Last updated!

10 October 2012

Sapa Nak Ikut Pi Langkawi? Jom!

Okay entry nie aku nak cakap kedah plak lah no. Boleh kot no hampa paham. Kalau takleh nak paham tue, pandai-pandai hampa la cari dictionary ka apa. Hahaha. Sapa yang tak pernah lagi pi langkawi angkat tangan? Hmm mesti ramai punya tak pernah pi lagi Pulau Langkawi Pulau Legenda. Langkawi duk kat Kedah. Kalau hampa mai kedah tue, roger-roger la aku. Nak belanja makan. Chewaaah!

Bulan 12 nie family mak menakan aku a.k.a mak kepada paitkeding merangkap kepada sepupu aku depa nak p bercuti kat langkawi. Nohorommm. Tobat syioook. Nak p ka dak ye. Dalam proses menyimpan duit nie. Ayoyoyo karawale. Rasa macam nak p ja. Depa p dengan menggunakan perkhidmatan company terbaik di langkawi. Sapa? Haa mesti la http://holidayssweet.blogspot.com/. Hampa boleh p usha blog dia. Hampa tak payah risau untuk p bercuti di langkawi. Booking ja nak pakej apa, semua dia ada. Memang best. Dah la murah. 


Aku pernah p langkawi nie 2 kali ja. Sekali tue time pi dengan membe2 time belajaq dulu. 3 hari 2 malam. Pi ngan budak-budak kelas. Kami p ramai-ramai, so murah sikit lah seorang tue nak bayar. Dapat kereta, chalet cun, tepi laut lak tue chalet, pastue dapat tiket kabel car setiap sorang, pastue boleh pusing 3 pulau lak. Pulau apa taktaw..tak ingat dah aku..rasanya Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan Pulau ..........(pi bagi burung helang makan) Best! Kali kedua p langkawi lak sebab atas urusan kerja. Haa kali kedua p la yang aku jumpa dengan owner blog http://holidayssweet.blogspot.com/. Aku ada buat entry dulu. Hampa usha tengok entry SINI. Peace. 


Yang paling teringin nak p snorkeling tue. Snorkeling ka orang panggil? Apa2 ja lah. Yang macam gambaq atas nie. ha. Hihihi. Laut kat langkawi lak cun. Huh best tue. Bila la nak tercapai nie. Macam kena p gak bulan 12 nie asanya. Hahahaha. Sapa nak ikut? Haa yang mana nak buat holiday ngan membe2 kelas boleh lah pilih Langkawi nie. Memang sesuai kot wey. Serius. Hampa roger ja Bang Chik owner http://holidayssweet.blogspot.com/ Hampa nak roger dia, gtaw ja membe kepada fizgraphic, suruh dia bagi murah2. Hahahaha. Haa ada news baru dari company dia. Tengok bawah nie.


Chalet atas nie baru siap ja dibina. Tapi rasanya tak sesuai untuk family yang besar2 sebab chalet nie untuk pasangan honeymoon boleh la. Sesuai untuk couple. Kalau ada anak kecik sorang dua boleh asanya. Tapi kena boh toto laa kat bawah tue kan. Hampa nak tgk isi dalam chalet nie, hampa boleh usha di blog dia. Memang lawa wey. Rugi kalau tak pi. Harga chalet plak sekali ngan sewa keta. Besstttt! Jom la pergi bercuti jom. Cuti sekolah pown nak dekat dah nie. Ajak family holiday reramai jom. Peace.
Hubungi Bang Chik untuk tempahan percutian anda!

Meh letak banner percutian nie di blog korang. Hihihi.


14 orang comel komen:

Yana Aina said...

Langkawi. .. erm boleh msuk dlm list tmpt utk holiday..

keri ikhwan said...

eloklah tu. aku memang nak pegi langkawi pun bulan 12 ni klu takde aral melintang

Si Matatajam said...

Kalau mai Langkawi bleh la kol2 Kak M.. Teringin nak jumpa blogger femes ni..

CintaZulaikha said...

pernah pi skali ja...

Mrs Velentine said...

tgu duit says banyak kot..hahaha

Aimi Syahirah said...

Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

Bang Chik said...

thanks broo... hang memang hebat lah... hang mai nnt jmpa aku, aku belanja hang... terbaik entry ang cz promote blog aku..keh. keh

FARAH deeb said...

huhuuu lame dah tingin nak gi tapi hencek somi tanakkk uwaaa!!! (Takut duit dia abes la tu bini memborong agaga..!)
My latest Entry :)
Chill Cheese Cake with Mango Dice

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bestnya kedah... haaaaaaaa....
melancong lagi.

cik azLyzah⊙.☉ said...

best nyee...nak ikot.tp apit kene amik cik kat sabah dulu..ngeeeeeee :DD

Aida Omar said...

Aida pernah pi sekali je langkawi.. memang best tempat dia.. sweet ^^ langkawi jugak menjadi tempat terakhir kenangan bersama arwah kawan aida T_T

shidaR said...

perghh syok!! nk pi jugala..kalo yg jenis loqlaq..mst ingt kapel haram blh tdo sana hahaaa...:D

:: nosa ason :: said...

daa pernah pergi sekali...memang best!!!

baby comel said...

bulan 11 nanti dah plan nak balik kg langkawi.. huhu, nanti leh la gi tengok onwer chalet la disebut kat atas tu.. insyaAllah. best Langkawi ni. Jom cari Bronok =)