Iklan Terbaik Bulan Ini!

Baca Entry Latest Nie Jugak!

08 April 2012

Dulu Rumahku Streamyx, Sekarang Unifi. Lajunyaaaaaa....!!

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang. Hari nie men laju gila laju taw. Kenapa? Sebab parents kesayangan pasang Unifi lah. Wow! Series wey, memang laju. Nie pown tengah download muvie Bluray yang best2. 1080p lak tue. Memang best lah. 30 minit siap download muvie 1.5GB. Wow! hihi. Orang TM yang nak pasang Unifi tue dah berapa kali tunda nak pasang Unifi nie kat umah, so hari nie terlaksana sudah. Before nie taktaw lak mak and let (my father) dah plan nak pasang Unifi sebab sebelum nie pakai streamyx jer kat umah. Tue pown boleh lah tahan kelajuan dia. Tengok2 adik cakap mak nak pasang Unfi, memang hepy gila lah. Sebab, leh download muvi banyak2. Hahahaha.


Sebelum nie pown duk download muvi jugak, tapi slow sangat. 1 hari 1 muvie jer leh download. Kadang2 tue  downloading failed lah, apa lah. Memang bengang gak lah tunggu berjam2, tengok2 failed. Cam hampeh! Tapi now, tak payah nak pening2 kepala dah. Bukak web movie, cari muvie, download! tak sampai sejam dah siap download muvie berat2. Sangat suka! hihihi. Kat bawah nie gambar2 abang2 hebat yang pasang kabel Unifi tadi. Jom tengok!

Demi tugas, sangup dipancar oleh sinaran matahari. Hihi.

nie kat belakang rumah jiran punya jiran punya jiran. Dorang tarik kabel.

Dah siap pasang kabel semua, time utk dorang setting Unifi tue cantik2. Huhu.

Kawasan perumahan apit nie baru jer ada Unifi nie. Kuno tak? Kawasan korang dah ada belum Unifi nie? Kalau dah ada tue, cepat2 lah pergi tukar. Memang sangat2 berbaloi. Korang akan dapat satu recoder utk cahnnel TV Unifi. Ada 45 Channel. Macam Astro jugak. Lebih kurang, tapi bila hujan, nothing happen taw. Takdak masalah. DAN! Boleh on9 kat televisyen lak tue. Boleh tengok youtube dan men facebook. Kih3. Series best!! Okay lah. Tue jer nak updated. Nak sambung download muvie lagi. Kih2. Babai! Salam.

21 orang comel komen:

GeeGee said...

jealous :(

merpaticoklat said...

wah..best klau cam gitu gak:D..bayaran nye macam ne lak?

lyana kamal said...

Wuuuu. boleh datang rumah apit tumpang unifi :D kihkihh

Haruno Hana 하나 said...

x tau ada ada unifi kat area ni.. berapa puluh satu pakej dia? hehe

Hafizzi Aziz said...

@merpaticoklat yang nie apit amik pakej VIP5. RM149/month. murah. Yang paling mahal sebulan RM259 kot.

Hafizzi Aziz said...

@lyana kamal Ha meh2 datang tumpang. HIHI.

Hafizzi Aziz said...

@Haruno Hana 하나 yang nie apit amik pakej VIP5. RM149/month. murah. Yang paling mahal sebulan RM259 kot.

Cik Angah Humaira said...

^__^

Nurul Aisyah said...

wah best nye Apit!!! kat sini xde unifi lagi..huhu.. :(

pape pun saya rasa happy lak..haha :D
mesti best kan :D

slamat download movie tu :)

Nurul Aisyah said...

kalau paling mahal lagi laju lah ye?

mahal gak tu..

kayanya apit punya family.. :)

Nisa Sayakinie said...

Alaaaa, dekat alor setar tak sampai lagilah Unifi ni -,-
Btw, seronoklah abg apit internet laju bukan main lagi :D

Ary ariasputera said...

makin rancakla ko ni pas ni ye.. hahaha... kawan blum lagi.. huuhu

Eyra Arezmie said...

WAAAAAAAAA!! Best lah! Den ni tengah tunggu siap kat Segamat je. Dah call dah org nye kate nak tuka Unifi tapi dalam proses le -.-' Jeles, jeles xD lambat lgi ni den nak dapat Unifi~ Berape bulan lah baru ade o.o

Amirah Zulhijjah said...

wahh,,bestnye laju kann..mira online pakai broadband je...punye lah semput..hehe..

Azhafizah[フィザ] said...

Untunglah apit..buat keje pun laju lah pasni kan

anys said...

bestnye!! untunglah.kat segamat nie belum ada Unifi lagi.sob3

Cik Rose Cute said...

jelesnya....ahkak pakai stremix lagi...kawasan sini ada...belum terfikir nak tukar lagi mahal hihihi

nurmujahidah said...

bayaran nya macam mana ye?

Amoi Farah said...

Insya Allah lepas nie dah nak tukar ke Unifi

MaYa MustWany said...

wat msa ni ok lgi dgn strmyx

Unifiguy said...

Mcm kat puchong je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...