Baca Entry Latest Nie Jugak!

30 April 2013

Kisah Kejam Aisyah Dirogol Di Kilang Gula



Assalamualaikum w.b.t

Kisah ini diceritakan dari seorang gadis Sunni (Ahli Sunnah wal Jama’ah) bernama Aisyah di sebuah Hospital di Istanbul Turki. Maklumat lengkap dari salah seorang saksi hidup yang selamat.

Tarikh: 15 – 28 Jun 2011
Lokasi: Kilang Gula Jisr Al-Shughour, Syria Utara, bandar Sunni, 20km dari Turki, sempadan Syria.

Pada tarikh 14 Jun, pasukan Basyar mengelilingi Jisr Al-Shughour dengan formasi 3000 tentera dan 300 kereta kebal, untuk menyerbu bandar pada keesokan harinya, iaitu tarikh 15 Jun.

Berita terkini dari bandar tersebut adalah, hampir 30 orang dibunuh dan dikuburkan di Kilang Gula kemudian di atasnya dilapisi simen. Hari berikutnya sehingga 28 Jun, berita mengenai peristiwa di Jisr Al-Shughour disembunyikan dari dunia.

Berita tersebut mula bocor selepas 13 hari kemudian iaitu pada 28 Jun, ketika tentera Assad meninggalkan kota itu untuk menyerbu bandar lain.

Pada hari Jumaat tarikh 17 Jun 2011, para jeneral Assad membunuh lebih kurang 30 pemuda dan menguburkannya di Kilang Gula, lalu melapisinya dengan simen. Tapi ketika malam tiba, para jeneral itu tiada tempat yang lebih baik untuk tidur kecuali Kilang Gula ini, sehingga mereka memutuskan untuk menggunakannya sebagai markas semasa operasi serangan ke atas bandar.

Untuk menghidupkan suasana, sebuah idea sadis melintas di benak para jeneral itu. Mereka ingin beberapa budak Sunni telanjang untuk hiburan! Mereka memerintahkan menangkap gadis-gadis tercantik di bandar termasuk Aisyah dan seramai lebih kurang 20 orang gadis.

“Pertama kali kami memasuki kilang, kami ditelanjangi dan menjadi sasaran gangguan dan pemukulan, kemudian para jeneral itu memerintahkan tenteranya untuk berhenti memukul kerana mereka ingin menikmati daging putih bersih kami,” kata Aisyah.

“Selepas beberapa hari, saya pasrah tentang perkosaan tersebut. Sudah menjadi sebahagian daripada hidup saya. Tapi jika menggunakan tubuh saya pun untuk menyiapkan sarapan, makan tengah hari dan makan malam serta menghidangkan teh dan kopi, sekurang-kurangnya mereka memakaikan sehelai baju di tubuh saya. Saya benci menjadi budak telanjang. Saya hanya berharap mereka menutupi tubuh saya, “kata Aisyah.

“Gangguan ditujukan pada Aisyah. Maka ketika para jeneral itu kembali dari peperangan, mereka memerintahkan kami berbaris dan menjilat kasut booth mereka sampai bersih sebagai rasa terima kasih kepada mereka. Mereka bilang, mereka akan membunuh pemberontak dan melindungi kami dari pemerkosaan. Mereka biasa mengatakan, “Aisyah ….... Kemari. Jilati booth ku “,” Aisyah …...Bawa kopiku “,” Aisyah …... Siapa Allah-mu sekarang? “Dan hal-hal sangat buruk yang lain,” kata Aisyah.

“Saya sudah tahu apa yang akan berlaku sejak diberitahu bahawa yang ditangkap adalah gadis-gadis cantik yang muda. Tapi saya tidak pernah tahu mereka memilih kami kerana nama kami sehingga keesokan harinya apabila mereka mula memanggil kami semua sebagai Aisyah dan mengganggu kami dengan pelbagai cara. Barulah kami faham apa yang mereka inginkan “kata Aisyah.

“Hari pertama dia menyuntik sesuatu ke kaki saya sehingga kami tidak mampu berdiri. Saya berharap dia membunuh saya saja malam itu, namun mereka tidak pernah menyuntik kami lagi.”

