Baca Entry Latest Nie Jugak!

30 August 2013

Punca KL Gangster 2 (2013) Bocor






Punca KL Gangster 2 (2013) Bocor | KUALA LUMPUR - "Kejadian ini merupakan satu pengkhianatan, rompakan dan sabotaj bagi kami (Skop Production)," tegas Datuk Yusof Haslam berhubung filem terbitannya, KL Gangster 2 yang kini bocor di internet.

Filem arahan Syamsul Yusof yang dibintangi Aaron Aziz, Adi Putra, Rosyam Nor, Zizan dan Sofie Jikan itu sepatutnya ditayangkan kepada penonton di pawagam pada Oktober depan.

Akui kecewa dan terkilan dengan insiden itu, Yusof berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tegas terhadap individu yang tidak bertanggungjawab itu.

Selain laporan polis, beliau turut bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) serta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) untuk menangani masalah tersebut.

"Ia bukan perkara main-main kerana hal ini sangat serius. Apatah lagi ia kali pertama berlaku dalam sejarah perfileman.

"Saya tidak akan membiarkan mereka yang membocorkan filem ini terlepas begitu saja. Saya akan pastikan mereka akan dibawa ke muka pengadilan," tegasnya.


Menurut Yusof, anaknya Syamsul juga sangat kecewa dan terkejut kerana hasil titik peluhnya selama ini hancur begitu sahaja. Sementelah lagi filem yang menelan belanja RM4.5 juta itu mengambil masa yang lama untuk disiapkan sepenuhnya.

Meskipun ada desas-desus mengatakan 'kebocoran' filem itu didalangi oleh 'orang dalam', Yusof bagaimanapun menafikan dakwaan itu.

"Hanya orang tertentu sahaja menyimpan CD asal filem ini. Saya syak bahawa ia bermula ketika kami melakukan pra-tayangan di sebuah pawagam dan ketika itu saya turut hadir dalam majlis itu," katanya.

Beliau berkata, video yang tersebar itu serupa seperti yang ditayangkan waktu itu dan dia tidak menolak kemungkinan bahawa individu yang sama terlibat.

Menurutnya, filem yang berbentuk digital format itu senang untuk disalin dan dimuat naik terus ke internet untuk tontonan secara percuma.

"Sekarang dunia siber, petik saja jari kita boleh mendapat apa sahaja. Saya harap perkara ini dapat dijadikan iktibar untuk semua penggiat seni.

"Jangan mempercayai orang lain 100 peratus kerana mungkin ia akan memakan diri," katanya.


29 August 2013

Full Download Movie KL Gangster 2 (2013) Bocor!





Download Full Movie KL Gangster 2 Bocor! Awal pagi tadi dalam sekitar jam 1 pagi telah tersebarnya link-link download full movie KL Gangster 2. Aku ingat semua tu saja nak troll ka apa. Sekali gua bukak link tu, aiyaa link download betul maa. Panggung wayang belum keluar, itu link sudah bocor ka. Aiyaaa kesian sama itu Syamsul Yusof maa. Aikk apa pasal aku cakap macam KL Gangster pulak nie. Hihihi. 

TRAILER KL GANGSTER 2


Tengok trailer pon dah bikin panas maa. Memang lagi tak sabaq lah nak tengok kan. Tapi kesian kat Syamsul Yusof sebab dah tersebar link donload full movie nie. Aku rasa tak lain tak bukan mesti kerja orang dalam punya. Yela takkan orang biasa boleh dapat filem tu dengan senang2 sebelum wayang di Malaysia 3 Oktober 2013 nie.

Nak buat camna kalau dah tersebar. Dunia internet nie sangat luas. Sekali upload, susah dah. Dengan 1 saat saja akan meluas. Contoh la aku bagi, artis update pasal bra kaler merah, 1 saat lepas tu dia delete, takkan xda peminat yang akan printscreen dan sebarkan. Tak mungkin Syamsul. Dunia internet nie pantas bergerak. Sekali dah tersebar, memang tak mungkin hilang. Gua harap lu sabar banyak2 lah. Mesti tokey2 cetak rompak kaya lepas nie. Aiyaa..


 Memang kita taw kat mana nak cari link download dia. Di www.google.com. Setakat yang aku sempat usha tadi, banyak dah server2 upload yang dah amik port link download. Memang banyak orang dah sedut. Nak? Pandai2 lah google ye. Tu ha abang besar dah mengamuk. Hampa menjawab lah sendiri. :-)

DOWNLOAD? LIKE.
|
|
  V  
   

P/S : Apa-apa pon bro, filem KL Gangster memang best dan gangster. Hope bro Syamsul siasat sapa dalang yang sebarkan download full movie KL Gangster 2. Mesti kerja orang dalam. Banyakkan bersabar. Biasalah, untung rugi dalam perniagaan. Kita tak jangka. 

UPDATED!


28 August 2013

Ttongsul, Arak Yang Diperbuat Dari Najis Budak (GAMBAR & VIDEO)


Ttongsul, Arak Yang Diperbuat Dari Najis Budak (GAMBAR & VIDEO) | Masyarakat Korea dahulu kala percaya sejenis arak, Ttongsul yang diperbuat daripada najis kanak-kanak adalah baik untuk kesihatan.

