Baca Entry Latest Nie Jugak!

27 October 2012

Telemovie Tersalah Cinta Over Berlakon Di Tanah Suci Mekah

Perempuan itu MERBAHAYA. Itu yang aku duk dengar kat telemovie nie. Hahahaha. lagu sapa nyanyi ntah. Lagu tema kot. Ahh abaikan pasal tue. Telemovie nie sempena dengan Hari Raya Haji di TV3. Lakonan Aqasha, Johan As'ari, Neelofa, Rita Rudaini, dan Nazim Othman. Telemovie nie sambungan dari telemovie tahun lepas kalau tak silap. Tajuk apa taktaw. Dah lupa. Nie sambungan nya lah. Tapi kali nie depa berlakon kat Tanah Suci Mekah. Tempat yang paling suci sekali bagi umat islam dan sekalian umat manusia.

Aku bukan nak ceta pasal sinopsis telemovie nie, tapi pasal adab-adab depa dalam lakonan tue. Awat aku macam pelik sikit ja tengok telemovie nie. Dengan lakonan Neelofa yang tergedik-gedik kat ustaz lakonan oleh Aqasha tue. Macam over terlampau ja. Bukan aku nak banned teleomovie nie. Nie cuma pendapat aku ja la. Mesti ada yang nak hentam aku. Semestinya anonymous yang akan menghentam aku. Hahaha. Takpa, i love u anonymous! Nie blog aku, aku punya suka la nak tulis apa. Hihihi. 


Bab neelofa nie. Meluat nya aku tengok dia kat telemovie nie. Kalau watak camtue berlakon dalam Malaysia no hal lah kan, tapi kat mekah, jangan la over sangat nak berlakon watak camtue di tempat suci. Hormat sikit. Haa aku taw la berlakon, tapi respect la sama. Kat tempat len xpa, xdak sapa pown peduli. Nasib bek la jaga adab pakai tudung bagai kat tempat suci. Kan bagus kalau pakai ja camtue kalau balik malaysia pown. Ohh neelofa, muka mu lawa, tergugat aku, tapi sayang...alahai.. 


Ada satu part kat di telemovie nie di Bukit Jabal Rahmah Mekah. Tempat nie adalah tempat untuk wanita berdoa memohon jodoh. Haa part nie tak berapa sedap, watak neelofa untuk menulis nama jodoh yang dia idamkan di batu di bukit tue. Memang tak dinafikan, memang ramai pown jemaah buat benda-benda bidaah dan tak betul atas Jabal Rahmah, paling kerap sekali mereka tulis nama pasangan/kekasihnya kat batu-batu di situ, adakah??? Tapi naseb aqasha sebagai watak ustaz sempat memberi nasihat itu semua khurafat. Kalau tak, kena hentam kaw2. Namun setiap tahun petugas Arab Saudi akan cat balik dengan warna putih seperti sediakala.


Lagi satu bab si Johan As'ari nie. Dia nie paling over sekali berlakon aku tengok. Agak-agak la nak berlakon pown. Steady-steady sudah la. Aku tak suka part di kaabah tue, dia jalan masa tak pakai kasut tue, kenapa macam tue? Nanti ada lah di youtube, hampa tengok lah sendiri. Ish! Awat la lagu tue wey botakk. Aaaiiiii. Tak taw lah aku. Serabut ngan drama melayu nie. Contohilah adab-adab berlakon di tanah suci mekah macam drama Adam & Hawa tue. Nice. Takda over-over sangat berlakon. Nie telemovie nie depan kaabah pown boleh buat skrip jerit "AWEK CUN". Pening pening. Takpa bro, aku komen ja nie lakonan kau, aku tetap minat kau bro. Lain kali hati-hati k. :-)

P/S : Tingkatkan kualiti drama melayu please. Jaga sensitiviti agam islam please. Jangan bagi nampak ISLAM nie lekeh sangat kat kafir-kafir tue. ISLAM nie INDAH sangat. Aku doakan neelofa bertudung suatu hari nanti. Hampa doakan aku stop pakai short ye. Aminnn. Tegur tanda sayang. Peace.


33 orang comel komen:

♥ Nana BamBam ♥ said...

best gak citer tu..kesinambungan cite oh harammm :)

Anonymous said...

wakaka , aku sokong kau ,

www.mrevilsakura.com

-meeSUPERGIRL- said...

tu la pasai ... mcm dorang tak ada ase hormat pulak bile ad dkat tmpat mcm tu .. pelakon tidak patut disalahkan lagipun neelofa comel. WAHAHAHA ! neh semua pengarah dy lah neh ... kalau pengarah nak mcm tu, mcm tu la jadinye cte tadi .. pengarah tu kasi hentam sikit . haha

Hafizzi Aziz said...

@♥ Nana BamBam ♥ Haaa betul3. lupa lak sambungan dari citer apa. Thanks. Hihihi. Dulu punya best. tapi yang nie, mcm pelik.

Hafizzi Aziz said...

@Anonymous Yeaahh. Love u anon. Hihihi. :-)

Hafizzi Aziz said...

@-meeSUPERGIRL- Aiseymen. Lupa nak hentam pengarah. Brtul la kan. Pengarah tue yang suh depa berlakon cmtue. Huk3.

timm_bill said...

owh, yeke..nk downlod la cer tuh..nk tgk sket..

Nurul Farahizzati said...

xtgk citer tu.. tp ramai btol yg update psl citer ni... hmmm.. memalukan jela dorang ni.. :( tp, dorang berlakon atas arahan pengarah dan skrip.. so, pengarah & penulis skrip ni la yg kita kena hentam! hehe.. just my opinion..