“Pada hari ke-3 mereka membunuh salah seorang gadis yang melawan salah seorang tentera itu. Mereka memotong putingnya kerana dia menentangnya. Lalu kami tahu dari perbincangan para tentera itu bahawa mereka memperkosanya kemudian membunuhnya dan menguburnya bersama ‘yang lain’ di bawah kilang! supaya dapat menakutkan para gadis agar tidak ada lagi yang berfikir untuk menentangnya, “kata saksi mata yang selamat.

“Kami takut, kami membahagiakan mereka, dan kami memuaskan seksual mereka walaupun di depan orang ramai. Mereka ‘main’ dengan kami bahkan di atas meja apabila mereka sedang merancang bagaimana memindahkan tank-tank mereka untuk menghancurkan bandar kami. Satu-satunya yang biasa membuat kami selesa adalah apabila kami memasak untuk mereka. Tentu saja kami dilarang saling berbicara ataupun saling berjumpa. Tapi kami menikmati makanan enak sejak kami memasaknya, “kata Aisyah.

“Selepas hari ke-10 mereka bangun dan hilang begitu saja. Kami telanjang. Kami sendirian di kilang. Kami tidak berani melarikan diri. Kami tidak berani bertanya apakah kami sudah boleh berbual atau tidak. Kami benar-benar takut. Lalu beberapa lelaki dari kampung kami datang dan menyelamatkan kami “kata Aisyah.

“Alhamdulillah, saya telah keguguran dan dapat berjalan lebih baik sekarang.< Saya masih ingat wajah-wajah mereka, nama-nama mereka dan bandar-bandar asal mereka. Saya bersumpah akan membalas dendam. Hanya abang saya yang tahu cerita keseluruhannya yang tidak mungkin saya paparkan kepada keluarga saya kerana mereka tidak akan lagi mengiktiraf saya sebagai anak mereka setelah orang Syiah memperkosa saya. Tidak ada lelaki akan berkahwin dengan saya kerana saya seorang budak.

Saya akan cuba menukar nama saya dan tidak akan ada seorang pun mengenali saya, “kata Aisyah Diterjemahkan dari sumber arrahmah

P/S : Syiah kejam!


Zain Saidin: 'Saya dipergunakan!'

Assalamualaikum w.b.t

BERTEPATAN dengan tema, Bila Dapur Menjadi Panas, Watak Lain Menjadi Jelas, rancangan MasterChef Selebriti 2 (MSM2) semakin ‘panas’ dengan aksi setiap peserta.

Bagi penonton setia rancangan ini, pastinya terkejut dengan tindakan pelakon Oh My English!, Zain Saidin.

Disingkirkan dari gelanggang MSM2 apabila ‘pancakenya’ gagal menambat hati juri, Zain turut mempertikaikan tindakan juri yang dilihat tidak adil dalam pertandingan.

Menerusi Zass, kekasih kepada aktres cantik, Rozita Che Wan atau Che Ta ini mengakui penjelasannya di pentas penyingkiran itu hanyalah luahan hati setelah memerhatikan situasi berkenaan sejak di awal pertandingan.



“Tidak semua babak yang berlaku dipertontonkan secara umum. Banyak yang dipotong dan diedit sehingga menampakkan saya begitu biadab dan jahat.

“Saya dipergunakan dan dijadikan watak jahat dalam drama ini. Saya akui, rancangan ini separuh real, separuh drama. Namun, banyak kata-kata ‘pedas’ juri dibuang dan kelantangan saya menyerlah.

“Saya tidak kecewa apabila disingkirkan kerana saya tahu setakat mana kemampuan saya, namun saya tidak suka bila ada unsur-unsur ketidakadilan dalam pertandingan,” katanya yang menolak dakwaan iri hati terhadap Pak Nil (Datuk Aznil Nawawi).

Menurut Zain, dia tidak mempunyai sebarang masalah dengan Pak Nil dan tetap menghormati selebriti itu.

“Saya menyuarakan rasa tidak puas hati bukan kerana iri hati dengan Pak Nil atau peserta lain.

“Saya cuma mengingatkan juri mengenai proses penjurian. Saya tidak kisah untuk berkongsi barang bersama kerana kami memang dalam satu keluarga besar.

