Baca Entry Latest Nie Jugak!

01 January 2013

1989 Dan 2013 Ialah Tahun Ular


Sudah masuk tahun yang baru nampaknya. So nie entry 1st lah untuk tahun nie. Hihihi. Hampa target berapa entry nak buat tahun nie? Seribu? 10 ribu? Hahahaha. Kalau aku, ikut mood nak update. lagipon aku bukan main SEO pon nak update sentiasa. Sikit-sikit boleh la. Tapi rasa macam nak banyakkan freebies dan info-info yang berfaedah. Amin.

Mesti hampa pelik, awat aku kaitkan tahun 1989 dengan 2013 nie. Sebab 1989 nie tahun kelahiran aku. So hampa taw lah kan umur aku la nie berapa. Tua dah. Taktaw nak kawen bila nie. Hihihi. Tahun nie tahun ular. Aku suka ngan ular. Kekadang kalau aku tengok ular, aku meremang gak bulu roma nie, tapi aku suka. Taktaw kenapa. Hihihi.

Aku ada benda nak ceta sikit pasal ular ngan diri aku nie. Hahahaha. Aku dulu masa kecik-kecik, kalau aku main panas di luar, panas terik ja, di dahi aku macam tanda taw. Bukan tanda semayang ka apa. Bukan tanda kena starlight ngan abang aku tapi tanda KEPALA ULAR. Hahahaha. Aku pon taktaw sebab aku xnmpak. Yang nampak pon mak aku, kiran aku. Lepas aku main-main ja ngan geng2 time tue, mak aku akan pangil nak tengok tanda tue muncul kat dahi aku.


Mungkin camnie kot nampak tanda tue. Tapi bila makin lama makin besar, tanda tue dah hilang. Taktaw la kebenaran benda nie camna. Hihihi. Mungkin dahi aku berkerut lepas main dan membentuk kepala ular tedung cam atas tue lah kot kan. Kekadang tue aku main panas gila-gila punya, pastue lari ke cermin, perhati rapat2 dahi aku, ceh, haram x nmpak. Cuma nampak seorang budak yang comel lagi kacak ja. Hhahaha. Mai dah perasaan yang perasan. Hahahaha. Yang pelik orang len nampak tp aku xnampak. Nak kata mata aku rabun ka, sampai la nie mata aku alhamdulillah okay. 

Mungkin ada rahsia apa-apa ka pasal nie kan. Hahahaha. kembar ngan ular ke. Hihihi. La nie plak aku jadi minat ngan ular. Kuang kuang kuang. Aku nak bela ular kecik tue. Tapi macam bahaya lak kan. Mak kesayangan aku nie bab-bab nie takut kit. So takmau buat mak aku terkejut nanti, aku xjadi nak bela. Nak try bela tenggiling plak lah. Buaya ke. Ganas sikit. Hahahaha. Cakap ja lebih aku nie, tapi harammm. 

SELAMAT TAHUN BARU 2013!!

P/S : Tanda ular dan tahun aku tahun ular. Hmmm tanda tanya ??


12 orang comel komen:

butterfly said...

kite serupa...umo je ar..haha

Nadia Johari said...

oo 23 upanya kmu ni..hehehe...bela buaya je..lg advance..hehehe..

baby comel said...

Semangat pahlawan ular kot hang ni :)
Hehehe.. Suka ular xpe. Tp jgn ikut perangai dia sokmo ok. Pelan2 je dia belit nanti. Kehkehkeh.. Selalu dgr kat ofis meng'ular' haa xmau lagu tu naaaa =)
-salam 2013 apit. Moga pe yg diimpikan tercapai

Bui Junaidi said...

KAK BUI LAHIR THN 1977 PON TAHUN ULAR..SAMALAH KITA..HEPI NEW YEAR APIT..SEMOGA BTEMU JODOH THN NI..HEHE

Remy hazza said...

selamat tahun baru fizz.....
semota tahun ular memberikan seribu cerita buat fiz nanti...
remy lahir tahun ular....
bestnyer..ini tahun remy rupanya.....he3

ahsfantasy Ryu said...

Tahun ular juga :D
Selamat Meraikan Tahun Baharu,
Moga tahun ini memberikan jutaan keberkatan buat kita semua:)

Syarafi[skyforce331] said...

selamat tahun baru apit :D

SD said...

dah 24 rupanya.. hehehe.. tp pic yg ular tu xsnggup nk tgk.. nasib x cmpak je lappy ni..

khairul hassan said...

hepy new year dr aku .semoga apa yg dirancang menjadi realiti

Emas Putih said...

jgn pangai cam ular dah ler..

MaYa MustWany said...

suka2 gak tapi tetap kene hati2 k.

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Lia pun thun ular. tpi, umo xsame XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...