Baca Entry Latest Nie Jugak!

19 April 2012

Bagaimana Nak Download Majalah Di Ebook

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua. Okay hari nie kan, nak share sikit lah pasal majalah yang apit duk baca kat ebook. Semalam post kat facebook, ramai plak inbox apit tanya camna nak download majalah2 tue semua dalam ebook. Buat masa sekarang nie dalam ebook Galaxy Tab apit yang banyak pown majalah Ujang. Hahahaha. Time nak tido, wajib baca Ujang dulu. Kih3. So camna korang nak dapatkan majalah2 tue? Senang jer pown!


1. Mesti lah korang ada Internet yang berkelajuan agak laju lah. (file majalah berat sikit)
2. Then korang bukak lah google. (tak kisah la guna mozilla or chrome)
3. Korang taiplah apa2 contohnya "Download Majalah Ujang 2012"
4. Ha korang cari lah link2 download. *Mesti malas nak cari nie kan?
5. Kalau malas, korang masuk jer website www.jiwang.net
6. Korang akan download dalam file PDF taw.


Okay yang mana pakai Galaxy Tab or apa2 tab yang ada ebook, korang just import masuk jer majalah yang korang dah download tue. Kat web tadi gak ada Novel kalau tak silap. Kalau korang nak lebih banyak novel or majalah atau komik2, pandai2 lah explore sendiri. Carik jer kat google tue. Kan semua ada. Kat bawah nie apit kasi link download Lawak Kampus dan Ujang untuk percubaan korang okay.

DOWNLOAD - SINI


DOWNLOAD - SINI

SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT MEMBACA! Hihihi.

16 orang comel komen:

MiSz fiFiEyQa said...

wahhh...tq..tq...dah lama cari cara2 nak donlod ebook free ni...lepas ni nak try godek2 la... =D

cik kiera said...

SALAM , kalau download and bace kat laptop boleh ke ?

Hafizzi Aziz said...

@cik kiera Boleh jer baca kat lappy kita kalau ada software PDF. :-)

Shazwina said...

Nice one. Thankyou apit :)

shadhira said...

:) <-- senyum..

Emma said...

owhh.. baru tauuuu.... tengkiu :))

QasehSuci said...

apit...thanks psl info ne, cuma Qaseh tak faham...macamana nak import benda tu jadi ebook...sblm nie buat x pernha jadi...huhuhu

Ahmad Haziq Azlan said...

wah
dah berapa tahun ntah tak baca ujang

iena said...

tahan jugak biji mata tu baca dalam tab eh..

hana said...

wah..
nak cube r pasni..
=D

Norsaadah Abd Jalil said...

ada novel ???? wahh tenkiu tenkiu :DD

Busyra Takiyudin said...

thankss, bgi link dia :)

Nurul Aisyah said...

wah..leh la sy download pasni..hihi

tp mesti lagi best kalau pakai unifi cam org tu kan...hikhikhik

jijah khadijah said...

Abg Apit...camna nk download g novel punya lak ?
hehe..

wahida said...

agak berkelip-kelip la mata nk baca malam2 . hehe

Naim said...

salam
camne nk import masuk tu????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...