Menurut seorang doktor perubatan tradisional di sana, Dr Lee Chang Soo, arak jenis ini adalah amat bagus untuk memulihkan tulang patah dan juga memberikan kesegaran tubuh badan.

Najis yang digunakan pula bukanlah sebarangan kerana najis kanak-kanak berusia empat hingga tujuh tahun dikatakan tidak tercemar daripada najis orang dewasa.

Kemudiannya, najis itu akan dicampurkan dengan arak dan dicampurkan dengan nasi serta pulut sebelum diperam selama seminggu untuk menghasilkan wain najis manusia itu.

Kebanyakan generasi muda di Korea tidak pernah mendengar mengenai wain itu dan mereka berpendapat tidak akan sesekali minuman menjijikkan itu.

Di bawah penulis kongsikan dokumentari pembuatan wain ini buat tatapan pembaca semua.




22 August 2013

Freebies Pray For Mesir : R4BIA


Tujuan dan apa maksud simbol 4 Jari R4BIA di laman sosial yang sebenar. Sekarang ramai yang tertanya kenapa pengguna ramai di facebook dan twitter telah menukar DP mereka kepada simbol 4 jari seperti yang tertera dibawah. Tujuan sebenar adalah untuk menunjukkan kepekaan dan prihatin terhadap krisis atau pergolakan yang berlaku di negara Mesir pada masa sekarang.


Tujuan Simbol 4 Jari R4BIA

Tujuan Display Profile (DP) simbol #R4BIA dipakai di media sosial seperti facebook dan twitter sebagai bentuk solidariti dan menunjukkan tanda keprihatianan terhadap apa yang berlaku di Mesir. Selain itu, menimbulkan kesedaran orang ramai supaya lebih peka mengenai krisis atau pergolakan di Mesir pada ketika ini.


Maksud Simbol 4 Jari R4BIA

Rabi’ah/arba’ah bermaksud Empat. Rab’ah (angka 4) dijadikan sebagai simbol keteguhan, kekuatan, perlawanan dan persatuan untuk seluruh dunia yang mencintai kebebasan.
Simbol 4 jari sebagai simbol untuk mengenang markas demonstran Pro Mursi di Rabi’ah yang telah dihancurkan oleh tentera junta. Simbol 4 jari untuk menunjuk ikon Rabi’ah.
Simbol 4 jari ini telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Turki, Recep Tayip Erdogan mulai Sabtu (17 Ogos 2013) setelah mengecam keras pembantaian yang dilakukan tentera junta Mesir yang terjadi pada hari Jumat dan Sabtu di Ramses Square dan Masjid Fatih yang dikepung tentera junta.
P/S : Teruskan berdoa untuk saudara ISLAM kita disana yang terus ditindas oleh Firaun moden pada zaman ini. Tentera yang kejam dan membunuh kanak-kanak dan kaum wanita. 

SHARE!! SEBARKAN DAN GUNAKAN DOODLE SEBAGAI TANDA SOKONGAN ANDA.


20 August 2013

Design & Printing Business Card #15



Customer : ZAM (Hasrina)
Perniagaan : Pusat Servis Kenderaan
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : How Do I Look
Perniagaan : Pakaian
Email : anithfarahin@yahoo.com
2 Kotak Spot UV (design timbul) + Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : Chenta Catering
Perniagaan : Restoran Makanan (Catering)
Email : terataibiru_82@yahoo.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : Syahera
Perniagaan : Pakaian + Tudung + Shawl
Email : rarakiranacollection@yahoo.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic
TEMPAHAN CUSTOMER LAIN DI LINK BAWAH

Untuk membuat Tempahan dan order Bisnes Kad Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
Whatsapp : 0135971979 


19 August 2013

Suami Syaitan. Melacur Isteri Kerana Malas Bekerja




Assalamualaikum w.b.t

Kuala Lumpur : Suami syaitan. Itu gelaran yang sesuai buat seorang lelaki berusia 38 tahun yang sanggup melacurkan isterinya sejak 15 tahun lalu hanya kerana malas bekerja.

Lebih mengejutkan lelaki berkenaan turut melacurkan tiga rakan isterinya yang menyewa di rumahnya sejak setahun lalu dan mereka akan dibelasah jika enggan patuh kepada arahannya itu. Kegiatan lelaki terbabit terbongkar selepas mangsa tampil membuat laporan polis di Balai Polis Dang Wangi Jumaat lalu dan kini polis dalam usaha menjejakinya.

Mangsa yang mahu dikenali sebagai Sonia, 34, berkata dia yang berkahwin atas dasar cinta dengan suaminya 20 tahun lalu tidak menyangka akan dipaksa menjual diri semata- mata untuk menanggung perbelanjaan harian mereka berdua.

“Pada mulanya, suami saya masih bekerja sebagai buruh am namun selepas lima tahun berkahwin, suami berhenti dan selepas menganggur beberapa bulan, suami menyatakan ada peluang kerja di sebuah hotel di kawasan Masjid India.

