Last updated!

08 March 2013

Lukisan Pensel Yang Realistik

Assalamualaikum w.b.t

Ada sesetengah kita yang pikiaq yang potret ini adalah sebuah potret biasa tetapi tahukah anda yang potret nie adalah sebuah lukisan. Memeang awesome beb. Lukisan-lukisan di bawah ini dilukis oleh Diego Fazio, seorrang pelukis berbakat dari Italy. Uniknya bakat yang beliau miliki ini adalah hasil dari pembelajaran sendiri. Kita nie kalau belajar Degree Art & Design pon belum tentu dapat lukis camnie. Ini semua bergantung pada bakat seseorang tue. Hebat!







Dulu waktu sekolah aku selalu melukis potret member2 aku. Kalau di rumah plak, kakak aku yang akan menjadi mangsa untuk aku jadikan model drawing aku. Tapi sejak masuk sekolah belajar IT dan akaun, terus tangan jadi keras. Dah tak berseni mcm dulu. Terus beralih arah melukis di Photoshop. :-)

P/S : Pelukis ini mempunyai pemikiran di luar kotak. Dasyat.


12 orang comel komen:

Adilah Asari said...

waah..hebatnya ciptaan Allah beri pada dia ni..

Noor Atikah Ramli said...

perghhhh ! terbaik la .

Nadia Dscarnia said...

Perghh cantiknya. hehee kira ok la tu masih boleh lukis pakai photoshop, nia ni kalau pakai photoshop, paling hebat pun boleh lukis orang lidi je :D

Shakirah Rosli said...

wah hebatnya subhanallah !

Miarh said...

bestnya kalau pandai melukis macam tu. Tapi, nak lukis orang lidi pun berkali padam sebab memang x ada bakat melukis :)

baby comel said...

Hebat betul. Sgt berkesan. Terbaiklah lukisan dia

Nurul Aini said...

Pengsan..MasyaAllah, hebat.

Remy hazza said...

memang nampak real.... bakat luar biasa pelukis nie.....

Nadia Johari said...

hebat giler..mcm real

Mohd Zuhri said...

pergh !! hebat gila !! lukisan dia macam sama dengan lukisan sebenar :)

MaYa MustWany said...

cantiknya..idop sungguh

Solehah Shamsuddin said...

wahh hebat btl org yg melukis pic2 ni :)