Baca Entry Latest Nie Jugak!

31 March 2014

Design & Printing Business Card #47



ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Customer : Unknown (Tak Ingat)
Perniagaan : Produk Kecantikkan & Kesihatan Super Magic
Facebook : Sihat & Cantik - Super Magic Product
5 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Atiqah Hanum
Perniagaan : Produk Kesihatan Shaklee
Facebook : Beatee Tiara Shop
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Fieyza
Perniagaan : Pakaian Muslimah
Facebook : Joutie Butik
4 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Azizah Rahman
Perniagaan : Kraf, Sulam, Cenderahati
Facebook : mybeadzworld
5 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Sakiena
Perniagaan : Home Salon
Email : sakinahasmara@gmail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic

DESIGN CUSTOMER LAIN DI LINK BAWAH

Untuk membuat Tempahan dan order Bisnes Kad Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
Whatsapp : 0135971979 



29 March 2014

Lagi Mimpi Ngeri Ustaz Bertemu Penumpang Pesawat MH370 di Sebuah Pulau!




Mimpi MH370 – Petunjuk Ke-2: Back to the Past
(Baca Sahaja…. Percaya Jangan… Hanya Mainan Tidur…)

Assalamualaikum.. Semalam (malam Jumaat), saya tersedar sekitar jam 3:15 pagi. Mungkin sebab rasa panas kerana penghawa dingin sengaja tidak dipasang. Anak saya seramai 5 orang semuanya diserang demam dan batuk selsema. Atas nasihat doktor petang kelmarin, penghawa dingin jangan dibuka selagi mereka belum sembuh untuk mengelak serangan penyakit berulang dan mudah merebak.

Oleh kerana mata tidak pula mahu lelap, saya membuka FB di laptop saya. Macam biasa, selepas viral MIMPI MH370, ada saja ‘friend request’. Saya hanya memerhati post dan komen yang ada. Kira-kira setengah jam selepas itu, saya menutup laptop saya dan mandi. Walaupun kata orang tak elok mandi lewat malam, tapi kerana keadaan badan yang panas berpeluh, maka saya teruskan juga niat tersebut.

Selesai mandi dan berpakaian, saya baring di katil. Puas dicuba, saya tetap tidak rasa mengantuk. Tiba-tiba saya rasa berdebar. Saya tertanya-tanya dan cuba mencari punca. Nampaknya masih tiada jawapan yang saya dapat. Debaran semakin kuat…..

Maka, saya ambil bauan ros merah dan saya bacakan surah Az-Zumar:23 beberapa kali. Alhamdulillah, saya rasa tenang dan mata mula mengantuk…

Saya dikejutkan dengan bunyi beberapa buah kenderaan. Bila saya membuka mata, saya berada di belakang sebuah jip yang terbuka. Ada beberapa lagi kenderaan yang sama di depan dan di belakang saya. Kesemua jip ini menuju ke arah sebuah kapal terbang yang masih belum dimatikan enjinnya. Walaupun saya berada di dalam jip tersebut, pemandu dan penumpang semuanya seakan-akan tidak dapat melihat saya. Mereka semuanya berceloreng warna biru lengkap dengan senjata.

Bila dekat dengan kapal terbang tersebut, hati saya melonjak gembira.. “MH370..!!!!!!! Tapi sekarang ni di mana?” Hati saya bertanya sendiri.

Setelah diletakkan tangga besi, pintu kapal terbang terbuka. Mula-mula saya lihat hanya seorang yang keluar sambil mengangkat kedua-dua tangan kanannya. Orang yang dimaksudkan tak lain tak bukan adalah Kapt. Zaharie. Perlahan-lahan dia menuruni tangga dan berjumpa dengan orang yang paling dekat dengan tangga tersebut. Saya kira orang itu pegawai atasan kerana melihat banyak lambang di sisi kanan serta kiri bahunya.

Setelah bercakap yang saya kira lebih kurang 10 minit (perbualan nampak tegas, Kapten jelas ketakutan di wajahnya). Di mengisyaratkan agar ke semua penumpang turun. Dimulai dengan Co-Pilot, krew dan seluruh penumpang. Kesemua mereka nampak terkejut dan ketakutan.

