nur Aisyah said...

Yeaaa ! Jadi ~ Thanks for sharing :D
Alhamdulillah ~

Fiqa Nsz said...

thanks for the tuto!! :DD

Siti Nor Khaleeda said...

x lwh kuar pon asl ni ?? Dhlh penat menunggu sedeyh

Fida Haini said...

yyeahhhssss....tima kasih banyak2.amat membantu saya

Fida Haini said...

yeahhsss....tima kasih banyak2.amat membantu saya

Clumsy_Girl said...

Bang, knape x boleh ni? sy dah selesai download tpi bila tekan icon ps tu dia x kluar2. yg kluar hanya 'rexingnet.blogspot.com' tpi trus hilang. tlglah sy bang. sy nak sgt photoshop. and btw, sy pkai windows xp.

Clumsy_Girl said...

@Siti Nor Khaleeda

samalah.. sy punya pown x kluar2 gak. T_T

nurulɑnisɑh said...

Thank you :))

nur lyla said...

yg ni x bley edit video.. ??

Farrah Diyana said...

terima kasih, terima kasih, terima kasih banyak2 ^^

NIzzati Samat said...

Yey ! Finally, thanks abg Fiz. Izzati ada buat tutor dan ada credit to abg fiz. Nanti bila dah post, izzati bagi link. Sekadar tanda terima kasih. Thanks a lot !!!! :)

Marisha Marzuki said...

Ni lah yang saya cari.Tq

yang baik Ishak said...

dah install tak ingat pulak nak guna macam mana... hahahah lawak-lawak.
simpan la dulu...nanti cari buku nak study semula...dah lama tinggal.

yang baik Ishak said...

dah install tak ingat pulak nak guna macam mana... hahahah lawak-lawak.
simpan la dulu...nanti cari buku nak study semula...dah lama tinggal.

syizan said...

thanks...dah lama cari version cs6 ni :)

syizan said...

thank...at last dapat pun version cs6 ni..

MAZ MEERA said...

THANKSSSSSSSSSSS sebab sudi ajar..... Akhir yaaaa aku jumpa jugak....

chean TP said...

good sharing...tq

Ana Lee said...

thanks a lot :D

raissa puteri said...

Gratis tak? saya nak download nih, reply ya

raissa puteri said...

@Hanna Nabiella full edition :)

alif said...

Terima kasih :)

Anonymous said...

File dh removed la, :(

creative innovation said...

file dah removed....nak dapat kat mana eh?

Ratna Noor Azah Azaldin said...

file removed.. blh upload kan balik x fiz? tq.

nouhee kim said...

Assalamualaikum tuan, saya nak mintak pendapat kalau nak download AI step by step camaner, saya download AI portable x boleh place gambarimage dalam software.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...