Baca Entry Latest Nie Jugak!

31 March 2012

Freebies Doodle Muslimah Comel Sweet

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang.. 
Nak bagi freebies kat korang. Maybe dah taw kan doodle nie.
Yelah, nie kan doodle yang apit buat Segmen 1 dan Segmen 2 hari tue
Tahniah pada yang dapat doodle dengan ada nama sendiri. Tahniah!
So apit baca komen, amai kecewa sebab terlepas dari doodle nie.
Disebabkan hari nie mcm bermurah hati, sila lah amik freebeis nie.
Tapi boleh kan kalau kita support dulu Earth Hour kat SINI dulu

Haa suka lah tue yang mana tak berpeluang nak dapat doodle tue kan..
Tapi korang nak dapatkan warna yang betul2 korang minat,xleh la..
sebab freebies nie ada kat atas nie ja..hihi..sory ye..
Tahniah pada 140 blogger yang menang doodle atas nie..
Nantikan segmen apit seterusnya dalam masa terdekat nie okay..
kalau nak menang, datang lah blog nie hari-hari. hihi. Salam.

30 March 2012

Lepak, Shopping & Jumpa Artis Di Penang!



Asslamualaikum dan salam sejahtera kat korang..
Huh letihnya baru balik dari bershopping tadi ngan family. Tak rancang pown nak p sampai Penang tue. Yang teroknya, apit yang kena drive. Alahai, malasnya nak drive. Bangun2 tidoq tadi ingatkan nak buat keja edit blog, drawing, design dan bla bla lah. Bangun tadi, mak gtaw nak p penang jalan2. Korang tengok kat SINI dulu naa. Aduhai. Siap kata " Apit bawak keta naa" Haa tue yang malas dengaq tue. Hohoho. 

Lepas balik semayang Jumaat jer, terus tukar baju dan bergerak p Penang dengan pantasnya. Alhamdullilah keta tak la berapa banyak kat highway tadi. Terus menuju ke 1st Avenue, Perangin Mall ngan Komtar. Apit tak shopping apa pown tapi mak ngan walid apit rancak la beli. Amboiiii..sakan no.. Jom layan gambar kat bawah nie dulu jom.

Mak, adik ngan Let duk usha baju kot..hihihi.

Snap picture with Paitkedin (my kazen) sapa perasan aku potong rambut pendek?

Dengan adik kesayangan aku (awat hang cerah, aku gelap?)

Puas berjalan kat situ, plan nak p Padang Kota, tapi macam awal, terus plak p Gurney. Katanya nak cari baju walid apit. So lepak la plak kat gurney. Apit ngan Pait jalan dua, kami p cari baju selai dua. So tak semena-mena kami dapat la sorang 3helai tshirt tadi. Tak mampu beli tshirt mahai2, yang murah pown jadi lah kan. Pekena rokok sat kat depan Gurney, sekali jumpa ngan bro Azad Jasmin. Tak kenai p google kat Encik Google. Takmau upload gambaq tue sebab tak elok. Kalau nak tengok gak Azad Jasmin ngan sepupu aku,  korang tengok kat belog pait kat SINI. Gambar apit, biaq apit simpan ja la sebagai kenangan. Hahahaha. Lepas Tue p makan kat tepi Gurney tue. Pekena Pasembur, laksa, koteow kerang, jus epal. Perghhh. Dah penat semua, terus balik umah. Letihnya den. Nak berehat. Tue jer nak story untuk hari nie. Babai.

p/s : Tahniah skuad Hijau Kuning sebab menang 3-0 ngan Perak. Pulun Kedah Pulun!

Kaki Like Tegar Status Aku di Facebook

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua..Salam Jumaat sekali.
Sebelum nak p semayang Jumaat, nak buat entry jap pasal pasal sorang blogger nie. Sangat suka LIKE status apit di Facebook. Bukan status2 jer..sekali ngan automatik iklan Churp2 semua dia klik. Yang paling syok, baru update status 2 second ago, dia dah siap LIKE dah. Gila super laju budak neh. Siapakah beliau nie? Kih3. Tengok header blog dia dulu kat bwah.


