Baca Entry Latest Nie Jugak!

06 September 2012

Waahh! Says Pown Berubah Wajah!

Dah tengok belom page Says.my pagi td? Dah bertukar wajah jugak skang ye. Nie kes nak tiru fizgraphic gak kot. Hihihi. Ferasan jap aku nie. Okay pasal website says yang baru nie, banyak yang tukar. So banyak user says yang PM apit di facebook pening pasal says yang baru nie. Ada yang tanya kat mana nak amik iklan, macam mana nak join says nie. Satu-satu kena ajar. Says kali nie berbeza dari yang dulu. Tapi teori dan basic tetap juga sama. Meh nak ajar cara nak daftar dan cara nak share iklan dan dapatkan duit di situ.

CARA MENDAFTAR SAYS
1. Firstly korang masuk dulu website says nie nie --> www.says.com
2. Then korang tekan Sign Up yang atas bahagian kanan tue. Kaler Hijau kotaknya.

3. Then korang masukkan maklumat yang diorang mintak tue okay. Yang username tue korang masukkan nickname korang lah. Contohnya hafizziaziz untuk apit punya username says. Dah siap isi semua, korang tekan Create my account.

4. Then tercipta lah akaun says korang. Kemungkinan korang akan diminta utk verify dulu di email. Bukak email, verify okay. cari email yang says hantar. Paham? Then korang akan diminta untuk update profile korang. Alah macam daftar fb jugak la. Kena boh gambar lah apa lah. K. SIAP!

CARA UNTUK SHARE IKLAN SAYS
1. Dah daftar kan? Masuk akaun says korang. tekan Special atas tue. Eh jap2. Tengok SINI.

2. Then akan terbentang depan skrin iklan-iklan yang says bagi kt korang. Haa tue bukan suruh tengok jer. Korag kena share iklan-iklan tue then korang akan dibayar. 

5. Tekan dulu salah satu iklan yang tertulis RM di bawah kotak tue. Pilih salah satu dulu apit nak ajar. Yang Completed tak payah okay. :-)
6. Contohnya iklan Celcom nie, korang tekan Broadcast yang kotak hijau tue.

7. Then muncul popup kan. Korang boleh share di facebook atau twitter atau lain2 lagi. Apit selalunya amik link dan kongsikan kepada membe2 apit ja di facebook. Copy link dan paste.

So dah paham ke camna nak daftar dan share iklan di says.com. Mudah jer kan. Tak payah pown korang nak rumit2 bagai. Camtue lah apit buat duit on9 dengan says.com nie. Setakat skang hampir RM3K rasanya dah dapat dr says.com. Tak sure. Dalam lingkungan tue lah. tapi bukan sekaligus. Sikit2 lah kumpul kan. Korang kena rajin jer bukak akaun says nie. Kalau tak rajin, xleh la. Meh bagi contoh menabung dari says.

(1 Iklan) 1 UV/KLIK = RM0.20
20UV/KLIK = RM4 Sehari (1 Iklan Sahaja)

Bayangkan kalau korang dapat 5 Iklan untuk share.
1 Klik = RM0.20 sen
5 Klik = RM1 (Seorang saja klik 5 iklan korang)
10 Orang Klik untuk 5 Iklan = RM10 (Sehari)
RM10 (Sehari) x 30 Hari (Sebulan) = RM300
DAFTAR JER SAYS NIE --> TEKAN
Haa camtue lah cara nak buat duit dengan says nie. Tapi jangan la berangan nak jadi kaya plak dengan says nie. Yang tue mustahil lah. Hahahaa. Setakat nak beli topup ke, bayar braodband ke, bil astro ke, mampu lah. Apit banyak gunakan duit says nie untuk beli barang2 keperluan apit. Rokok ke, topup ke. Huhuhu. Haa mesti tertanya2 kan duit tue nak dapat camna kan?. Korang baca kat SINI jer okay. :-)

GOOD LUCK!



19 orang comel komen:

MISS Z BERCELOTEH said...

miss z tak guna says ne.. huhuhuh

jmput ke blog :)
http://misszberceloteh.blogspot.com/

BrightEye said...

Since apit share psl SAYS tempoh hr, BE register terus.. Dlm sehari dpt rm1.20 cpt gak lah drpd nuffnang hampir 3 thn masih lg dpt RM2.00. huhu
BE nak try luck la kali ni.. (^_^)

Muhammad Firdaus Bin Kamarudin said...

Alhamdulillah, 2 minggu setelah menggunakan says dapat keuntungan RM45.

@Brighteye Bagi nuffnang, anda perlu mengupdate survey sehingga memperolehi glitteri. Traffic untuk blog anda perlu tinggi supaya mendapat lebih RM.

I love Sleep said...

xtaw lak yg says da bertukar wajah.. td sme je mcm yg dulu2..

miz ruha said...

terbaik!! :)

Nisa Greennnpanda said...

dh lame xon9 kat says...huhu~...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

a'ah.. says dah berubah wajah.... hihokkkk

Hnahdy said...

hana dulu da join says nie dapat banyak gak.. lepas tu esk lusa tu nak buka unavailable. sedih betol

MawardiYunus said...

huh agak banyak keje kan ngeeeeee

SuparMan SuaRez said...

Says Terbaaiikkkk ^_^

eimah siti said...

woooo....cik siti pn suka sangat2 says ni...heheh

izan mama mia said...

baru joint say...letih gak klik2...tapi best laa juga...entah bila nak dapat cam apit..huuhuh

MaYa MustWany said...

fuhh tadi baru bukak says..terkial2..dah tekan warna ijau,lambat sangat loading nya..terus sign out.hihih

lysAlways said...

abang,kenapa saya tgok U.V to kosong walaupun membe saya dah bukak :(

Nurul Ain Atikah said...

sekarang mana nak dapat link tuh. sekarang dah laen la.

Nura Yuzani said...

camne ngn says sekarang..
dah lain pulak...
ajar jap cane nak share..
xde pun tempat nak share url.. T_T

~N!k nURfAt!hAH hARun~ said...

says bertukar wajah lg la...konfius ni..

Ija said...

klo xjmpa broadcast 2 pit..mcana erk..bole ja ka share??

♥ Nurul Baidurah ♥ said...

Wah,senangnya buat akaun says ni..tq apit sebab sediakan tuto ni..:)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...