Kesemua mereka saya lihat dipaksa berjalan kaki dengan pengiring bersenjata ke sebuah dewan. Bila dilihat macam hangar tempat simpanan kapal terbang. Apa yang saya hairan, ada lagi 3 buah kapal yang sama jenis, warna dan bertulis MALAYSIA di situ….

Mereka kemudiannya dipisahkan antara jantina dan tangan mereka diikat dengan Cable-Tight di belakang. Seluruh tubuh mereka diperiksa dan barang yang ada termasuk duit syiling dirampas. Tiada seorang pun yang berani bersuara.

Kemudian, mereka dipisahkan lagi kepada kumpulan yang lebih kecil. Kepala mereka diselubung dengan kain dan dibawa dengan jip secara berperingkat. Kumpulan terakhir yang dibawa adalah kumpulan Kapten Zaharie. Saya turut sama naik di belakang jip untuk mengetahui kemana kumpulan ini di bawa.

Mereka dibawa ke sebuah bilik berdinding zink. Di dalamnya tiada sebarang lampu dan suhunya amat membahang. Mereka diberi amaran untuk tidak bercakap sesama sendiri semasa mereka masih di situ. Ada seorang lelaki dalam kumpulan itu cuba minta izin untuk ke tandas, tapi bukan izin yang dapat, di dimarahi dan di acu senapang ke dahinya. Lelaki itu angkat tangan sambil menangis. Mujurlah tiada apa yang berlaku.

Dari dalam bilik tersebut, sesekali saya mendengar bunyi kicauan burung-burung. Ada juga kedengaran bunyi helicopter yang terbang rendah di udara. Saya menjenguk ke luar bilik dan lihat banyak sekali burung-burung berwarna putih terbang berkicauan..

Selama 2 hari saya berada di situ, saya lihat kumpulan Kapten Zaharie tidak di apa-apakan. Mereka diberi makan pada waktu pagi, tengah hari dan petang. Mereka juga dibekalkan 1 gelen air basuhan. Untuk keluar dari bilik adalah dilarang sama sekali. Kumpulan lain saya tidak tahu dimana mereka berada.

Tepat tekaan saya bila saya mengambil keputusan untuk melilau di tempat itu. Ia adalah sebuah pulau kecil yang diubah suai. Di situ adalah tempat pendaratan kapal terbang dan MH370 masih di situ sebagaimana hari ia tiba. Saya ke sana bila melihat ada 2 buah jip terletak berdekatan tayar belakang. Saya masuk melalui ruang tayar tersebut dan nampak beberapa orang lelaki sedang membuat penyambungan litar. Mereka sambungkan dengan 1 kotak berlampu yang juga mempunyai wayar.

Saya keluar dari pesawat bila mendengar ketibaan jip dari luar. Dari situ, saya lihat mereka memunggah beberapa kotak kayu masuk ke dalam jip dan beredar.

Saya kembali ke kumpulan Kapten Zaharie. Sedih saya tengok suasana mereka. Walaupun tiada seksaan fizikal, saya percaya mental mereka menderita. Mereka nampak lesu dan murung. 

Sekitar waktu hampir Subuh, kesemua mereka dikumpulkan bersama di dewan (tempat sama di hari pertama). Mereka dipaksa beratur dan masuk dalam bilik sementara (bilik yang hanya ditutup dengan tabir papan plywood). Bila saya intai apa yang berlaku dalam bilik tersebut, rupanya mereka di cucuk dengan sejenis cecair ke lengan mereka. Apa yang saya dengar dari perbualan ‘tukang’ cucuk dengan kawan-kawannya, mereka guna ubat nama TOLUENA… Saya pun tidak tahu apa tujuan mereka.

Kesemua penumpang MH370 di kerah untuk naik semula ke kapal terbang mereka. Maka sekali lagi mereka terpaksa berjalan dan menaiki MH370. Sebelumnya, ada suara mengatakan seorang penumpang (katanya duduk di kerusi depan) tidak ada. Pihak baju biru yang memeriksa buat macam tidak dengar aduan mereka.