Aku panggil Gee jer kat blogger nie. Dia sangat setia join Segmen yang apit buat. Tapi dia selalu mintak buatkan freehair, kesian plak kan. Tapi apit tak sempat nak lukiskan khas untuk dia. Kenapa dia lebih sukakan yang freehair? Sebab gee ialah seorang Non-Muslim. Ada jugak pernah bergurau dengan dia, " Gee pakai lah tudung, mesti lawa" Hihihi. Tapi apit dah janji pown nak buat doodle kat dia satu yang freehair. Kepada Gee, silalah amik doodle di bawah nie. Suka warna biru kan? 


Hope saudari Gee suka dengan doodle kat atas nie. Dengan sepantas kilat buat doodle nie. Kalau tak comel yang diharapkan, mintak ampun mintak maaf okay. Kih3. Tapi, apakata Gee try pakai tudung sekali nak tengok, haaa..nampak keayuaan di situ. Hihi. Nanti apit nak p Sabah, boleh kot tunjukkan jalan. Kih3. So, enjoy the doodle. Sekian. Salam.

p/s : Semoga mendapat hidayah daripada-Nya

Churp-Churp Nie Haram La Wey!



Assalamualaikum w.b.t kat semua blogger dan pengunjung blog nie.
Gempak dan panas la plak entry kali nie. Yeke Churp-Churp Nnie haram hasilnya? Ramai yang berlainan pendapat. Tanya orang tue, kata camlen, tanya orang len, kata cam len lak kan. So semuanya bermula dengan anda sendiri lah. Kalau korang SHARE campaign yang macam kat bawah nie, memang sah dan sahih lah haram kan! KENAPA?


Kalau camnie lah gamaknya iklan, memang hasilnya macam haram kan. Ya ada blogger bagi kat apit iklan camnie, pastue apit cakap lah " Eh nie bukan iklan arak ke?" Pastue dia cakap, "Alaa takper, bukan kita minum pown kan?". Memang tak minum, tapi kita share benda yang sah2 haram, so? Hmm takpayah lah kita share iklan2 camtue. Kalau nak ikutkan, memang la sedap share iklan camnie. Tengok lah contoh iklan atas tue, 40 sen per klik ooiii. Memang best kot. Kalau 10 orang klik, Dah RM1,000,000.00.. Perghhhh! Lagipown kalau korang tekan SHARE iklan tue, Churp-Churp yang comel nie dah pown alert kat kita kan. 


So memang sah2 Churp-Churp dah bagitaw kat kita kan. Nampak tue, Non-Muslim. Ish! Dulu pown apit dah pernah buat entry pasal nie. Tapi ada jugak yang terlepas kot. Apakat kita setting apabila iklan yang bukan untuk kita, Churp-Churp tak payah suruh kita share. Camna caranya? Meh nak ajar. 

1. Bukak akaun Churp-Churp korang dulu. 
2. Pilih Manage Account cam kat bawah nie.

3. Pilih Preferences dan Untick kedua2 kotak tue okay.

4. So maknaya lepas nie, korang takkan dapat lagi iklan alkohol ke apa ke kat account Churp-Churp korang. So itu saja nak share. Daa.

28 March 2012

Tempahan Doodle Perkahwinan Pulak

Haii korang. Baru jer semalam post entry pasal Tempahan Doodle Majlis Bertunang kan? So lepas jer bertunang, terus kawen doodle tue. Amboii laju bebenor kan. Hahaha. Tak sabar2. Korang ingat manusia jer yang tak sabar nak kawen, doodle pown sama taw. Korang kena lah tengok kat SINI dulu. Haa. Tapi doodle kawen nie agak moden sikit. Tidak pakai baju pengantin. Doodle perempuan pakai gaun gitu. Amboih dia. Moden kan.
JOM LIKE PAGE > TEKAN
Doodle kali nie bewarna pink, dan pakaian lelaki agak kebaratan. Segak bergaya mengenakan kot. Tahniah pada pasangan pengantin doodle nie. Hihihi. Sebenarnya doodle nie telah ditempah sejak sekian lamanya oleh akak blog jugak kot. Hanya berhubung melalui facebook semata2. Lepas nie ada pulak lah anak cicit doodle nie kan. Ye tak. Ye tak. Confirm punya lah. Kan. Korang tengok la kat SINI lak. Hmm okay lah korang. Kalau nak order gak, boleh contact apit di facebook okay. Daa. Salam.

p/s : Teringin la nak kawen. Duit tak cukup ag nie. Ish!

