Baca Entry Latest Nie Jugak!

30 September 2012

Kurangkan Gula Dalam Minuman Rakyat.. Tambahkan Manis Dalam Senyuman Pemimpin



Assalamualaikum W.B.T

Nie entry pasal bajet 2013 yang dibentangkan oleh najib 28 September 2012 hari jumaat lepas. Pukul 3 lagi aku dah terpacak depan TV untuk dengar apa yang PM kiter nak beri "manisan" untuk rakyat bawahan nie. Apa yang aku dengar dan aku faham n mengikut pendapat dan pandangan aku sebagai rakyat yang semakin beban nak cari duit nie, Bajet 2013 adalah lebih kepada bersifat sementara dan bukan mengikut tempoh masa panjang. Kebanyakkan lah. Aku tak study bab ekonomi. Aku budak Electronic Computer. So aku menulis nie berdasarkan apa yang aku paham lah. Aku nak komplen sikit bab harga gula NAIK! Why not ARAK atau ROKOK yang NAIK harga?? 
INGAT BN INGAT BARANG NAIK

Di antara menarik minat aku untuk ketawa berdekah-dekah di bilik aku ialah PM berkata subsidi gula dikurangkan 20 sen sekilo mulai esok. Kenapa lah tak guna ayat senang paham ja terus "Rakyat ku, harga gula naik 20 sen taw mulai besok" Haa kan senang.. Yang best, sambil berseloroh pulak PM kita berkata subsidi gula nie dikurangkan untuk mengurangkan pesakit kencing manis. Hahahaha. Buat kelakar la u nie PM. I like. Memang la leh elakkan pesakit kencing manis, aku tak nafikan. Tapi gula nie keperluan asas taw dak. Nampak sangat la harga makanan nanti pown akan naik. Nie yang aku katakan bajet @#$%^&*( :-). 


Nie bukan isu penyakit kencing manis berkurang ke bertambah la wey.. kalo xnak kena kencing manis, jaga pemakanan kita.. bukan sokong kerajaan naikkan harga gula.. Bangang tak bertempat. Adoyai. Pelik jugak aku. Ada lagi rupanya spesis nie. Kelakar3.
CARA "MENYELESAIKAN" MASALAH RAKYAT

Tetapi ada jugak sesetengah yang fikir harga gula naik nie bagus. Aku tak faham apa yang ada di pemikiran orang camtue. Pelik sikit. Cer fikir untuk jangkas masa panjang wahai kawan-kawanku semua. Aku bukan nak suruh korang membenci dengan KERAJAAN sekarang nie tapi cer bukak minda, fikir, nilai. Anak-anak muda sekarang celik IT dan bijak2. Jangan jadi pemikiran kolot sangat. 


Rupanya ramai lagi MELAYU yang berfikir DUIT KERAJAAN bagi tue adalah DUIT POKET MEREKA. Woiiiii!!! Bangun dari tidur anda! Tue duit kita semua! Duit kita bayar cukai.. KFC kena cukai, Mcd kena cukai, tengok wayang cukai.. macam-macam cukai. Hasil itu ini semua dari rakyat. Tue duit kita. Bukan duit mereka. Kenapa ye masih tak faham lagi. Aku pelik la pemikiran bebudak melayu sekarang. Sedih :-( Aku syorkan korang lebihkan membaca dan research dari bodoh forever. 


P/S : Syukur kepada ALLAH S.W.T tetapi bukan kepada pemimpin. Sesama manusia ada satu ayat saja iaitu TERIMA KASIH. Sekian.
credit gambar : MalaysianGags


27 September 2012

15 Blogger Bertuah Yang Aku Promote #2



Assalamualaikum w.b.t

Nie kiranya entry kesinambungan dari entry yang sebelum nie lah. TEKAN. Disebabkan banyak yang bersedih hati dengan apit sebab xdapat dipromote, so pikir punya pikir, tak pa lah. Apit akan promote semua blogger-blogger yang bagi kat apit hari tue. Berapa link blog ntah yang ada. Dekat 55 Blogger rasanya. Xpa lah. Sebelum nie 15 blogger dah. Hari nie 15 blogger lagi. Yang selebihnya nanti plak taw. :-) Jom sikit kita usha blogger-blogger kat bawah yang kiut miut nie. Hihihi.

















24 September 2012

15 Blogger Bertuah Yang Aku Promote



Assalamualaikum w.b.t

Disebabkan sejak dua menjak nie aku langsung takdak idea nak update pasal apa, so aku tetiba rasa nak mempromote blog blogger di ruangan blog fizgrahic.com nie. Huhuhu. Sapa yang usha status facebook aku tadi, tahu lah.. Sesiapa yang terlepas peluang nie. sory lah ye. Cuba lagi lah nanti yek. Benda nie naseb jer. Okay aku dah guna random.org untuk memilih semua yang bertuah tue. Bawah nie header2 blog blogger2 yang bertuah tue. Korang pergilah tinggal jejak dan follow diorang or berkomen2. :-)

















21 September 2012

Freebies Doodle Muslim Berserban

Hai korang. Apit buat freebies lelaki kali nie. Sekarang nie kemarahan umat Islam makin menjadi-jadi akibat satu trailer filem yang telah menghina batang tubuh Nabi Muhammad S.A.W. Memang sesiapa pown akan sensitif akan benda nie. Sebelum nie apit ada sharekan doodle tentang membantah penghinaan nabi muhammad. Korang boleh tengok doodle tue kat SINI. Korang juga boleh copy dan sebarkan kepada orang. Hmm kali nie apit buat yang lelaki. Tapi xdak la sepanduk bagai. :-)







Kat bawah nie video Himpunan bantahan yang berlaku pada petang tadi selepas semayang jumaat. Semua berdemo di hadapan kedutaan America. Jangan kau menghina Nabi kami wahai Yahudi Laknatullah. Ini merupakan perbuatan yang melampaui batas. Sejarah dalam tamadun manusia. Hidup Hidup! Hidup ISLAM. Hancur Hancur! HANCUR YAHUDI!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...