Last updated!

24 March 2013

Bagaimana "Power Source' Di Dada Iron Man Diletak Seakan Realistik


Assalamualaikum w.b.t

Bagi anda yang meminati filem aksi sains fiksyen berjudul "Iron Man", pasti anda tertanya-tanya bagaimana mereka membuat lampu tenaga di dada pelakonnya, Robert John Downey, Jr di buat dan kelihatan sangat realistik..Kalau nak tahu jawapannya, meh usha kat bawah ni..

1. Mula-mula, lateks dituang pada bahagian dada untuk membuat dada palsu.


2. Lateks itu kemudian diratakan dengan ketebalan tertentu supaya prop lampu reaktor itu boleh ditanam di dadanya dan nampak realistik.



3. Kemudian, lateks tadi akan diwarnakan.


4. Dada palsu tadi kemudiannya akan disembur dengan air brush dengan warna tona yang sama dengan warna kulit sebenar dan butiran seperti puting dan parut akan ditambah.


5. Prop lampu reaktor tadi akan dimasukkan pada sarungnya. Pada asasnya, lateks tadi telah pun menjadi kulit palsu dan mereka hanya perlu membuat lubang pada bahagian tengah dadanya.

6. Kini, anda boleh lihat bagaimana realistiknya ia di dalam filem.


P/S : Tak sabar nak tunggu Iron Man 3. :-)


13 orang comel komen:

Harith Iskandar said...

itu lah, xsabar tunggu bulan April nnti Iron Man 3 yeahhhh :p

xnak buat contest tiket wayang free ker?ehehe :p

P#eoniX said...

owh!!!camtuh ghupenye...thanx for sharing!!!huhuhuh!!

Solehah Shamsuddin said...

bijak sungguh diorang ni. tu yg kdg2 pelik cmne dy leh letak lampu dalam dada.haha :D

MawardiYunus said...

pergh terbaik la teknologi diorang

eimah siti said...

fuhhh...begitu rupanya....hehe

Cinta Si Nyut Nyut said...

wahh tak sangka...macam tu rupanya..

Faeytynn Zayn said...

mesti berjam-jam buat bende tu.

Cik Fie said...

owh . camtu rupanya :)

Amanda Musa said...

wow..interesting

eyka said...

Wwwooowww... memang sangat-sangat REALISTIK dan sangat HEBAT.. Seolah-olah dia masukkan benda tu ke dalam badan sendiri... Hhuuhuhuh..

baby comel said...

semart tu. yeahh, nak tunggu utk iron baju 3 ni. ehh? kekeke

Nurul Aini said...

Amazing...pandai je diorang ni kan.

Nadia Johari said...

orang putih memang banyak idea..