Senarai Peserta Segmen Saya Suka Doodle Part 2

Salam blogger dan salam sejahtera. Maaf sebab apit terlambat nak list nama peserta yang layak dapat doodle dari Segmen : Saya Nak Doodle Part 2. Kali nie hampir 80 orang kot join. Masih ramai lagi rupanya yang nak doodle nie. Tapi maaf, segmen kali nie hanya setakat Part 2 sahaja. Nanti apit buat segmen doodle lain lak okay. Jom kita blogwalking dulu kat bawah nie. Peace.
CTRL+F dan cari belog korang

1. http://happiestgirlzezzaty.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2_26.html
2. http://mandysukamenaip.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
3. http://kehidupankupelajarit.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
4. http://kisahemasputih.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
5. http://sayesukemakanaiskrim.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
6. http://sharifahaqilahymailcom-aqila.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
7. http://ieza-dila.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
8. http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
9. http://qilafuntime.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
10. http://ainaakhodori0011.blogspot.com/2012/03/wow-sukanya-ainaa-tgk-doodle-abg-fizz.html
11. http://citrananizam.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
12. http://blognajwazulkefli.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
13. http://cikdayaconan.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
14. http://masniedaida.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
15. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
16. http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
17. http://sharfynarzmiss.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
18. http://kaisaraaiman.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
19. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
20. http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
21. http://nurafafatiqah.blogspot.com/2012/03/apit-buat-lagi-saya-suka-doodle-part-ii.html
22. http://tentangid0paq.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
23. http://hasiebaffa.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
24. http://pelangindah214.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
25. http://blogcelotehmuna.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
26. http://justasimplediary.blogspot.com/
27. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/03/segmensaya-suka-doodle-part-2.html
28. http://tiniersakura.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
29. http://fatmafazira.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
30. http://farahmajdiah.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle_26.html
31. http://shieydah-shidah.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
32. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
33. http://aisyalieza.blogspot.com/2012/03/assalamualaikum-n-hye.html
34. http://shierasyahirah.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
35. http://fieka-lolipop12.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
36. http://marsgreen.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
37. http://aisyahkz.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
38. http://norshafila.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
39. http://islamdhatyku.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
40. http://izzatisyazwani97.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
41. http://darlieyana.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
42. http://farahmajdiah.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
43. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
44. http://iniberlogsaya.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
45. http://chenta-taugeh.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
46. http://qieapplehijau.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
47. http://misspurpleungu.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
48. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/03/segmensaya-suka-doodle-part-2.html
49. http://withu-4ever.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-2.html
50. http://aleeyanabilah.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
51. http://storysalawakya.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
52. http://prince-aeril.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
53. http://faralalalala.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
54. http://nialidia.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
55. http://yanfie.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
56. http://cempakakuningku.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
57. http://winkwinkwinky.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
58. http://hatiseorangputeri.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
59. http://eiyra-nuqira.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
60. http://gadisborneo-bawahbayu.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html



61. http://princessaliessa.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-mahu-doodle-part-2.html
62. http://withoutwordstowrite.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
63. http://mar-marsya.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
64. http://serikandi95.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
65. http://moonfrisbee.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
66. http://bicarasiibu.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
67. http://foreverrbesideyou.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle-part-2.html
68. http://nyteamlife.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
69. http://mizzsninie.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-ii.html
70. http://duniacontestku.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
71. http://hikayatcikninie.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
72. http://kisahsidairy.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
73. http://realitihidupseoranginsan.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html
74. http://rasacintasaya.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-part-2.html

Tahniah pada 60 blogger yang pantas tue. 
Nnantikan doodle apit ye di ruangan komen entry segmen tue.
Usah ditanya bila. Apit mesti buat aih. Jangan isau. Peace.

27 March 2012

Tempahan Doodle Majlis Pertunangan Dah Siap!

