Baca Entry Latest Nie Jugak!

31 October 2012

Dara Laptopku Dijaga Oleh Kapersky

Assalamualaikum w.b.t

Laptop aku telah dinodai berkali-kali semalam. Terasa macam kena rogol bergilir-gilir ja. Virus-virus cinta masuk menyerang. Aku ingatkan lambat lagi la nak habeh tarikh tamat tempoh antivirus yang tahun lepas punya. Rupanya dah tamat dah. Adoyai. Nak harapkan antivirus crack atau trial memang 100% aku tak percaya. Hahahaha. Percaya kah anda, aku tak pernah format lappy aku sejak dari tahun 2009. Memang dari dulu jaga dengan antivirus original. Dijamin tak kena attack dengan virus. Ha tengok lah layout antivirus kapersky 2012 nie. Huhuhuhu. Dah tamat dah riwayat dia. Kesiannn..


Expired sudah! Haa serabut dah. Hahahaha. Dengan pantas aku p kedai komputer nak carik antivirus. Kapersky nie memang dah bertahun-tahun aku guna. Dah selesa dengan antivirus nie. Daripada hasil search aku kat google kan, antivirus nie ringan. So ringan lah lappy aku nak install. Lagipown aku kerap men ngan Adobe Photoshop. Memang berat lappy aku nie. Tapi kadang-kadang tue slop la jugak. KADANG-KADANG! bukan tiap2 hari pown. 

Tadaaaa! Aku dah beli :-) 3 Users 1 Year
|
|
v

Wahai adikku si Syarifah Nor Hazirah, satgi aku pasang antivirus nie kat lappy hang jugak. Daif sangat dah aku tengok laptop hang tue. Hahahaha. Tobat lahom penuh ngan virus-virus cinta. Berat. Yang best pasal antivirus kapersky skang nie, dah tak bagi CD dah untuk install. Hahahaha. Apa depa bagi? PENDRIVE beb! 8GB lak tue. Software dalam tue. Haa bagus sesangat. memang pendrive aku pown hilang. Hahahaha. Boleh la rembat pendrive nie. Eh lupa nak gtaw harga untuk antivirus nie. Harga RM155 untuk 3 Users 1tahun taw. Berbaloi sebab kalau 1 users saja RM89 kalau tak silap. Haa yang mana student U ka kolej ka, hampa share la duit. Duit pinjaman ada kan. Guna. Bukan guna p shopping. :-) 


Eh rupanya bukan antivirus untuk PC or lappy ja. OMG! Bestnya. TABLET pon ada jugak! Padan la mahal. Bukan tablet ja, untuk mobile pown ada jugak. Alhamdulillah. Tak perasan lak aku tadi masa beli. Aku nampak ja 3 users, terus beli. Memang Galaxy Tab 7.7 aku tue penuh dengan virus. Selalu jem. Tension kekadang. Tue la akibatnya kalau online 24jam tapi safety xdak. Camtue lah jadinya. Boleh la install Tab aku sekali jap lagi. :-) Best best. 
10 List Antivirus Terbaik Tahun 2012 - 2013 -- TEKAN
Haa hampa tunggu pa lagi, p la beli antivirus gak. Daripada hampa duk format lappy sampai berpuluh-puluh ringgit setahun, bek beli ja antivirus original. Terjamin selamat. Takdak tension masuk virus ke apa. Ha jangan lupa amik Internet Security taw. Tu pown kalau hampa duk kerap online la. Peace. Salam.


23 orang comel komen:

Ikhmal Malique said...

tajuk tak leh blah.. haha. aku sebenarnya tak suka kasperksy ni. berat. mybe laptop aku yang lembab.huhu

najihahfara said...

aah..kapersky sangat2 berkesan jaga lappy dari serangan virus

BieySha said...

haha . Sha pun guna antivirus nie jgk , yg original da ad lam lappy nie. x expired ag lorh . kehkehkeh . mang kaspersky nie antra yg trbaik dgn sofware laen . So , nk download kew or nk bli kew baek bli yg kaspersky pnya .

shidaR said...

jantina apitnya lappy dara eh?? ingt teruna ^_^

3no gr33ny said...

hamba tak pernah pula beli yang ori..huhu

fatin amalina husna said...

nak try lar..laptop rumah mcm berat sbb adik2 bwak masuk mcm2..3 users kan?? hehe..boleh share..tq..

internet security?? mcm mana tuu??

Hafizzi Aziz said...

@Ikhmal Malique Ringan beb. Serius. AVG berat nak loading dia punya antivirus tue. Huhu.

Hafizzi Aziz said...

@najihahfara Kan3. yang penting hijau. Sejuk mata memandang.

Hafizzi Aziz said...

@BieySha kalau nak download, mana2 antivirus sama ja. Tetap xleh jaga lappy. Sebab kita sekarang guna ineternet. Beli jer di kedai. Jamin selamat.

Hafizzi Aziz said...

@shidaR Tak. Betina la shida. Sebab tue dulu ada terdetik hati nak kawen dengan lappy sendiri. Kah3.

Hafizzi Aziz said...

@3no gr33ny Cer try sekali. Confirm puas hati. :-)

Hafizzi Aziz said...

@fatin amalina husna Pergi di kedai, kata kat dia nak antivirus kapersky. Kalau PC tue kerap nak online tenet, amik internet security.

SuparMan SuaRez said...

Aku Guna Avira Jak..Kapersky kwn cakap bikin berat..xtau la plak,xpernah cuba,..Hihi

Hafizzi Aziz said...

@SuparMan SuaRez Avira cun ka? tgk list duk no 10. Kapersky no 2. --> http://degreedix.com/antivirus-software/list-of-the-best-antivirus-software-2012-2013

NAL said...

memang sangat berkesan.. ><

Busyra Bt Takiyudin said...

haha, terkejut baca tajuk apit.. hehe

♥ Nana BamBam ♥ said...

sangat bagus la..thanks sharing apit :)

Aida Omar said...

tudia kena rogol bergilir2.. haha. Wah 3 user sekali murah jugak harganya tu yg penting kesan dan powernya top..

Aliff Haikal said...

belum ada kesedaran nak beli anti virus . mengharapkan yang percuma . lol

Azza Afdzal said...

pki avira jer....

bLaCk pEarL said...

haha..kesucian dan maruah laptopku pula dijaga oleh en. avast yg hensem lg macho.

ciksengeh :D said...

okey baru tahu .. thanks 4 the info ! hee

Alif Haris said...

kapersky memang terbaik bhai.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...