21 April 2012

1st Time aku buat Karikatur Camnie

Salam blogger dan salam sejahtera kat semua. Okay nak ceta sikit lah pasal karikatur nie. Nie tempahan orang taw. 1st time kot design karikatur camnie. Sebelum nie tak pernah nak buat pown. Tak pernah terpikir lak nak buat camnie. Apit gabungkan badan doodle dan muka pulak buat vector. Hmm background pulak 100% direka oleh apit. Nanti apit ajar ye camna nak buat background camtue. Mesti terpikir, camna nak buat langit yang indah camtue? (ke aku jer yang perasan nie). 
Eh eh korang tengok sini ---> http://bit.ly/JnjaWh Sebelum buat langit, just warna biru jer cam bawah nie.


Haa tue la rupa kalau kalau takdak langit tue. Yang matahari tue apit guna lens flare jer. Camna nak buat lens flare camtue? Korang tengok Tutorial Lens Flare okay. Rumput rampai ramping tue lak guna kreativiti dari google. Google banyak membantu. Warna biru belakang tue just guna Paint Bucket Tool. Alaa korang nak buat sendiri pown senang kan. Untuk langit tue, nanti apit free, apit ajar camna nak buat okay. Jom tengok kat sini pulak ---> http://bit.ly/JnjaWh Hmm tue ja nak update. Thanks baca. Assalamualaikum.

24 orang comel komen:

Eyqa Hasnan said...

atoto ! comelnyer !

ummu waheeda said...

siyes langit tu look so real ! haha suka . suka .nnti dah buat tuto tu ckp taw . hehe :D

Unknown said...

berapa banyak gabung ni

Shazwina said...

Rajinyaa apit. Apit study course apa ?

FIZGRAPHIC said...

@ummu waheeda Kena lah rajin datang blog apit. hihi.

Kim Anis said...

comel! lisa surihani? D;

FIZGRAPHIC said...

@Ahmad Haziq Azlan Banyak gak lah layer yang gabung. Peace.

FIZGRAPHIC said...

@Shazwina Apit study Engineering Electronic. Bab2 design nie, belajar sendiri. Minat punya pasal. Hihi.

Nurul Aisyah said...

hihii.....great!! cantik awan tuh!! x sbr nak tgk tuto apit nnt! :)

cpt2 buat tau...hihi

Pwincess sarah said...

cantik la langit tu..x sabar nak tunggu tuto nya.. :)

anakpakshaikh said...

cantiklah.... berapa kalau ambil upah ni

Puan Besar Shag Yahaya said...

Cantek bhai~ :D

Cikpijaaa said...

sangat cantik ! langit 2 nampak cam real :DD

NAL said...

serius lawa..APIT kena ajaq jugak mcm mana nak buat langit tu

Unknown said...

cantik laaaa .... nk gak !

Aien_Aen said...

Series cantik giler..
Pemandangan nampak macam real

AlyaaIBH said...

look great. cantik je awan tu.

AMALINA YAAKUB said...

best dpat guna PS.. lappy ni entah knp x dpat langsung nak install ps.. sedih

Zizie Zack said...

cantik laa...

Fifieyqa said...

wowww..wowww...cepat2 la buat tutorial tu...serious nampak mcm real la background tu.. ;D

ndxblg said...

untanglah,tahu buat doodle comel2,he3.:)

Cik Purple said...

terbaek la apit! :)

Anonymous said...

Wow, smart betul :)

Azhafizah MN said...

nice try apit..^__^