Iklan Terbaik Bulan Ini!

Baca Entry Latest Nie Jugak!

26 April 2012

Canggihnya Page Nie.. Camna Nak Buat Gerak-Gerak Camtue?

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang. Tadi ada ternampak pasal page si Yuna nie. Aku bukan la minat ngan Yuna nie (mengaku siap-siap) tapi lagu Terukir di bintang tue kalau ada kat radio, apit kuatkan sikit lah sebab melodi dia best. Mak pown cakap " Sedap plak lagu Yuna nie, macam lagu orang dulu2 lak" Hihihi. Berbalik pasal page Yuna tue. Korang nampak kan apit print screen page tue. Gila style wey! Korang boleh tengok terus kat ---> http://bit.ly/ImaSy2 Sebab apa apit cakap style? 

Klik gambar untuk tengok flash page nie. Camna nak buat ye?
Okay, first! Bila bukak link tadi tue, terus akan loading kan. Lepas tue akan menjelmalah karya2 flash (sampai sekarang tak reti nak buat) di page tue. Weyyy, camna nak buat camtue ha? Tak cukup lagi dengan tue, siap gerak2 lagi bila cursor ke setiap tulisan yang kita halakan tue. Wahh. Eh eh, ada lagu la. So apit try la tekan. Wah! Siap gerak la plak garisan2 tue. Alaaa camna nak buat camtue. Anda akan dibawa pula ke lagu Yuna yang terkini. Kalau nak explore lagi, p tengok sendiri ---> http://bit.ly/ImaSy2 Camna eyh nak buat camtue? Sapa reti? Ajar ajar. Hihihi.

20 orang comel komen:

Nurul Aisyah said...

SY BACA DULU....

Nurul Aisyah said...

ish...lembap betul internet ni

Kerengga Biru said...

ney mesty dya guna adobe flash jugak ..

saya pn pnah jugak buad website guna adobe..

Tp taksehebat yang ney .. kahkahkah ..XO

Nurul Aisyah said...

wah!! best giler...kan unik klu ada blog cam tu...tp sori lah ye abg apit..sy x reti lah nak buat.. :(

Nurul Aisyah said...

wah!! best giler...kan unik klu ada blog cam tu...tp sori lah ye abg apit..sy x reti lah nak buat.. :(

gdsbnga said...

dah tengok dah . sangat smart boleh takkk !

ASHIKIN AZMI ~ said...

assalamualaikum.pd pndpt saya, kalau apit yg otai pasal graphic ni pon ta taw, kami yg zero pasal it and graphic ni lagi lah ta taw.. ubat, cucuk org saya taw lahh.. hee... kidding jer ^^^

Hafizzi Aziz said...

@Kerengga Biru Haah kan. Adobe flash nie. Teringin tol nak belajar camnie.

Hafizzi Aziz said...

@ASHIKIN AZMI ~ mana la apit nie otai pown. Ooo..nurse ye. Eh, tetiba apit asa nak demam. Hihi. Nurse, tlg check jap. Kih3.

Kerengga Biru said...

susah jugak na buad sbnrnyee .. =___="

blaja tuto kat utube byk ..
cik kerengga nak ngajo takpandai .. XD

pndai buad je haa pun..

Nurmujahidah Ismail said...

tak leh tngok,, wifi block,, uwaaaaaa

Aien Nia said...

Superb awesome !!

eyka said...

apit ,, betul2 OHSEM lah ..... geram sangat tengok page tu ,, dan terasa nak belajar buat macam tu gak .....

shida'R said...

pkai flash jer ^_^

nasir hamzah said...

salam, thanks follow sy.. salam perkenalan dari sy..

Cik Kay Jue said...

jelez tau! ckj pun still tercari-cari macam mana dorng buat gerak2 ni.. guna flash dan format swf. kalau tak silap... huhu.. apit bila da tau gtau la kite orang juga tau! hehehe..

shera said...

gila GEMPAK ! bestnyaaaa....
lawa ... macam mne nak buat eh ???

Nurul CLumsy Gurl said...

tngok aje tutorial kat youtube....
jgn lupe download adobe flash dulu...
dekat page Wan Hazel ade download free......

Reensyarinie said...

wowww awesome kan...bestnya page camtu

Siyah Strangler said...

rasanya benda ni ade kena mengena ngan yg hari tu... ce try baca kat blogskin... dia ade ajar ni...tu je la...kalau salah jgn marah tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...