“Namun, saya lihat ianya tidak adil kerana juri yang juga chef hanya membiarkan Pak Nil mengambil nasi daripada Kenchana Dewi sedangkan sebelum ini kami telah diingatkan untuk menggunakan bahan sendiri,” katanya yang mengakui sudah berdamai dengan Chef Adu, Chef Joe dan Chef Zubir.

Didesak sertai MSM 2

Mengakui pada awalnya menolak untuk menyertai pertandingan ini, Zain memberitahu, dia dipaksa pihak produksi untuk sama-sama memeriahkan dapur MSM 2 bersama Che Ta.

Katanya, dia terpaksa menolak tawaran lakonan dan bersetuju untuk turut sama dalam MSM 2.

“Saya memang tak nak masuk MSM 2 kerana saya tiada kemahiran memasak. Mereka mahu saya masuk kerana kisah percintaan saya bersama Che Ta.

“Namun, saya tidak sangka ia bukan sekadar pertandingan. Sejak awal lagi saya sudah nampak sikap juri yang tidak adil.

Namun, sebelum ini, saya tidak berpeluang untuk bercakap.

“Saya mengeluarkan pendapat itu bukan kerana kepentingan peribadi kerana perkara ini turut diberitahu peserta lain termasuk Pak Nil. Saya berharap, selepas ini mereka lebih telus dalam menghakimi masakan tanpa memandang siapa selebriti itu,” katanya yang tidak kisah mengenai pandangan masyarakat mengenainya.

Hubungan bersama Che Ta tergugat?

Akibat tindakan Zain di dapur MSM2, Che Ta juga turut diheret dalam kontroversi tersebut.

Malah, ada yang beranggapan, tindakan Zain yang kurang matang dan ego itu bakal meranapkan hubungan yang dibina bersama kekasihnya.

“Kenapa pula nak babitkan Che Ta dalam hal ini? Che Ta sendiri tahu perangai saya dan saya hanya bersuara apabila ada perkara yang tidak betul.

“Sepanjang bersama Che Ta, saya tidak pernah marah dia ataupun berkelakuan tidak elok. Saya tidak kisah apa yang orang cakap kerana kami tahu apa yang berlaku.

“Saya dan Che Ta ok saja dan rakaman itu dibuat sebulan lalu. Hubungan saya dengan juri dan Pak Nil juga sudah seperti sedia kala,” katanya.



29 April 2013

Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4



As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4 
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog  :

2. Like fan page :







 3. Follow G+ kat bawah ni





3. PALING WAJIB copypaste coding entry  yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post.   *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.



Hadiah : 


Top Referral

Topup RM10



Random

Topup RM5 x 9

Topup RM3 x 1



Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!


"Saya Tak Setuju Cara Juri Judge" - Zain Saidin




Assalamualaikum w.b.t

Program MasterChef Selebriti Malaysia untuk musim kedua yang bersiaran menerusi saluran Astro Ria (104), Mustika HD (134) serta Astro On The Go menyaksikan empat selebriti iaitu Zain Saidin, Rozita Che Wan, Sathiya dan Lisdawati yang terpaksa berentap di zon penyingkiran.

Bagaimanapun, keputusan tidak menyebelahi Zain Saidin apabila pihak juri sebulat suara memutuskan bahawa dia perlu meninggalkan dapur MasterChef.

Berikutan keputusan tersebut, Zain dilihat mempertikaikan keputusan pihak juri sehingga menghamburkan kata-kata yang tidak sopan dan menimbulkan perbalahan di antara mereka.

"Tadi juri ada tanya, berbaloi ke saya tanya kawan-kawan saya? Ya, saya rasa sangat berbaloi sebab kalau nak makan dengan nasihat chef satu tu je,tak mungkin saya dapat sampaikan apa-apa dalam pinggan ini. Tapi kawan-kawan bagitau bahan-bahan apa yang nak kena pakai dan sebagainya, jadi dapat juga saya sampaikan pancake yang worst chef pernah rasa tu".

"Cara juri-juri judge kami punya makanan saya tak setuju. Maaf saya katakan".

"Sebagai juri anda tak capai ke tahap pengadil yang adil. Jadi, tolonglah adil. Saya tahu tahap saya bukan chef sebab saya penghibur, tapi saya ucapkan terima kasih di atas kesempatan ini,” Ujar Zain penuh tegas.

Dalam pada itu, Rozita Che Wan dilihat bersikap tenang dan seolah-olah mempertahankan tindakan teman lelakinya.


