Iklan Terbaik Bulan Ini!

Baca Entry Latest Nie Jugak!

05 April 2013

Cristiano Ronaldo Masuk Islam? Insyaallah...

Assalamualaikum w.b.t

Sapa yang tak kenai Christiano Ronaldo a.k.a CR7. Pemain bola sepak kelab Real Madrid la nie. Pemain Portugal. Hensem sungguh hang CR. Mai la sikit kehenseman hang tu kat aku. Hahahaha. Berbalik kepada tajuk entry aku nie. Hmm Christiano Ronaldo patut masuk islam lama dah nie.. Kenapa aku cakap camtu.. Yela sejak dulu lagi kita taw yang dia nie macam agak berminat dengan Islam. Lagipon dia berkawan dengan Mesut Ozil kan Islam. :-) 


Aku nie tak berapa nak ikut sangat bab CR tapi sejak dua menjak nie minat aku terhadap CR macam mendalam plak. Hahahaha. CR macam makin menunjukkan minatnya terhadap Islam. Maybe Mesut Ozil banyak kot duk tunjuk contoh-contoh yang baik kat CR. Kan kan kan. 


Christiano Ronaldo selalu dipanggil tamak bila dia diatas padang. Tamak riak memang menjadi perbualan lah kat kaki2 bola nie. Tapi depa taktaw yang tamak2 dia nie, banyak menderma kan Palestine. Kita ada ka? Dia tamak di padang ngan bola. Harta dia tak kedekut. 

Portugal footballer, Cristiano Ronaldo reveals why he has no tatoo on his body. Former Manchester United midfielder posted his picture on his facebook account and he told his fans around the world why he has no tatoo. “I don’t have tattoos because I donate blood very often ” – Cristiano Ronaldo said.
Perghhh rupanya CR nie memang suka menderma darah. Patut la badan cergas. Speed atas padang pon laju. Derma darah dan darah baru ada, badan pon sihat. Patut lah badan dia tak bertatoo. Dia suka menderma darah. Dah la derma harta kat Palestine. Darah pon derma. Syabas CR. Aku plak tengok darah takut. Hahahaha. Tengok badan dia. Mana ada tatoo.


Salute kat hang CR. Selalu menderma dan menyokong Palestine. Walaupon hang bukan Islam tapi hang membantu saudara Islam kami. Terima kasih. Secara terang-terangan dan jujur kot dia support Palestine. Yang paling sempoi, dia tak nak tukar jersey dengan pemain Israel time perlawanan bola antara mereka dulu. Cayalah CR. Wa caya sama lu.




P/S : Moga ALLAH S.W.T memberimu hidayah.


25 orang comel komen:

Shakirah Rosli said...

Semoga CR7 mendapat hidayah insyaAllah hihi makin minat kt dia nih :)

Nao Mei said...

Alhamdulillah....memang hensem lah dia nie...tapi cik akak memang tak kenal sangat pemain bola yang jauh di balik lautan..hahaha...support dia sebab dia hensem..hahaha

HAJAR said...

Amiin..
Semoga CR mendapat hidayah..:)

Nasuha said...

Semoga cr mendapat petunjuk dan juga hidayah dari Allah SWT....

Dear KHY said...

insyaAllah dengan izinNya. Amin

Asma Sah said...

Semoga CR7 masuk ISLAM .Hensem plk tu .

Haruno Hana 하나 said...

suka baca pasal apa yg dia buat selama ni.. terima kasih banyak2 :) hehe.. insya-Allah, hidayah dah semakin masuk ke dalam hatinya


ada baca yg David Villa dah kerap sakit and Ozil ada beritau kat CR, mungkin sbb Villa menghina Ozil masa Ozil nak baca doa before perlawanan dulu.. and CR kata, " Tuhan orang Islam marahkan Villa." :)

RadhiahIlyas ッ said...

salute CR! smoga dpt hdyh :)

Zaf98 said...

huhuuu...harap Allah bukakkan pintu hati dia utk Islam... :D

D'ya D'ana said...

owh my ex..haha bgus la kalau dia dpat hidayah,mudah mudahan aminn~ hnsem sgtt tau hehe

MissGigi Besi said...

semoga Allah bukakan pintu hati dia ke arah yg lebih baik :)
Insha Allah

Pn.bayu said...

InsyaaAllah..... Semoga CR dapat hidayah yang terbaik dari Allah SWT dan membuka minda dan mata mereka yang menentang agama Allah.

TeTerBanG said...

hehe..dulu2, minat jugak kat CR. sbb dya hensem. hehe~ laa ni, sy makin minat CR sbb byk heboh kat FB pasai minat dya trhadap Islam. jom kita suma mndoakan agar dya dpat hidayah dr Allah tuk peluk islam. :)

Wawa Rosli said...

Semoga Allah membuka hatinya untuk Islam...amin...
Wawa pon minat gak ngan dia nih huhu...

ct cucubi said...

Semoga makin bertambah muslimin muslimat... :)

Harith Iskandar said...

rumors je tu kot ;)

ELeEa said...

samala...lately ni minat juga pd cr ni...
ddokan agar Allah buka pintu hatinya...

✿ Hasnie Adda ✿ said...

semoga ALLAH membuka pintu hati cr7 . amin :)

farah izzati said...

ehm . dulu tak minat pun dengan CR7 . tapi lepas tahu yg die ni macam ade minat dengan islam terus tertarik nak tahu pasal dia. tabik je dengan dia . insyaAllah . biar dia sempat islam walau apa pun terjadi .

Faeytynn Zayn said...

Ya Allah kuriniakanlah hidayah Mu kepada lelakik ini iaitu Christiano Ronaldo,amin ya rabbalamin

3no gr33ny said...

alhamdulillah

Wani Omar said...

insyaallah :)

Sukma Haron said...

Allahuakbar....sedang hot citer CR nie..

Nur Dzafirah said...

Salute ~~ Semoga Allah beri petunjuk.. dan kita juga...

aisyah ahmad said...

Respect kat dia. Minta2 diberi hidayah olehNya,:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...