Baca Entry Latest Nie Jugak!

17 September 2012

Freebies Doodle Bantah Filem Hina Nabi Muhammad S.A.W

Umat Islam dikejutkan lagi dengan satu trailer pendek oleh musuh-musuh Islam yang menghina batang tubuh mulia Baginda S.A.W. Trailer ini telah dimuat naik di dalam laman youtube pada 2 Julai 2012 yang lalu, dan kemudian syarikat google menegaskan untuk TIDAK membuang video tersebut untuk terus menjadi paparan bagi sesiapapun yang melayari internet.

Selaku seorang Muslim, isi kandungan yang dipaparkan di dalam video yang berdurasi 14 minit ini hanya mendatangkan kemarahan di dalam diri umat Islam. Video ini sekali lagi telah menghina Baginda Nabi S.A.W dengan perwatakan sebagai seorang lelaki yang womanizer - 'gila perempuan'. Bukan itu sahaja, bahkan individu yang terlibat dalam menghasilkan video ini turut menghina al-Quran dan Para Sahabat R.A.H. Antara skrip yang digunakan di dalam video ini adalah ;
“My age has exceeded 120 years and the all my young life, I have not seen such a murderers against Muhammad. He kills men, captures women and children…” 
Kemudiannya wanita tua itu diseksa dengan cara yang sungguh mengaibkan dan sangat bertentangan dengan syariat Islam dan juga peribadi Nabi S.A.W. Sebagai umat Islam kita wajib cakna dan rasa marah dengan isu yang dipermainkan oleh pihak-pihak tertentu ini. Filem ini telah dihasilkan sepenuhnya oleh Sam Bacile dengan paparan Islam sebagai agama kebencian. Menurutnya dia mendapat suntikan dana sebanyak $5 juta daripada 100 penderma Yahudi.

Filem yang melabel Baginda S.A.W sebagai ‘fraud, a womanizer and a madman’ ini telah mencetuskan kemarahan umat Islam di beberapa negara Timur Tengah seperti Mesir dan Libya. Rakyat Mesir dilaporkan telah mengadakan perarakan beramai-ramai ke kedutaan US di Kaherah dengan laungan “Say it don’t fear. Their ambassador must leave”.
Mohon Sebarkan Dan Gunakan Untuk DP Facebook, Twitter, Dan Apa Saja Profile Anda Untuk Bantahan
Amaran kepada Yahudi LAKNATULLAH! Jangan bermain dengan kami umat ISLAM di seluruh dunia. Jangan kau menghina Nabi kami Nabi Muhammad S.A.W yang kami cintai. Jangan kau memperlekehkan agama ISLAM. Islam merupakan agama yang sentiasa mempromosi keamananan dan keharmonian beragama. Islam mengajar umatnya tidak melakukan penghinaan bersifat agama, antaranya Al-Quran mengajar agar jangan dihina tuhan-tuhan yang disembah oleh bukan Islam. Jadi jangan kau berani menghina agama kami. Takbir! Takbir! Takbir! ALLAHUAKBAR!


26 orang comel komen:

Maisarah Azmi said...

Jom ramai-ramai tukar profile picture...

Si Matatajam said...

Kak M amik satu yg pink..

Nana Qistina said...

Ambil satu :)

Azza Afdzal said...

ok azza amek satu tuk jadikan dp fb....
sama2 kita sokong...

♥ Maisarah Humaira ♥ said...

amik 1..

Nisa Greennnpanda said...

bgus ape yg apit wat nie..
sokong3..

Muhammad Firdaus Bin Kamarudin said...

hehe, lelakinye tade?

Anonymous said...

amik satu ye..=)

Cik Lyeen said...

kejam sgt mereka tu...smoga allah memberi balasan yg setimpal...lyeen dah share doodle ni..

hudasharif said...

amik satu :)

Aliff Haikal said...

Allahuakbar ! ^^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

cik lyeen ni kenalan sy di maktab ni... hai awak. haaaaaaa

Hafizzi Aziz said...

amboi depa buat reunion kat sini. :-)

miz ruha said...

amek satu..
Allahuakbar!!

ELFarahin said...

saya ambil satu letak di entry saya.
jihad kita memperjuangkan nama suci Rasulullah S.A.W!!
Lailahaillallah...Muhammadurrasulullah...!!

imaniiwani said...

akak amek satu yea!! tqvm;)

fieda said...

dtg ambik satu sebagai tanda sokongan..

Nur Fajar said...

salam awak,saya ambik satu ye yg warna ungu.semoga ALLAH memberi balasan kpd mereka.sedihnya~~

ieza said...

saya nak yg warna merah ye.. :)

yayahnasake said...

saya copy semua. thanks a lot :)

Zafirah Aidahh :) said...

ambil satu .

Zafirah Aidahh :) said...

Eh , kita nak sebarkan boleh ? Hehe . kite kredit balek , termasuk doodle semua tuu :'D

Nur Saffa Izzati said...

Saya nak semua . HEHE ><' Cantikkk and cuteeee !

Yui Bieyna said...

Nak Pink n Purple !!! Tukar DP lps nie...
Yahudi !!! Laknatullah !!! Allahuakbar !

Solehah Shamsuddin said...

Astaghfirullahhalazim. Yahudi memang melampau! dan lagi satu, nape pihak google xnak buang video tu? selagi vieo tu ada, selagi tu rakyat Islam marah!

PutriBlogOfficial said...

ambil 1 yo .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...