Baca Entry Latest Nie Jugak!

24 April 2012

Tutorial Blog - Tukar Dashboard Blogger Baru Kepada Yang Lama



Assalamualaikum geng!
Tadi bukak dashboard nak baca komen, tetibe jer semua jadi baru. Aik! Apa sudah jadik nie. Mana aku nak baca komen? Kat mana aku nak buat entry baru? Kat mana template designer. Oh no.. gelabah dah! Pastue godek punya godek punya godek, Ooooo boleh tikar kepada yang lama balik. Leganya asa. Bukannya interface blogger yang baru tue x best, tapi x leh nak terima lah plak. Kan duk biasa yang lama lagi. Camna nak tukarkan kepada yang asal semua dashboard korang? 
Haaa meh tengok yang nie dulu --> http://bit.ly/JnjaWh
1. Memula bukak lah dashboard korang tue.

2. Korang tengok bahagian atas belah kanan tue, ada macam icon skru (setting) kan, tekan situ dan pilih Old Blogger Interface. Contoh cam kt bawah nie.

3. Then, Tadaaaa!!! Kan dah kembali kepada yang asal. Kih3.

Tapi jangan suka sangat, korang nampak tak blogger warning kat atas tue. Di warning apa? Haa dia kata interface blogger yang lama nie akan dibuang bulan hadapan. Makna kata, takleh nak tukar dashboard lama lagi lah. Wajib pakai yang baru lah ye? Tak caya tengok bawah nie. Ada kan?
So sama2 lah tunggu blogger nak hapuskan interface yang lama nie. Huk2. Sedih la plak. Hahahaha. Malas tol nak tukar ke baru sebab dah selesa dengan interface yang lama. Kalau terpaksa jugak, memang kena belajar jugak lah intterface yang baru. Salam.

p/s : Harap-harap coding jangan berubah sudah, habes punah blog aku! hihi.

25 orang comel komen:

Yayah Nasake said...

hahahaha...masuk nie dah 2 kali blog saya tertkar ke new interface.. bengang pun ada... sebelum nie lain ckit tapi masih boleh digodeh2... kali nie angkat tangan n tup tup... abang fiz terus update mengenainya on time...

dah lah seharian x jenguk blog...nie baru nak bukak blog terus terkejut tekcekik saya makan satay :)

thank you :)

Yayah Nasake said...

hahahaha...masuk nie dah 2 kali blog saya tertkar ke new interface.. bengang pun ada... sebelum nie lain ckit tapi masih boleh digodeh2... kali nie angkat tangan n tup tup... abang fiz terus update mengenainya on time...

dah lah seharian x jenguk blog...nie baru nak bukak blog terus terkejut tekcekik saya makan satay :)

thank you :)

Marhamah Junaisha said...

Yeay! dah jadi..thanks apit..tak biasa dashboard yang baru ni...

echa takashimaya said...

thanks babe :)

Hafizzi Aziz said...

@Yayah Nasake Hihihi. Apit terkejut gila td. Pening terus taktaw nak bukak komen kat na. Hahaha.

Hafizzi Aziz said...

@Marhamah Junaisha Sama2. Hihihi.

Hafizzi Aziz said...

@echa takashimaya Welcome dear ecah!

Ahmad Haziq Azlan said...

aku pon dah tukar ke interface lama semalam.tak paham la yang baru ni.
pastu tetap kan ukar yang baru plak bulan depan
adoyai

atiqahibrahim said...

haa.tenkiu abg fiq..hihi

arifah said...

Tq apit, memang pening tengok dashboard baru..huhuhu...

Yayah Nasake said...

tag anda

http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/segmen-jom-join-bloglist-sahabat.html

Sue-Rya Qistina said...

same goes with me..dh 3 kali tukar ke old interface..yg baru tu mcm x bape nk best je..huhuhu..

Nurul Aisyah said...

mcm tah pape je yg baru = =

sy lagi suke yg lama...

Miss Google said...

dah tau lama dah...

zarulfarhana said...

huhuuhu tq share

mimiey rahman said...

thanks apit..

mimiey rahman said...

thanks apit....

mimiey rahman said...

thanks apit

Eyka Jahat said...

Blogger Eyka Tak Ada Tulis Old Blogger Interface -.-

chinta said...

blog sy xde tulis old bloger interface.?macam mane nak buat? pliss help me.. plis3

maziyyah said...

kalau OLD BLOGGER INTERFACE tak ada , nak buat macam mana ? pliss balas abang fizz

Kak Tie said...

susah sangat guna yg lama ni dik oiiii...berpinor mata mencarinya

Farah Arsyad said...

takda ponn :( please. i need your help

MuMmyLiL said...

perkataan old blogger interface da xde..means kne pkai baru? leceh la yg baru..then my layout semua da jd tunggang langgang..nk tukar blk da tak bole..tak tau kenape..help....

suzie sug said...

sy da cari..sy tdik nampak old blogger interface tu...mcm mana tu ya...sy bingung....boleh tolong mcm mana >-<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...