Baca Entry Latest Nie Jugak!

05 June 2013

Ibu Mengandung Bayi Kembar Lima Selamat Bersalin




Assalamualaikum w.b.t 

Seorang wanita Republik Czech telah melahirkan bayi kembar lima yang sihat hari ini (Ahad), yang pertama yang dilahirkan di negara itu. Alexandra Kinova, 23, melahirkan empat bayi lelaki dan seorang bayi perempuan melalui pembedahan Caesarean, kata pegawai di Institut Prague untuk Penjagaan Ibu dan Kanak-kanak. 

Doktor berkata, ibu dan lima bayi beliau telah diletakkan dalam unit rawatan rapi. 
Suami Alexandra hadir semasa dia bersalin. Alexandra sudah mempunyai seorang anak lelaki dan dia membantu memilih nama untuk lima adik-beradiknya yang baru. 

Kakitangan perubatan memeriksa Alexandra 23 tahun sebelum pembedahan di Hospital Podoli di Prague, Republik Czech


Pakar bedah memulakan pembedahan Caesarean terhadap Alexandra


Doktor merawat salah seorang bayi yang baru dilahirkan


Empat bayi lelaki dinamakan Deniel, Michael, Alex dan Martin dan bayi perempuan dinamakan Terezka


Salah seorang bayi kembar lima yang pertama dilahirkan di Prague


Ibu dan lima bayi beliau telah diletakkan dalam unit rawatan rapi


Seorang jururawat merawat bayi yang baru dilahirkan. Kesemua bayi mempunyai 95 peratus peluang untuk membesar sihat

Empat bayi lelaki dinamakan Deniel, Michael, Alex dan Martin dan bayi perempuan dinamakan Terezka. 
Pasangan tersebut tidak tahu jantina semua bayi berkenaan sehinggalah mereka dilahirkan kerana dua bayi terlindung semasa imbasan. 

Zbynek Stranak, ketua doktor di bahagian institut neonatal berkata kelahiran berlaku 'tanpa sebarang komplikasi.' Beliau berkata, bayi mempunyai peluang 95 peratus untuk membesar sihat. 
Ibu kepada enam anak itu tidak sedar dia mengandung lima bayi sehingga bulan lalu.

P/S : Wahhh sekaligus beranak. :-)


10 orang comel komen:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

rezeki die.. bestnya...

ekin schmidt said...

allahuakbar. sekali 5 dlm perut :)
alhamdulillah semua selamat,

org putih mmg byk dpt kembar, malayu je kurang skit .kan ?

btw

fan page belum di delete hoping semua especialy girl report this fan page.
t ade plak gambar korg diorang curik

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/jangan-post-gambar-lawa-kat-tempat-awam.html

tke action . tq :)

dyba gula-gula said...

wah bestnyer!!

Vee Lea said...

Banyak nyaa. Takda peluang nak beranak lagi lah pas ni sbb dah ada baby byk sgt. Haha. 2 kali branak, 6 terus. Fuhh!

Puteri Khayalan said...

pergh ! takutnyaaa . haha

Fatin Hazwani said...

Rezeki dia anak ramai. Kecil2 je anak dia. Comel :)

Ieyra Ghani said...

Besar pengorbanan seorang ibu.

yoedha said...

keren :D :D

Cik Fie said...

alhamdulillah . bestnya sekaligus dapat beranak :)

Rosniena said...

semoga baby tu semua mendapat hidayah dan rahmat menjadi muslim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...