Last updated!

19 January 2013

Aku Cuti-Cuti Malaysia Part 3 : #KL112

Assalamualaikum w.b.t

Selepas kami bertolak dari Kedah sampai Kelantan di Part 1. Then berjimba pulak kat Terengganu di Part 2. Now aku nak ceta lak apa kami buat di Kuala Lumpur nie. Kami bertolak dari terengganu ke KL pukul 6 petang. Kami ikut lebuhraya yang baru. Memang sunyi sepi. Last2 sesat sebab highway menuju ke Kuala Lumpur belum siap. Hampeh. Kami pon keluar kat mana ntah tapi still di Terengganu. Ikut signboard ja lah. Fuhh sampai jugak akhirnya di Kuala Lumpur.

Sampai saja di KL, kami cari tempat nak tidoq. Mahal jugak hotel di KL. Al maklum lah. nama pon KL kan. So kami pon check in semalam. Sampai KL pon jam 1 pagi kalau tak silap. Bateri hp, galaxy tab, kamera memang dah habes bateri terus. Sampai hotel ja, alngkah sakitnya hati, tempat nak caj ada satu ja. Ceit! Kedekut punya tuan hotel. Dah la mahal. Best lagi hotel di Terengganu. Hihihi. 

Keesokkan harinya kami pon bangun awal sikit sebab nak ke Himpunan Kebangkitan Rakyat. Alaa aku pernah buat doodle pasal tue kat SINI. Aku dengan segak bergayanya pakai baju Kami Boikot Buletin Utama TV3. Admin page tue sponsor okay :-) Hahahaha. And then kami pon check out, angkat barang2 semua, masukkan dalam bonet kereta. Sebab terpaksa naik LRT. Orang ramai gila kot. Aku pon kol la admin page Kami Boikot Buletin Utama
"Wey hang ada mana? Nak berkumpul di mana nie? Dia pon jawab "hang la nie ada mana? pergi la Dataran Merdeka. Aku kat masjid Jamek nie. Aku pon kata "Okay2. satgi aku sampai" Then letak telefon.
Pastue naik ja LRT, perghhh memang ramai manusia beb berpakaian Hijau, Merah, Kuning dan Oren. Best! Kami turun kat Masjid Jamek ja, terus ikut orang berkumpul Kami jalan punya jalan, lepak jap di mana ntah. Lupa dah aku. Memang bersemangat lah. Ramai orang. Belum lagi di stadium.



Video atas nie aku rakam sendiri. Hihihi. Guna Tab jerr..

Program habes pukul 5 petang. best gila. Sejarah tol. Yang peliknya kan, aku tengok kedai makan minuman semua SOLD OUT. Camna lak berita kat TV cakap peniaga rugi? Heran aku ngan berita kat Malaysia nie. Menipu ja kerja. Alahai. Sudah-sudah la tue nak nipunya. Cer bawak insaf sama haih. Jangan la tengok K-Pop sangat, kan otak dah tepu. Hihihi. Ramai plak Anonymous yang tak puas hati nanti kan. Xpa, macai-macai camtue jangan dilayan. hihihi. Makin dilayan, makin otak jadi tepu. :-)

Then malam tue jugak kami gerak ke Melaka sebab nak stay sana 2 malam. Nak melawat melaka plak. Huh sana sini kami melancong. Dah alang-alang kan. Terus kan jer lah jalan tue. So nanti plak aku story pasal kami di Melaka. Daaaa...

To be continue.....

13 orang comel komen:

Khalid Kyle said...

Cuti mcm ni bagus, 2 dalam 1 bro. sambil release tension, leh tgk style macai menipu, ckp x sampai 50 k org pi haha

Mrs. Sarah said...

untung la.... zaman skrg mmg otak udang... alahai -__-

Anonymous said...

hehe.. rmainye..bercmpur jg laki pmpuan..ala yg ckp macai tu pn sme je macai jg..oppss..
meloya kini pn suke nipu jg.he3..kutuk je kejenya..mcmla perfect sgt..

Nadia Johari said...

mcm semut je nengoknyer..hehe

^_^ aneyz ^_^ said...

apit pon pegi gak ker??
haha tak sangke ...
memang bercampur laki pompuan but still jage batas pergaulan...
hope sape yg x tgok suasana sebenar jgn main ckp je ye :)

Dear KHY said...

dalam ramai2 tuu ada ayah kami ^_^

Nurul Ain Atikah said...

:D layan citer kat sini

Nurul Farahizzati said...

aku tension! pihak u sanggup adakan exam hari sabtu tu.. hujung minggu kot!!!!!!!!!!! start pagi, xpe gak.. tp start petang!!!! ggrrr!!!!

baby comel said...

Tahniah apit!! Mimpi wa pasal lu dlu jd kenyataan.. Tp tu dlu perhimpunan hijau p putrajaya. Tp sama je. Esok2 kita pangkah molek2 ye :)

~Setanggi Syurga~ said...

Yang ramai2 tu ada saya & satu family :)..

Kami shopping sakan kat sana untuk bisnes kami di pasar payang. Apit mai terengganu awat dak singgah pasar payang? rugi la..

alyn amalyn said...

merdeka dilaungkan buat kali kedua di stadium merdeka..merdeka!!

Chuink2 said...

untung la dpt pegi.. kite nk pegi tp mak x kasi.. blom ckup umur kata nya.. haha! smoga smua usaha ni akn ada hasilnya nanti...insyALLAH..

Remy hazza said...

pic dari ats tu memang terbaik.... gambar menceritakan segalanya.....