Baca Entry Latest Nie Jugak!

07 August 2011

Ben Ashaari Vector illustration #1

salam blogger kepada semua..salam ramadhan..
hari nie dah hari ke-7 kita menunaikan ibadah puasa kan..
hope takda lagi yang ponteng puasa ye..kalau ponteng tak dapat la duit raya..
hmm nampak gambar kat atas tue? okay tak apit lukis camtue eyh?
sebenarnya illustration kat atas tue dilukis semalam..nak buat doodle tapi cancel..
so try lah lukis bro Ben Ashaari..hmm apa pendapat korang ye?
okay tak? apit masih failed dalam bahagian mewarna,mata,mulut dan rambut..
insyaallah akan belajar dari semasa ke semasa..di mana apit belajar ye?
apit belajar dari sumber-sumber yang amat berhuna..
tetapi yang banyak membantu apit adalah DVD Top Secret Photoshop lah..
sangat-sangat berguna tutorial tersebut taw..
sesiapa yang nak tempah boleh order kat apit >> KLIK
so setakat nie sahaja lah entri berkenaan vector illustration bro Ben Ashaari nie..
hope korang semua boleh memberi komen yang membina..
diingatkan! nie first time drawing kat adobe photoshop taw..
bukan guna Adobe illustrator..hihi..menggigil tangan kot lukis..hihi..
hope bro Ben Ashaari tak marah amik gambar dia buat contoh..
peace yawww!! babai semua! selamat berbuka!


35 orang comel komen:

miss lyzeer said...

good try...hehe =)

cik Ameera said...

alooo,
mulot die merah lerr
heeee

Nur Nabilah Nordin said...

untung laa apit..bella punya lg kecian 0.25 sen jee aw...kalo sudi tlg2 le tunjuk aja hee

nashanadz said...

tapi kira okay what hihihi

Cahaya Mama said...

puyyohhh!!,.same,.tang rmbut tu xtahan,.eheh,.meh lukeh gmbr CM plak,.kui3,.

Lyssa Faizureen said...

mulut merahh sangat ! tapii memang TERBAEKKK lah <3

lynda salim said...

amboi bibir abg ben .... merahhhnya mak ngahhh . hihihihi :D

EkaBukanMakcikKau said...

bolehh ah tu ben ambik kau jadi menantu dia . dia memang suke org mcm kau ni hah , utk pngetahuan kau ah . haaha

EkaBukanMakcikKau said...

eh jap muke kau cam erul af8 ahh . hah betul ah tu . lagi tadi aku muke kau ni cam sape hahaha

sLpmEpLz™ said...

dpt tgok ben pakai lipstick.. LOL

Lady Diana @ Lat'z said...

good try..(^.^)..mungkin perlu banyakkan buat doodle baru dapatimprove skill melukis..Lat'z pun baru try buat header sendiri buat kali pertama..masih perlu byk blajar dr tutorial apit...thanks 4 da tutorial..(^.^)

eyza ♥ said...

hye ..
good trial ..
canteek ..
bole buat 1 tuwk eyza ?
huhu~

ZouL said...

hahahha..apsal abg ben mcm pakai lipstik je haha

Siti hajarnaimah said...

Comel2...hehe..untung la pandai lukis..=)

jarijariberry said...

wah ! good try la~
ske ! :)

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

kelas!
By the way...your tutorial helped he a lot in evolving my blog. Thanks

Aida Omar said...

boleh dah ne apit.. percubaan pertama kali pun dah cun mcm ne..hehe

Goblogz said...

bnykkan lg latihan, pe pun good try

alif haris said...

perghh bang ben review blog apit
hehehe
tahniah :)

cik tikah said...

ok2 tpi bila pakai spec hitam mcm org buta plak. hehe....

AMMAR YASIR said...

Cantiknya,.,,hehehe,,, nk satu

laskar pelangi said...

wah! terbaik ah apit!

mas saari said...

smart!!
tapi bibir merah sangatlah...heheeee

Abu Huzaifah said...

bgus2... mmng terbaik... abg ben pun suke... hkhik

||aLeaSaRa|| said...

wah tahniah bro BA promote blog ni tau!nice suka..suka...cuma pinky sgt bibir tu auwwwwww...

nashanadz said...

dik!! abang ben buat entry untuk kamu! hihiih

Ary ariasputera said...

huhuhu... besnyer semua benda ble buat sendrik...

myramisschumot said...

mulut dy mcam perempuan , yg len semua terbaik ! hee , sebijik macam abg ben :)

Amiirah-Cassan said...

hikhik bibir ~ abang ben ~ kekeke

aku & Fantasi said...

ada gaya ckit cam ben ashaari...tapi kalau mata tu tak payah pakai cermin mata hitam mungkin lagi ok..

smiley_ama said...

apit, smart laa. best job! *thumbs up :)

ridzuan sujari said...

bagus3x.. kreatif3x...
ada peluang nnti leh jugak tempah vector kat anda.. =)

Aidil said...

ok..not bad..guna flash ker???

Sanji Ngatmi said...

tak berapa jadik la .. nice try

Nurul Ain Atikah said...

wah, *blink2* tekejut den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...