Baca Entry Latest Nie Jugak!

23 January 2013

Tutorial - Cara Delete Akaun Facebook Orang Yang Sudah Meninggal Dunia


Assalamualaikum w.b.t

Mati. Haah mati. Semua orang akan mati. Haiwan tumbuhan semua akan mati. Kita sebagai orang islam kena sentiasa ingat akan mati. Hanya amalan yang akan dibawa ke sana yang akan dijadikan bekalan kita di akhirat. Dunia sekarang, semua ada facebook kan. Facebook ini menjadi satu trend di dunia sekarang. Kerana Facebook kita dapat pahala jika kita gunakan untuk berkongsi ilmu agama dan kebaikan. Jika hampa buat facebook, tapi upload gambar-gambar yang tidak sepatutnya, dan hampa sudah mati atau kawan-kawan hampa yang dah mati atau meninggal dunia, adakah gambar itu turut hilang? Tidakkkk. Gambar-gambar hampa tue lah akan kekal di dalam facebook dan setiap kali orang melihat, kita mungkin akan diseksa di alam sana. Mashaallah. 

So hari nie, aku nak share sikit bagaimana kita hendak mendelete/memadam akaun facebook rakan, saudara, adik beradik atau sesiapa yang anda kenal yang sudah pon meninggal dunia. Dulu ramai juga yang tanya aku pandai tak hack facebook sebab ada rakan depa dah meninggal dan taktaw camna nak padam akaun facebook tersebut. Kan sudah menjadi susah di situ kan. 
Special Request Untuk Minta Pihak Facebook Mendelete Akaun Facebook Orang Yang Dah Meninggal Dunia --> TEKAN
Elakkan lah upload gambar-gambar yang tak sepatutnya. Tambahan pulak freelance model. Walaupon muslimah, tapi bila lelaki tengok, boleh menaikkan nafsu, tetap anda mendapat dosa. Kalau seorang tambah satu dosa, kalau sehari ada 100 orang lihat gambar anda? Kalau sebulan? Setahun? Renung-renungkan lah. 


24 orang comel komen:

Faeytynn Zayn said...

wah terima kasih banyak2,tak tau pulak ade cenggini

Anonymous said...

Mmg kita boleh gtau facebook suruh diorang delete fb orang yang dah meninggal. Dah lama tau benda ni.

Menyusahkan org je untuk delete fb org yang dh mninggal ni.huhu sape suruh upload pic camtu...

Emas Putih said...

nice sharing. nice jugak sindiran last skali tu.ohhh

alynlah said...

boleh la suruh waris belajo . AHHAHA.
tq for sharinggg

wanie said...

thanks caring . Dulu kawan ada jugk tnya , tapi wani tak tahu . Alhamdulillah , fb kawan tu dapat dideletekn :)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

pakat blajor semua yerk ;) nnti senang.

Qarr Jalil said...

oh..ade rupenye.
ingatkan takde ...

alyn amalyn said...

perkongsian bagus..:)

Asmieza As said...

:) Lepas ni senang la sikit. Tak payah susah2 cari org nak hack account

cci said...

gud info.. setujuu.. :)

aien hermionie said...

baru tau ada rupenya.. thanks sharing...

Mar Haini Abdul Rahim said...

alhamdulillah.. ade penyelesaian, xde la terseksa ruh, huhu.. kt xtau bl ajal menjemput, ramai yg muda2 dah dipanggil.. emm SOKONG sgtt yg las tu, org ppuan ni moleknye xpyh letak byk sgt gmbr, bersederhanalah :)

Irwan Alessa said...

nice sharing bro.. dah pernah guna, alhamdulillah berjaya di delate :)

Dear KHY said...

harap sorang ja report tak tutup la. kena ramai baru lupus teruih kot

Bunga Ros said...

Jangan delete entry ni, nanti nk rujuk balik..

Nadia Johari said...

penah nampak..dan share ngn member yang dipercayai..so kalo apa2 jadi kat nad..suh die deletkn akaun nad..=)

Nurul Ain Atikah said...

ingatkan orang 'bijak' je boleh buat. :D

Remy hazza said...

great..... amat diperlukan oleh semua.......

kechix said...

good information. izinkan saya share entry ni di blog saya okay :D

Anonymous said...

Saya x faham

Maizatul Akmal said...

Salam admin kalau xtau email camne ye??

Anonymous said...

salam dik... ni bukan nak komen tapi nak minta tolong. ada sedara yang juga kawan anak kak gunakan akaun fb anak kak. anak ada di asrama dah hampir sebulan tak balik dan tak buka fb. kelmarin bila dia nak buka tiba2 tak boleh! hairan dia... rupa2nya kami dapat tau ada orang lain yang guna. siap tukar password lagi... bila tanya tak mengaku, geram tau.. kami tau sebab tengok history dlm pc ( dia pinjam pc adik kak, konon nak buat folio) dia dah tukar macam2 dlm tu.. dan senang cerita buat perkara tak elok lah. tolong bagitau kak cara nak delete akaun fb tu... tolong ya... email kak di ummi2278@gmail.com. tima kasih...

Anonymous said...

salam..akak nak minta jasa baik adik..ada tak cara nak tutup acc fb yang telah dihack..si hacker telah mengubah email& password.skrg ni dia buat perkara2 -ve guna acc fb akak tu..harap adik boleh tolong akak..ni add email yahoo akak..nurqaseh7877@yahoo.com.kalau ada caranya minta tolong adik email akak ye..

Anonymous said...

Salam diq, ada tak cara nak delete account facebook yg dh dhack habis2san dgn password n emel dh dtukar oleh org lain tu, saia mnta tolong sngat2..tlong bri feedback kat facebook nur affieqah rakawi k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...