Kapal terbang itu berlepas pergi dan disusuli sebuah pesawat yang lebih kecil mengekori mereka. Selepas itu terjadi peristiwa sebagaimana MIMPI MH370 yang pertama……

Saya dibawa semula ke tempat awal. Di sini, saya termasuk sebuah bilik yang dalamnya ada banyak komputer dan radio. Ada sebuah peta dunia yang besar di dinding. Tertarik pula untuk saya amati lebih dekat pada peta tersebut. Terkejut saya bila ada tanda ‘X’ berwarna merah di beberapa negara yang saya kenal… 

Saya tersedar..
Memang tak pernah saya rasa begitu takut dalam hidup…. Tapi misteri sepenuhnya belum terjawab.. Adakah saya masih diberi peluang oleh-Nya..? Wallahu’alam..

---------------------
PERINGATAN…!!

Ini hanya MIMPI… Benar atau Tidak, jawapannya bukan pada saya. Pandanglah dengan mata hati sahabatku… Sekian..


Pengasas Pusat Rawatan Islam Darul Manzil
Umur: 32 Tahun
Link: Mimpi ke2


Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor



ASSALAMUALAIKUM :)

Jom meriahkan Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor!! Top refferal RM 50 x 2 serta pelbagai hadiah yang sweet untuk dimenangi.

Giveaway Blog
Clik banner untuk join!

14/03-14/04 2014
Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor ditaja oleh:

28 March 2014

Design & Printing Bunting/Streamer #4



ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Customer : Azwati Azmin
Perniagaan : Produk Kesihatan Shaklee
Size : 2kaki x 6kaki
Design : 2 keping
Free Design : Fizgraphic


Customer : Khairi & Anis
Perniagaan : Homemade Cake
Size : 2kaki x 6kaki
Design : 1 keping
Free Design : Fizgraphic


Customer : Student Uitm (Lupa Nama)
Perniagaan : Project Final UiTM
Size : 2kaki x 6kaki
Design : 1 keping
Free Design : Fizgraphic


Customer : Sarimah Nik Abas
Perniagaan : Stokis Revell Global
Size : 2kaki x 6kaki
Design : 1 keping
Free Design : Fizgraphic


Customer : Ummu Hidayah
Perniagaan : Ummu Kitchen Homemade
Size : 2kaki x 6kaki
Design : 1 keping
Free Design : Fizgraphic


KLIK UNTUK MELIHAT ARTWORK BANTING CUSTOMER LAIN


Untuk pertanyaa boleh menghubungi saya di facebook --> TEKAN atau boleh email saya di fizgraphic@yahoo.com.my


27 March 2014

Design & Printing Business Card #46



ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Customer : Eymasu
Perniagaan : Craft
Facebook : Eymasu and world craft
5 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Juz Mya
Perniagaan : Produk Kecantikkan
Facebook : Juz Mya's Shoppe
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Lina Qasrina
Perniagaan : Beauty Make-Up
Facebook : LinaQasrina Touch
3 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Naira
Perniagaan : Fashion Muslim
Instagram : @nairacollection
5 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Wan Rogayah
Perniagaan : Bridal Empire
Website : www.bridalempire.com.my
5 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Spot UV (Design Timbul) +
Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


DESIGN CUSTOMER LAIN DI LINK BAWAH

Untuk membuat Tempahan dan order Bisnes Kad Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
Whatsapp : 0135971979 




24 March 2014

Design & Printing Business Card #45



ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Customer : Liana
Perniagaan : Jubah Abaya
Facebook : Jubah Abaya Murah
5 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Ungku Aqila
Perniagaan : Pakaian Bayi
Fanpage Facebook : Q Baby House
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Norhazlina
Perniagaan : Agen Scarf Perfume
Facebook : Scarf Perfume Wangian Peribadi
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Nurul Syuhada
Perniagaan : Pakaian
Email : spreetime@ymail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic


Customer : Nor Atikah
Perniagaan : Produk Kesihatan Shaklee
Blog : amielovely525.blogspot.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air) + Free Design + Free Postage
Free Design by : Fizgraphic

DESIGN CUSTOMER LAIN DI LINK BAWAH

Untuk membuat Tempahan dan order Bisnes Kad Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
Whatsapp : 0135971979 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...