♥ CIKZEK ♥ said...

sangat tak sopan kot. sbo jek la. haihhhhhh org melayu ni, mkin nk mnjatuhkan islam ke ape. emmmm

Mahabbah Athirah said...

HAHA.. seriusly tak berminat langsung cerita tue.. merosakkan betul...
penulis skrip dan idea, agak-II nya memanf tak boleh nak fikir ke sensitiviti agama islam.. agama islam agam suci.. bukan boleh dibuat main.. lagi2 di tanah suci.. hhmm :((

apit, tak tengok ke telemovie tv9.? crita tasbih yg terlerai? rugi taww!
http://mahabbahathirah.blogspot.com/2012/10/review-tasbih-yang-terlerai.html

Hafizzi Aziz said...

@timm_bill tunggu di youtube jer nanti :-)

Hafizzi Aziz said...

@Mahabbah Athirah alaaa tak tengok. ruginya. :-(

Anonymous said...

taw takpa, heran gak ah aku, cghita dia over+++ sangat aih,
watak johan pon sama ,
neelopa toksah cakap ah.

ampun...

AlyaaIBH said...

setujuuuu ! tak berapa sedap tengok cerita ni. dh la 90% kat Mekah dan Madinah. tempat baik tu. huhu

Awana Suzanna said...

ahahahaa... tp cter nie besttt.. lawak nye time kat johan tu bila si cinta watak neelofa tu tergedik2 kat ustaz tu... ahaha mmg best.. tu jer jd part lawak pun... x kering gusi family wana tgok.. hahaha

Maisarah Azmi said...

sambungan cter Oh haram eh? xtengok lg cter nie.. thanks share pendapat..biase la cter melayu tak jauh, pusing2 situ jugak

Erisa Levine said...

nmpak sgt tak hormat tmpat suci..agak2 r nk brlakon pn...lakonan x ssuai dgn tmpt..wew

Fya Pelangi said...

sameeeeee !

time tgk td, rase nk maki hamun je. tp, just mampu dlm hti. ampehhh. yg neelofa tu, no komen lha. dy mmg plastik. yg trkejut, botak. pehhal lha dy bole sudi nk berlakon watak mcm tu ? pdahal, bdk tahfiz tu. haizz -.-"

D i n said...

banyak part yang tak boleh belah dlm drama tu ..time kat depan kaabah boleh pulak usha awek ? x paham betol aku =_=

Norzatul Nabihah said...

tak tengoklah pulak cite tu. kalau adam dan hawe tengokla..hehe nway,jemputla ke blog bihah

cik kiwi's said...

wakakakkaka. tak payah la tengok citer camni. tak pasal2 nanti ade yang dok praktis masa buat umrah ka haji ka. haihh. ~

miz ruha said...

ada part yang tak patut...
ada part yang elok...
mana yang elok tu kita ambil...

Aliff Haikal said...

setuju dgn fiz . Masa tengok pun terfikir apesal gedik sgt si neelofa ni , kat Tanah suci kot . Tak patut dorg buat cmtu sedangkan niat nak beribadat pada Allah . Walaupun hanya sebuah lakonan !

Tak suka ah !

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hmmm leeza tgk gak... konsep nk uat komedi tp ada part2 yg kureng sesuai .. perlu buat penambahbaikkan.... hmmmmmmm
tp tu semua lakonan..... yg tidak baik, jgn diikut, yg elok jadikn bekalan.

iena_mieyna ^^ said...

owh...jabal rahmah tu mmg tmpt mohon doa utk jodoh eh? baru tahu ni..thanks for info..excited nk pegi tanah suci... x tgk pun tersalah cinta ni sbb dekat hostel. x dpt balik beraya dkt rumah..huhu..nnti nk usya kt utube.. :)

bLaCk pEarL said...

smbungan cerekarama "ohhh...harammm...". kalu x slap, tv3 ada tayang balik masa jmaat lpaih. hmm..agak over laa jugak depa blakon.

Fiey said...

yes that truth . Cerita ni sangat mengjengkelkan even kelakar . tapi pelakon tak boleh disalah 100% sbb
yang karangkan cerita ni orang lain , artis terpaksa follow je ..

Cik Wieda said...

aku sokong hang weyh !

Cik Lyeen said...

Nasib je lyeen tak tgok telemovie ni..klu tak lagi bertmbh2 meluat kat neealofa tu..x minat dia...HAHA..mesti pmnt dia akan hentam ni..HAHA. Apapun smoga pgrh2 lakonan mlsyia ni tahu halal haram even tgh brlakon..jgn hukum islam dilanggari umatnya sndri..Malu pd Allah.

3no gr33ny said...

hamba sokong..tak tengok sangat cerita tu sebab menyampah..hamba tengok tv2 je..huhu

aniesa said...

sangat setuju!!!!!!!!!

eyka said...

kita sokong 100% apa yang apit katakan tu...kat tanah suci,adab tu perlu jaga,orang yg mengarah cerita ni pun tak fikir panjang kah?main tibai jaaa,nampak sgt kene pergi belajaq balik..kita tengok cerita ni sekali ja,masa tu neelofa marah2 mak dia kat dlm masjid nabi...terus kita tukar channel lain..sebab tak elok lah,cara macam tu...bila orang hentam drama melayu tak best,dinafikan pulokk...so,tingkatkan lah prestasi drama melayu,jgn buat malu jaa..

Solehah Shamsuddin said...

xtau plak sy da cte ni.yg psti sy xnk la tgk,mcm xbest je.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...