"Biasalah orang tengah marah macam-macam dia nak keluarkan.Kalau marah, kita kena diam. Bila dia diberi peluang untuk bercakap memang dari A sampai Z la dia keluar,” komen Che Ta atas tindakan kurang sopan Zain.

Atas tindakan kurang sopan itu, *Zain telah menerima pelbagai kritikan negatif dikalangan peminat menerusi laman Facebook MasterChef Malaysia sehingga ada yang mempertikaikan bagaimanakah Che Ta boleh menerima Zain sebagai kekasih hati.




Dari Gemuk Terus Hensem..Perghhhh...



WAKTU GEMOK!






DAH KURUSSSS!!!
|
|
|
|
V







Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com



Assalamualaikum w.b.t

Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?


15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Faizal Tahir VS Norman KRU



Assalamualaikum w.b.t

Norman KRU nie tak habes2 betul. Mesti dia ada kepentingan dalam kerajaan dulu sebab tu berhempas pulas mempertahankan kejahilan dalam sistem pemerintahan Malaysia nie. Sudah-sudah la tue. Hampa dah kaya dah. Filem Malaysia nie tak kemana pon kalau pelakon semua tak tutup aurat, peluk2, tidur sekatil mcm suami isteri. Alasannya shooting. Lancau la shooting. Sapa pon perintah tak penting pon sebab kualiti filem tu mesti lah kena best. Tengok filem Ketika Cinta Bertasbih. Islamic filem. Best ja dan dapat sambutan. Setakat hampa bt filem pelok2, hantu bodoh, tak payah la. 


Kepada Faizal Tahir, syabas! Anda faham dimana datangnya rezeki. Bukan dari pemerintah tetapi dari ALLAH S.W.T. Norman, sudah-sudah la tu. Aku dulu respek hang sebab hang pandai meniaga, tapi kalau camnie hang punya pikiaq, aduhhh..hilang respek wey. Hang lagi percaya kat pemerintah dari ALLAH S.W.T. Nauzubillah. Sejak Faizal Tahir mendekatkan diri dengan UAI, alhamdullilah FT dah semakin hebat pemikiran dia. Artis camnie yang kita nak. 

APA KOMEN PENGARAH AHMAD IDHAM

Nie kes di kelantan plak dah. Norman, pergi study dulu k. Johor paling tinggi taw. Aiyaa.

P/S : Mungkin Norman alpa dengan kesenangan dunia hingga terlupa rezeki dia datang dari mana... Ingat semua, rezeki 100% dari Allah bukan dari pemerintah.


28 April 2013

Giveaway by DI #2

Assalamualaikum w.b.t

Ohh yeahh. Lepas satu, satu GA yang aku join. Sejak menang sekali dua nie, makin best plak join. Rezeki ALLAH bagi jangan ditolak. Ada jugak GA yang aku join tak menang. Hahahaha. Best oo rasa suspen tu. So jom wey kita join Giveaway nie. Sapa nak join klik banner atas tue.

JOIN CEPAT --> TEKAN
HADIAH BANYAK WEY --> TEKAN

TAMAT : 30HB APRIL 2013


Finalis Miss Korea Sebelum/Selepas Makeover




Assalamualaikum w.b.t

Seperti yang kita tahu lah kan. Korea merupakan penduduk yang paling tinggi membuat plastic surgery. Sebab tu aku tak tengok ceta-ceta korea. Mengarut lebih. Tapi runningman aku layan lah sebab syok tengok game depa. Kreatif. Hihihi. So entry nie nak tunjukgambar finalis Miss Korea sebelum dan selepas makeover. Saksikan. :-) Dengan makeup, apa pon boleh. 


P/S : GADIS MELAYU LAGI LAWA :-) YANG PENTING TUTUP AURAT. BUKAN TUDUNG FESYEN ROSMAH K.


1,000 Maut Demi Pakaian Murah




TANGAN satu daripada mayat yang belum dapat dikeluarkan dari bawah runtuhan.

London: Sikap warga Britain yang ketagih mendapatkan pakaian murah secara tidak langsung ‘mengorbankan’ kira-kira 1,000 nyawa pekerja Bangladesh sejak lapan tahun lalu.