Salam blogger dan salam sejahtera kat semua blogger. Halooo. Duk buat apa? Nampaknya doodle untuk majlis pertunangan customer dah pown siap. Before teruskan membaca, korang kena tengok SINI dulu okay. Alhamdulillah, kakak tue suka. Doodle nie baru siap semalam sebab sebelum nie bz dengan kerja2 lain yang duk buat. Segmen lagi, Tutorial lagi, freebies dan jugak kerja kat ofis. Hmm maaf ye kak sebab lambat sangat. 

Doodle lelaki tue kan sebenarnya dressing ber kot taw. Tapi akak tue nak dia pakai baju melayu. Apit pown lupa yang doodle majlis bertunang kan. Adat melayu lah pakai baju melayu ye tak. So telah dilukis menjadi baju melayu. Sungguh kacak bergaya lak doodle lelaki tue. Sama padan dengan doodle perempuan. Hihi. Nasib baik lah akak tue suka. Peace. Sangat senang berurusan dengan akak tue. Yang penting orang kedah sekali. 

Hmm itu saja nak update untuk hari nie. Eh jangan lupa lak join Segmen : Saya Suka Doodle Part 2

p/s : Bila lah agak2 nya aku nak bertunang? Sapakah yang sudi? huhu

26 March 2012

Segmen : Saya Suka Doodle Part 2

Salam Blogger dan salam sejahtera kat korang..
Disebabkan Segmen : Saya Suka Doodle dah pown tamat..
tapi, masih lagi ada blogger yang join segmen tue..terharu..
the, tetiba rasa kesian lak..apit buatkan PART 2 jugak..okay tak?
hanya 80 blogger yang yang layak dapat untuk segmen lepas..
so untuk part II nie, blogger yang dah dapat, sila bagi ruang utk blogger lain
kita sama2 dapat kan..tapi blogger lain tue kena lah laju okay!
Syarat-syarat2 nak join adalah..tengok bawah nie..


1. Kena tengok kat SINI dan SINI dulu okay..
2. Buat entry bertajuk Segmen : Saya Suka Doodle Part 2
3. Tempekkan Banner segmen atas tue di entry korang..
4. Sertan Nama ringkas dan warna feveret korang (satu shj)
(bagi code warna pown boleh)
5. Korang Like Page nie dulu ---> TEKAN SINI
6. Nak tag membe lain pown boleh jugak..
7. Bagi link entry tadi tue di ruangan komen sini okay.
8. Tarikh tutup : Maybe besok malam.

TAMAT!
60 Blogger yang terpantas akan dapat doodle kat atas tue..
list 80 blogger yang dah dapat untuk Segmen 1 tidak boleh join
*sila bagi peluang untuk blogger lain pulak taw :-)
apit akan semak link2 blogger yang pernah join segmen 1 di SINI
Semoga yang tak sempat hari tue akan bernasib baik kali nie..
CEPATTTTT...GOOD LUCK! salam. 

25 March 2012

Bacaan Al-Fatihah Yang Merdu





alam blogger dan salam sejahtera kat korang semua. Apakata kita luangkan sikit ja masa dengar bacaan Al-Fatihah kat atas nie. Sangat2 merdu. Sebenarnya video nie apit dah tengok and dengar dah banyak kali bila bukak youtube. Kalau bukak youtube jer, mesti akan bukak ja video nie. Sayup ja bila dengaq. Sangat sedap. Nie imam dari negara Arab maybe. Sedap kan? Non-muslim pown diharap dapat mendengar bacaan Al-Fatihah ini. Sangat sedap didengar. Bacaan Al-Fatihah nie kita selalu baca dalam solat kita kan. Tapi kita kena betulkan bacaan Al-Fatihah dengan betul okay. Jom kita belajar betulkan bacaan Al-Fatihah kita tue.


Moga kita dapat manfaat dengan entry kali nie. Sekadar berkongsi. Mari kita belajar dan mempelajari antara satu sama lain. Setakat nie saja entry. Thanks membaca. Salam.

p/s : Rupanya bacaan al-fatihah aku kena betulkan lagi.

