Last updated!

03 March 2013

Sulu vs Malaysia - Kepala Anggota Unit Keamanan Kena Penggal?

Assalamualaikum w.b.t

Dah merapu sangat dah khabar angin di facebook nie. Sampai penggal2 kepala plak. Aku taktaw apa la motif orang yang suka buat bagi sedap cerita nie. Sekarang nie pejuang kita tengah berjuag untuk negara taw. Sabah is Malaysia. Kita kena pertahankan bumi Sabah. Warga Sabah rakyat kita jugak. Keluarga kita..rakan kita..sahabat..saudara.. So sila mana2 yang taktaw info, jangan sebar khabar2 angin macam nie.

Aku tengok dah banyak sangat dah melayu kita nie share benda-benda camnie. Kononnya ni kerja geng sulu. Memang sekali tengok pon aku dah asa yang tak kena. Then bukak google, memang bukan pon. Gambar kat atas tu palsu semata-mata. Nie gambar di thailand. 




GAMBAR DIDLETE SEBAB MENJAGA SENSITIVITI ORANG LAIN





SUMBER : TEKAN

Lain kali jangan main share ja. Taw la button share tue enak berkirim di sukai ramai. Hhuhu. Apa motif dia cerita benda bukan-bukan nie. Ish. 

P/S : Doakan tentera kita di sana.


19 orang comel komen:

Nurul Aini said...

Ish..tengok je dah tahu tak betul..Janganlah sebar khabar angin macam ni. Membimbangkan orang awam je. Kita doakan keselamatan mereka di sana.

Cik Atynn said...

diorang nie suka taw bawak bende2 macam nie kat media massa. bende nie bukan boleh bawak bergurau n main2. janganlah sebarkan maklumat palsu kat orang ramai. aihh -.-

Cik Fie said...

haish . macam2 la orang zaman sekarang ni .

MisEyz BLurz said...

dsebabkan butang sharelah org dpt info silap...hoho...

||Sis aLeaSaRa|| said...

reading list kat dashboard mmg penuh ttg entri lahad datu.sentiasa doakan semua anggota pertahanan ngra kental & kuat dan dpt berjuang melindungi Sabah.

ye setuju.jgnlah nk kucar-kacirkan ngra dgn pelbagai info yg merepek merapu.kesian kpd keluarga arwah yg terkorban :(

Maria Menado~ said...

ade lah tu yg ada tujuan lain.. gambar tu memang bukan kes kita sebab polis diraja malaysia pon dah sahkan.. macam2 la..

Faeytynn Zayn said...

serang hendap memang cam ni terjadi.

Lina md. munir said...

Betul tu. Periksa dulu kesahihan sesuatu berita itu sebelum disharekan pada yang lain.

sohoque said...

kesian kat keluarga mangsa tgk gambar2 yg tak betul!!!

deno said...

tu la kan... suka2 je share tp tak pasti betul ke tak.. sama2 kita doakan keselamatan mereka di sana..

Aenn Athirah said...

macam-macam la diorang ni. suka sgt share bnda yang tak betul..jari tuh gatal sgt nk tekan butang share smpai x slidik dlu.

Hatimi Tahirruddin said...

aduh bila dah ada teknologi IT disalahgunakan pulak...haishhh diorg ni ikut suka mak bapak dia je sebar citer palsu...

Aminin said...

Dari dulu sampai skrunk..melayu tak pernah berubah..meng`api'kan cerita yang tak pasti... Si kaki penggangur buat kerja epic gmbar ..hahaha..

Mau tak musnah anak bangsa kalau melayu masih berfikiran kolot macam nie..sepatutnya doakan wira2 negara berjuang bukan mereka2 cerita...

Hye apit..aku minat giler blog ko hahaha.. nak tunggu ko follow blog aku lak..tu pun lau ko sudi

jue said...

terima kasih atas sokongan pada negeri Sabah. sama-sama kita berdoa agar semua dipermudahkan oleh Allah, dan semoga nikmat keselamatan-Nya kita mampu kecapi kembali. amiin.....

alin said...

itulah, keadaan kat sini, takdelah seteruk dalam gambar tu sebenarnya..

Anonymous said...

gmbar hnya la hiasan..mmg tu gmbr dkt thai..
tp kne penggal tu mmg btol..
tpulang nk pcye tau tdk..
sbb tu identiti polis tv ckp x dpt kenal pasti?x mcm brte vat 69 tu..siap tnjuk body lg..
fikir2 kn la?
ni bkn nme pncrobh lg..ni dh nme pggans..
ak doakn xde yg mati lg..
slmat bjuang wira2 negara..


#klu korg tau..korg yg bkn kturunan drah satria pon rse meluap2 cm ak ni..

Solehah Shamsuddin said...

uikks apa sal keluar berita penggal kepala bagai ni.huhu apalah

Linda Zul said...

Salam.. saya rasa yang kene penggal tu betul...
Sbb video yg di rakam tentera pengganas sulu memang diorang mengunakan bahasa suluk

Linda Zul said...

Salam.. saya rasa yang kene penggal tu betul...
Sbb video yg di rakam tentera pengganas sulu memang diorang mengunakan bahasa suluk