Siasatan media menunjukkan, dalam tempoh sama, berpuluh-puluh ribu pekerja lagi cedera dalam banyak kilang yang menyediakan bekalan pakaian untuk rangkaian kedai di Britain.


Angka itu termasuk sekurang-kurangnya 330 orang yang terbunuh dalam kejadian bangunan runtuh di sebuah bandar pinggir Dhaka pada Rabu lalu.

Kelmarin, pasukan penyelamat berjaya mengeluarkan kira-kira 50 mangsa yang masih hidup dari bawah runtuhan bangunan lapan tingkat menempatkan kilang yang membekalkan pakaian untuk jenama terkenal di Britain, Primark Menurut beberapa penganalisis, tragedi Plaza Rana itu sepatutnya boleh dielakkan jika pihak yang berkenaan mengambil langkah perlu.


Sumber pula berkata, beberapa firma Britain yang menggunakan produk kilang berkenaan enggan menandatangani perjanjian keselamatan tempat kerja yang baru.


Langkah itu sudah dilakukan syarikat pengeluar jenama Calvin Klein dan Timberland. Kata sumber, sejak 2005 lebih 1,000 pekerja kilang kain terbunuh dalam pelbagai bencana, termasuk kebakaran dan bangunan runtuh.

WARIS seorang daripada mangsa runtuhan bangunan kilang pakaian berdoa tidak jauh dari lokasi bencana itu berlaku di Savar, semalam.

“Banyak insiden kecil yang berlaku dan kurang diberi perhatian,” katanya. Beberapa bulan lalu, kebakaran di kilang Tazreen Fashion membunuh 112 orang pekerjanya.

Sementara itu, Primark berkata, mereka tidak menandatangani pelan keselamatan untuk kilangnya kerana ada inisiatif lain diambil.

Kenyataan itu dibantah pengkritik kerana inisiatif berkenaan hanya meliputi bencana kebakaran, bukan keselamatan bangunan. Aktivis pertubuhan War On Want, John Hilary berkata pihak berkuasa wajar bertindak bagi menghalang kejadian sama berulang.

“Tiba masa untuk kerajaan meminta syarikat terbabit bertanggungjawab atas kejadian runtuhan itu,” katanya ketika ditemui, semalam.


Petua Untuk Menghalau Lalat Di Dapur






Assalamualaikum w.b.t

Pilihan1: Ambil beberapa kuntum bunga cengkih dan masukkan ke dalam cawan atau mangkuk berisi air. Biarkan ia terdedah di ruang dapur anda. Lalat-lalat yang berterbangan akan keluar dengan sendirinya dari ruang dapur anda.

Pilihan 2: Ambil secekak daun kari, kibaskan pada lalat yang berada di meja makan anda. Kemudian letakkan daun kari tersebut pada gelas yang berisi air di sudut meja makan. Dengan cara ini anda dapat menghalau lalat dari meja makan anda.

Pilihan 3: Ambil beberapa tangkai daun belimbing. Kibaskan pada lalat-lalat yang berada di meja makan anda.

Pilihan 4: Ambil sedikit cecair peluntur dan titiskan pada kain buruk tanpa mencampurkannya dengan air. Selepas itu lapkan kain tersebut pada sekitar ruang dapur seperti meja makan, kabinet, dapur memasak atau tempat-tempat lain yang anda rasa perlu. Lalat pasti akan berkurangan.

Pilihan 5: Ambil 2 batang lilin dan nyalakan apinya. Setelah itu letakkan di meja makan atau di tempat meletak hidangan. Lalat tidak akan mengerumuni hidangan anda.


27 April 2013

Koleksi Gambar Banduan-Banduan Tercantik






Sapa Kata Iron Man 3 Tak Best??

Assalamualaikum w.b.t

Yeahhh akhirnya terjawab sudah jalan cerita Iron Man 3 nie. Aku dah tengok semalam. Thanks pada geng2 aku yang join tengok gak. Sebelum aku p tengok semalam, banyak komen di facebook yang kata Iron Man 3 nie tak best, banyak cakap..takdak action..macam2 lagilah.. Tapi aku tengok trailer macam layan ja.. Layan trailer Iron Man 3 dulu kat bawah...