“Saya menyangka akan bekerja sebagai pekerja am di hotel itu, malangnya selepas tiba di hotel saya dipaksa melayan seorang lelaki dan suami saya menjadi pengawal di luar bilik hotel kerana takut saya melarikan diri,” katanya.

Menurutnya, dia cuba melarikan diri daripada suaminya beberapa kali sejak 15 tahun lalu namun gagal kerana sering dikawal rapi lelaki berkenaan.

“Selepas memperoleh pendapatan lumayan dengan menjual saya, suami menjadi malas untuk bekerja dan kehidupan kami berdua hanya bergantung pada ‘pelanggan’ saya.

“Setiap hari, suami akan menghantar saya ke hotel di kawasan Masjid India atas permintaan pelanggan, mengawal di luar bilik ketika saya melayan lelaki lain dan kemudian merampas wang yang dibayar pelanggan,” katanya ketika ditemui Harian Metro, di sini, semalam.

Sonia berkata, dia juga dilarang untuk mengandung oleh suami itu dan akibat tertekan dengan cara hidup bergelumang dosa sejak 15 tahun lalu, dia nekad melarikan diri ketika suaminya sedang tidur.


P/S : Nasihat kepada perempuan2 yang belum berkahwin, hati-hati lah memilih suami. Kekadang waktu bercinta memang semuanya indah. Jangan disebabkan sayang, anda rela dimaki dan dimarah serta dikongkong dengan teruk. Kalau baru bercinta dah buat perangai macam tu, lepas kahwin pasti akan ditumbuk serta ditendang. Sayang anda biarlah bertempat. Guna akal yang diberikan ALLAH SWT. 


17 August 2013

Tempahan Design & Printing Sticker #1



Assalamualaikum w.b.t

Customer : Little Amoi Bakery
Perniagaan : Bakery
100 pcs (design+printing+cut)
Design by : Fizgraphic


Customer : Nisaa Aini
Perniagaan : Frozen Food
500 pcs (design+printing+cut)
Design by : Fizgraphic


Customer : Naz Inaz
Perniagaan : Kereta Sewa
50 pcs (design+printing+cut)
Design by : Fizgraphic

Untuk membuat Tempahan dan order Sticker Bulat / Custom Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
WHATSAPP : 0135971979 

Ustaz Azhar Idrus Kemalangan


Assalamualaikum w.b.t

Ada sapa2 yang tahu pasal kejadian menimpa Ustaz aku nie. Update sikit. Terok ke kereta? Pihak satu lagi camna? Cedera tak? Hope semuanya selamat. Aku jumpa berita nie dalam Blog Paly. :-)



UPDATED!!

Gambar dan punca Ustaz Azhar Idrus kemalangan - Berita gempar bagi para peminat Ustaz Azhar Idrus selepas beliau difahamkan terbabit dalam satu kemalangan ngeri sekitar pagi tadi di Kampung Pengadang Baru, Terengganu selepas berlanggar dengan sebuah kereta proton iswara hitam.

Menurut sumber, kejadian itu berlaku di kawasan lampu isyarat berhadapan dengan bangunan Desa Murni. Ustaz Azhar Idrus dan isteri tidak mengalami sebarang kecederaan, hanya bahagian depan kereta Voklwagen miliknya yang hancur. Pemandu proton iswara itu pula mengalami kecederaan ringan.

Kemalangan itu dikatakan berpunca daripada kecuaian pemandu pronton iswara yang keluar terus dari simpang tanpa melihat sebarang kenderaan dari sebelah kiri dan kanan. Nampak gayanya, Ustaz Azhar Idrus terpaksa mengeluarkan senyuman meweknya untuk meredakan keadaan orang ramai.

Berikut ialah beberapa keping gambar sekitar kemalangan ngeri melibatkan kereta Voklwagen milik Ustaz Azhar Idrus dan proton iswara. Korang lihat sendiri, kereta buatan malaysia hancur remuk berbanding kereta buatan luar negara. Tak hairanlah kenapa Ustaz Azhar Idrus dan isteri tak cedera. -sumber-





16 August 2013

Bunuh Isteri Dan Post Gambar Mayat Di Facebook!



Assalamualaikum w.b.t


A Florida man arrested in connection to his wife's murder after posting a graphic photo of her blood-splattered body on his Facebook page played a tattooed, violent gang member in a TV show and wants to be famous.

In a message that appeared on his personal Facebook account Thursday morning, 31-year-old Derek Medina, of Miami, allegedly admitted to the murder of his wife, 26-year-old Jennifer Alfonso.

'Im going to prison or death sentence for killing my wife love you guys miss you guys takecare Facebook people you will see me in the news,' he wrote.




'My wife was punching me and I am not going to stand anymore with the abuse so I did what I did I hope u understand me.'

Medina supplemented the photo apparently showing his murdered spouse lying in the kitchen with blood covering her face and left arm with the comment: 'Rip Jennifer Alfonso.'

MailOnline chose to obscure the image due to its extremely graphic and disturbing nature.

sumber : TEKAN


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...