Last updated!

16 February 2013

10 Software Hacker Yang Selalu Digunakan

Assalamualaikum.w.b.t

Aku ada jumpa benda yang menarik nak dikongsikan dengan pembaca fizgraphic nie. Aku nie takda la pandai hack cokelet hack nie. Tapi saja nak share benda best nie. Aku jumpa di satu artikel SINI. Respek lah hacker2 nie. Hope jangan lah hack blogger2 yang sering gunakan platform nie untuk berdakwah dan berikan info2 yang bagus kepada pembaca. Kalau hampa nak hack, sila hack blog yang menggunakan keyword LUCAH untuk mendapatkan trafik yang tinggi. Sila terasa.

So kat sini aku nak share 10 software yang selalu hacker guna untuk hack/godam website atau apa2 di alam maya nie. Banyak sekarang penggodam Malaysia yang gunakan ilmu godam mereka ke arah kebaikan contohnya hacker Sofea Hana. Aku pernah buat entry pasal beliau kat SINI. Mudah-mudahan hacker di luar sana terus succes ye dalam menjalankan perang siber ke arah kebaikan Insyaallah. :-)

1. NMAP
Software pengimbasan keselamatan yang terbaik dan alat hacking terbaik yang pernah dibuat. Perisian ini mendahului setiap senarai perisian untuk hacking atas dua sebab. Pertama, mudah digunakan dan kedua, penggunaan yang meluas.


2. SUPER-SCAN
TCP port yang hebat untuk mengimbas scanner, pinger, resolver.


3. NESSUS vulnerability scanner
Software yang hebat tetapi terbatas dalam sesetengah operasi.


4. John The Riper
Alat password cracker.hanya beroperasi sesetengah versi UNIX dan window.


5. WIRESHARK and KISMET
Penceroboh Wifi.software ini mebolehkan jiran anda berkongsi wifi dengan tanpa pengetahuan anda.


6. PANGOLIN SQL injection scanner.
Pengimbas website.hati-hati jika website tidak mahu digodam dengan benda ni.


7. NIKTO 2
OPEN SOURCE untuk mengimbas web server. Menyemak keseluruhan web server termasuk file-file bahaya dan lain2 lagi


8. Low orbit Ion Cannon
Alat serangan DOS yang berkesan.Dibangunkan oleh kumpulan hacker yang popular dengan nama "Anonymous".Alat ini akan menyebabkan web server menjadi sesak dan menjadi down@ tidak dapat diakses


9. CAIN & ABEL
Password cracker yang digemari tetapi kurang update. Nama macam diambil sempenan nama Kabil dan Habil ja. Hmm.


10. HIDE IP
Alat untuk melayari internet tanpa diketahui.

P/S : Tak payah tanya camna nak hack. Semua jawapan yang hampa nak, ada di www.google.com.my. Sekian terima kasih :-)


16 orang comel komen:

D i n said...

haha aku slalu guna wireshark :D sharing is caring~

Sally Yatiey said...

Tak reti nak hack2 ni :)

Nadia Johari said...

namanyer peliks

Irwan Alessa said...

wah terbaik.. tapi sayang,aku dah lama tinggalkan bab-ba hacker sebab aku rekarang budak baik :D

timm_bill said...

setakat mengagumi insan2 yg terror menghacking!

Etuza Ezawarna said...

harap blog kita tak kena hackkan...

Remy hazza said...

yg pandai guna boleh ler...remy memang tak pandai......

deno said...

oo...baru tahu....

f4ndhy said...

keren artikelnya.... sangat bermanfaat...
thanks...
http://f4ndhy.blogspot.com/

Leeza dayasari [santai leeza] said...

serius den tak pandai. hooo

Azhafizah Md Nor said...

untunglah sesape yang nak jadi hacker tu..segalanya ada..tapi janganlah hack hack orang kan..tak baik buat naya kat orang.

Aien Syahierah ♥ said...

Bolh tk nk re-post dlm blog??

ieta said...

takdak kerja sungguh hackers ni ek?
Ada ke cara nak elakkan dari kena hack? ayat entri sangat suka akak membacanya. santai je

Cheida_Mymee said...

hahaha bestkan kalau jadi hacker.. muahahahaha

Anonymous said...

go on hacker.hahaha

Hafiz Kage said...

Cam mana nak guna bro