Last updated!

14 March 2013

Cara Nak Lukis Mata. Fokus!

Assalamualaikum w.b.t

Nampak mata atas tue. Tue bukan lukisan taw tapi gambar sebenar mata. Kenapa sedih tu. Hihihi. Dia boh eyemo kot. Lantak pi. Aku nak hampa follow step by step cara nak melukis mata supaya nampak real dan hidup. Cer korang try main ngan kaler. Aku dah cuba, agak susah. Aku memang lemah drawing mata dan hidung. Mulut okay lagi. Kalau nak tahu hidung lah peranan penting sebuah potrait seseorang. Jom belajar buat mata dulu jom. Hihihi. :-) Testing tangan sapa berseni.


P/S : Amacam? Boleh ke buat? Aku pon tak leh buat wey. Hahahahaha.


23 orang comel komen:

deno said...

wahhh!!! memang sangat2 kratif!!!!

Nurul Aini said...

Pedih mataku melihat mata dia tu..Memang terbaiklah, saya tak reti loh nak lukis gitu.

Cik Fie said...

cantiknya lukisan tu :)

Aina Areen said...

wahhh , nice :)

syahirah said...

wahh kagum la.
nmpk real lukisan tu.

L@L@milie said...

serius nampak mcm real.. hebat :)

Alyn Roslan said...

mak ai..memang real la dia lukis mata tu..hebakk..!!

Nasuha said...

Wow...

MiSz fiFiEyQa said...

triple woww!!!daebak!!kena try ni..ehehe.. **kalau reti la!!

D i n said...

ini tahap legend ni haha

NaZiRaH @ Ezyra said...

nampak real!! cantik sangat..;-)

Dear KHY said...

tangan seni semua boleh en

BaNu Syah said...

seksanya nk lukis mata..baru mata belum mulut atau hidung lgi hehe..

keri ikhwan said...

aku reti buat mata kartun je

Farra Atiqah said...

kretip! Tapi bru tringat yang tangan kawe tak berseni.lukis mate orang lidi bole laa

http://farra-izzaty.blogspot.com/

cci said...

fuh pengsan.. ^_^

Asiah Aisa said...

cantik dab penuh seni ^^

Nadia Johari said...

sekali mcm real la

Solehah Shamsuddin said...

lukisan ni cantik, tp nmpk ssh je nk wat ni.urmmm

Anonymous said...

Lawanye.. Kne sbr byk ni.hehe

Haifa Tanto said...

Great subhanallah

ibah said...

Daebak!!!

julia said...

Tk pcya q.wowww