Haa best ja trailer.. So aku pon p la tengok semalam tiket pukul 9.15 malam. Eh! Best ja aku tengok. Memang agak cakap banyak tapi xdak la banyak sangat. Better Iron Man lagi best dari movie melayu kita yang merapu tue. Banyak jugak aksi dan banyak suspen yang dibuat dalam filem Iron Man 3 kali nie. Kelakar tu mesti ada punya kalau dah nama Iron Man. Watak Iron Man yang bersahaja dan kelakar tu yang best. 


Kisah dia pasal pengganas nak serang Amerika. Pengganas diberi nama Mandarin. Okay mandarin nie lah watak jahat yang sebenar. Depa nie dari saintis2 yang bijak cipta benda yang boleh meletup2 badan. Jadi api lah konon. Bila meletup badan, badan tak hancur sebab depa nie api. Dah nama pon jahat, mesti la api. Macam setan gak. Buat dari api gak. Hahahah. So Mandarin nie dah buat bodyguard awek si Iron Man, happy cedera parah. Then Iron Man (Tony Stark) pon cabar la si Mandarin nie utk bunuh dia. Then mandarin pon letupkan rumah mewah Tony Stark tu. Orang semua ingat Iron Man dah mati.


Bermula dari situ Tony Stark cipta alat-alat terpakai ja untuk lawan dengan Mandarin. Dia siasat Mandarin nie siapa yang sebenarnya. Robot dia dah rosak. So nak tunggu kena repair, dia guna gadget2 ciptaan dia sendiri. Haa lupa nak gtaw, Tony Stark ada penyakit yang dia akan resah dan gemuruh kalau tersebut benda-benda yang dia takut. Aku tak pasti kenapa jadi camtu. Then Mandarin nie pon tangkap awek si Tony nie. 

Bermulalah aksi Iron Man melawan si konco-konco Mandarin nie. Semuanya jenis boleh letup-letup badan tapi akan hidup semula. Bayangkan lah. Suite Iron Man lak x kuat. Haaa time nie best, rupanya Tony Stark nie dah cipta berpuluh-puluh suite Iron Man yang mempunyai pelbagai senjata masing-masing. Memang style time tue. Macam tentera dia sendiri lah. Dalam lawan tu ada jugak lucunya. Memang gelak-gelak dalam wayang. Nak taw last sekali..sila p tengok sendiri.. Sebab awek dia ada kuasa baru.. jeng3..

Ada lagi tak IRON MAN 4? Nantikan kemunculannyaaaa...


26 April 2013

Kembar Seiras Rozita Che Wan Ditemui Di Filipina



Berikut adalah gambar2 kembar seiras rozita che wan. Ada gak tu iras-iras kan. Hihi.


Nak tengok kembar che ta ni live?setiap isnin-khamis,pukul 3 petang di tv3 series Broken Vow...


Hubungan Emma & Zizan Dah Terjalin Sejak 2 Tahun





Ibu kepada pelawak dan pengacara terkenal, Zizan Razak mendedahkan bahawa hubungan rapat antara anaknya dan Emma Maembong telah terjalin sejak 2 tahun lalu dan akui sebelum ini pelakon wanita tersebut pernah datang ke rumahnya.

Saya tak tahu sejauh mana seriusnya hubungan Zizan dan Emma, yang saya tahu hubungan mereka terjalin sejak 2 tahun lalu lagi.

Seingat saya ketika itu, Emma ada datang ke rumah terbuka kami dan saya hanya anggap dia datang sebagai kawan Zizan.

Setakat ini, Zizan tidak pernah pun bercerita secara serius mengenai Emma kepada saya dan saya hanya baca cerita mengenainya di akhbar.

Berkongsi lebih lanjut mengenai perkara berkenaan, ibu pelawak ini menyatakan bahawa dia tidak kisah dengan siapa anaknya ingin berkahwin, asalkan wanita tersebut dapat memahami kerjaya Zizan sebagai seorang selebriti.

Zizan tidak pernah sorok kepada saya jika dia sedang suka serta berkenan dengan seseorang itu. Dia akan terus membawa wanita itu berjumpa saya.

Apa-apa pun, saya tidak kisah siapa pilihan bakal isteri Zizan, asalkan wanita itu faham akan kerjayanya yang sentiasa sibuk dengan kerja tanpa mengira masa.

P/S : Zizan nie dengan semua orang dia nak skandal. Emma nie aku punya kot.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...