Last updated!

20 April 2012

Tutorial Photoshop - Buat Mustaches di Doodle

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua.
Boringgggnyaa...hmm nak buat tutorial lah hari nie.
Nak ajar korang buat mustaches kat doodle.
Mula-Mula sekali kena tengok sini ---> http://bit.ly/HMRASj
1. Apa2 pown korang kena download brush mustaches di SINI
2. Then korang extract brush tue okay.
3. Now! Open Adobe Photoshop kat lappy korang.
4. Korang buat doodle dulu. Kalau takdak doodle, kan apit ada bagi freebies banyak kat korang kan. Korang tengok ja kat SINI untuk amik doodle free.

5. Then korang pilih Brush Tool, then tekan anak panah hujung tue, korang cari Load Brushes. Contoh macam kat bawah nie taw. 

6. Then pilih la brushes yang korang download tadi. 

7. Dah load kan? Cer scroll kat bawah, ada kat misai2 tue. da banyak gak lah. Korang just pilih then resize lah misai tue.

8. Ha pastue korang tempek jer lah mustaches kat doodle tue. Hihi.

5 orang comel komen:

Nurul Aisyah said...

byknya misai!!!

CiK FizA said...

comel :)

Cik Nisa Shahirah said...

comel nyer .. ^__^

Azee Hana said...

hahahahaha....walopon pelik pempuan ade misa,,tapi cumill,

shasha said...

waa..tq apit..sha mmg suka ngn mustache ni..comel!!