Baca Entry Latest Nie Jugak!

20 September 2012

Vector Illustration Mialiana Smile..Smile..Smile..



Assalamualaikum w.b.t

Bizi sungguh aku la nie ngan macam-macam projek kiri kanan. Wahh macam masyukk jer bunyi kan. Hahaha. Sebenarnya projek tidur, makan, lepak dan macam-macam lagi projek yang tak faedah. Kuang3. Sampai blog pown tak berupdate. Bukan sengaja xmau update blog nie..tapi bz jugak dengan design macam-macam. Sekarang nie plak ambil tempahan vector, so memang tak menang tangan jugak lah.

Baru-baru nie apit ada melukis vector seorang blogger femes emes nie. Alaa korang pown mesti kenal punya lah ngan blogger nie. Smile Smile Smile. Hihihi. Tagline beliau tue. Sapa lagi kalau bukan blogger mialiana. Nie ha blog dia ---> www.mialiana.com Kenal x? Apit pangil kak mia jer. Ramah tamah kak nie. Korang g la tegur-tegur dia. Rajin blogwalking lak tue. Apa kata kak amik alih untuk blogwalking bagi pihak apit. Penat plak nak bw nie :-) Eh Eh dah lari tajuk nie. Merepek jer. Jom tengok vector bawah nie.

TADAAAAAAA!!!
|
|
|
|
|
|
V

Cantik x vector apit lukis kat kak mia nie? Hihihi. Hope kak suka lah kan. :-) Memang dari dulu lagi berhajat nak melukis kat akak tapi masa tak mengizinkan dan terlupa. Hihihi. Now dah tercapai pown hajat nie. Alhamdulillah gambar akak nie tak lah susah dan taklah senang. Terkebil-kebil jugak mata nak buat. Part susah cam biasa lah kan, di bahagian wajah. Wajah memang mainkan peranan penting dalam lukisan. Kalau mata yang korang lukis tue senget, dah jadi wajah orang lain dah. Nie pown belum perfect, banyak lagi skill photoshop yang nak kena belajar. 

Dah banyak rupanya vector yang aku dah lukis sepanjang aku bergiat dalam vector menvector muka orang nie. Starting dengan vector Ben Ashaari dan Lyssasecret and now aku dah perbaiki banyak skill dalam melukis vector nie. Mesti korang tertanya-tanya, mana aku belajar skill photoshop nie kan?. Okay terus terang cakap, apit dulu bodo gila pasal photoshop nie. Tapi apit banyak belajar di TopSecretPhotoshop. Korang yang asalnya zero, boleh jadi expert taw. Apit belajar kenal function dalam tue then explore kan lah. Boleh buat duit :-) Yang penting MINAT!

P/S : Syukur pada ALLAH S.WT memberi bakat melukis. Kalau ada usaha, mesti kita berjaya. Diiringi pula dengan doa. Moga-moga korang pown akan berjaya jugak :-) Doakan aku ye. Kih3.

31 orang comel komen:

Fiza Suhaimi said...

sweetnyeeee ^^

Nisa Greennnpanda said...

lawa aa vector apit wat utk kak mia nie..
hehe..

Muhammad Firdaus Bin Kamarudin said...

cantik, hehe.. nanti na cuba jugk la

keri ikhwan said...

kemas n cantik warna tu.
lama dah tak lukis vektor nih. bnyak yg dah lupa dah -_-

cikQue said...

wah...lawa la vector ni..^_^

Mia Liana said...

memang cantik apit... kak mia pun suka. thanks dear. pandai apit lukis.

tolong api blogwalking kan? huhuhuh ni pun tak terkejar kak mia nak bw sana sini. buat yang termampu.

semoga apit berjaya di bidang lukisan adobe photoshop ya... and all the best!

p/s: entri promosi apit di sini http://www.mialiana.com/2012/09/tempah-ilustrasi-vector-dengan-apit.html

Ahmad Haziq Azlan said...

oh guna ps rupanya

Eca Dwinky Asha said...

asal ada minat kn apit?
hehehe..bila nak vector tuk eca lak?hehe

Azza Afdzal said...

cantik!!!

miz ruha said...

terbaik lah apit!!

insya-Allah.moga apit terus menggunakan bakat yang ada itu dan bertambah berbakat suatu hari nanti.. ^_^

nazha anua said...

kenapa dipanggil vector?bukan potret?
vector bukan matematik ke?

fieda said...

cantik tu..pandai la apit ni..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wa wa wa lukis sendiri erk. Hebat lah awak.
Kagum.. Tabik hormat ....

Hafizzi Aziz said...

thanks fiza. :-)

Hafizzi Aziz said...

hihihi. maceh2 nisa.

Hafizzi Aziz said...

ha nanti try la lukis jugak. xpaham ke apa, leh tanya. :-)

Hafizzi Aziz said...

thanks bro.
ko giat lukis doodle islam skang.
bagus bro, teruskan :-)

Hafizzi Aziz said...

thanks que. :-)

Hafizzi Aziz said...

hihihi. alhamdulillah kak mia suka.
amin..doa2kan ye kak. kih3.

Hafizzi Aziz said...

haah guna PS. amai org lukis guna AI.
tapi bila bukak AI jer, blur. hahaha.
senang lagi di PS. :-)

Hafizzi Aziz said...

haah, ada minat jer, beres jer.
utk eca? errr.. hihihi. insyaallah kalo ada peluang nanti ke. :-)

Hafizzi Aziz said...

thanks azza. :)

Hafizzi Aziz said...

thanks ruha. amin amin :-)

Hafizzi Aziz said...

kenap pangil vector? hmm cer google :)
semua di hujung jari anda.

Cik Ija Akmal said...

cantik.

Atirah ★ said...

wahh ! kalau saya nak lukis kt kertas pun xleh , kt ps lgi lah xleh . hehe

Zierwa Zainal said...

wah2.. cntiknye.. nnt nk suruh apit buat vector lain la pulk.. =)

mumui said...

thumb up! =)

irwan alessa said...

terbaik la der.. aku bukak PS pun masih terkial2 nak edit lagikan pulak AI.. haha pape pun ko mmg berbakat.. : D

Solehah Shamsuddin said...

wah da vector kak mia. memang cantik!

Silly.Fazly said...

gambar aku bila lagi? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...