24 March 2012

Senarai Peserta Segmen Saya Suka Doodle

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
Okay secara rasminya SEGMEN : Saya Suka Doodle DITUTUP!
Tahniah pada yang join. Boleh tahan jugak peserta kali nie.
Di luar jangkaan. Dapat sambutan menggalakkan. peace.
Jom kita blogwalking n tinggalkan mesej tahniah pada 80 peserta nie.

1. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
2. http://stephanieyshym.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
3. http://kekasihsaga.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
4. http://fatihahsalleh.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
5. http://tehaalarh.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
6. http://nurhamizahraihan.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
7. http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
8. http://lieyna-story.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
9. http://mustwaniekl.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
10. http://syirabloggers.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
11. http://gadismataempat.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
12. http://missqerieyal.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
13. http://puple96.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
14. http://daxmanje94.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
15. http://diaryofpinkypooh94.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doddle.html
16. http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
17. http://shayeaien.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
18. http://ctrie.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
19. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
20. http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
21. http://adrinamas.blogspot.com/saya suka doodle.html
22. http://thecreativecraft.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
23. http://sufiana1992.blogspot.com/2012/03/salam.html
24. http://stylo-nina.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
25. http://hatiamira.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
26. http://lolitaberry.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
27. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
28. http://erysha-shahiera.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
29. http://haruno-hana.blogspot.com/2012/03/187ai-no-kotoba-segmen-saya-suka-doodle.html
30. http://smileon-secret.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
31. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
32. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
33. http://einah-contes.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
34. http://deydloveuall.blogspot.com/2012/03/assalamualaikum.html
35. http://afiman81.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
36. http://eyrafieyra.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
37. http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
38. http://inassyuhaidah-mystory.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
39. http://missafy.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
40. http://ceriteladysempoy.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-3.html
41. http://wawabasry.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
42. http://thisismylife-eyka.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
43. http://ceriteladysempoy.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-3.html
44. http://farahpunyestorymory.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
45. http://gadismira.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
46. http://miss-oranges.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
47. http://afisyahsteady.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
48. http://missqerieyal.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
49. http://belog-farah.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
50. http://kisahsukadukamuzi.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
51. http://najwanighazali.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
52. http://rajafarah94.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
53. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
54. http://ezzamalik.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
55. http://misakichatwin.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
56. http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
57. http://dreamlandnadia.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
58. http://shar90bez.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
59. http://ilaanajsuha.blogspot.com/2012/03/segmensaya-suka-doodle.html
60. http://bloghadifahsabri.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
61. http://storiesmoriesimontelkulala.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
62. http://miaduniaku.blogspot.com/2012/03/segmensaya-suka-doodle.html
63. http://f-aziela98.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
64. http://itsmetira.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
65. http://biruitucute.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
66. http://weirdozaza.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
67. http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
68. http://gadeshmanje.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
69. http://misspinkblackorwhite.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
70. http://events-in-time.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
71. http://afiahani.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
72. http://chibipikachu.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
73. http://saranghaeyo-azura.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
74. http://amirah-mirah.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
75. http://cikdaydreaming.blogspot.co.uk/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
76. http://lovepinkylife.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
77. http://no-perfecthuman.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
78. http://kisahsiyana.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
79. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2012/03/tekan-picture-untuk-join-nama-dieyla.html
80. http://gadis-potpet.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html



81. diletak di bahagian terpantas sebab ada link yg sama
82. diletak di bahagian terpantas sebab ada link yg sama
83. http://fatinhalid.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
84. http://rasacintasaya.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
85. http://cikpensil.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
86. http://khairunnisa-myonlinediaryii.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
87. http://putrinailofar89.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
88. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
89. http://chibipikachu.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
90. http://afiahani.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
91. http://afiahani.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
92. http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
93. http://missfieka98.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
94. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
95. http://farahmajdiah.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
96. http://haniestory.blogspot.com/2012/03/segmensaya-suka-doodle.html
97. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
98. http://www.dyladiaries.co.cc/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
99. http://zanahassan-zana.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
100. http://ummiimandancgl.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
101. http://withu-4ever.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
102. http://www.inikisahtia.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
103. http://qilafuntime.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
104. http://hasiebaffa.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
105. http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
106. http://cgadiscinabajauloveryeowook.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
107. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
108. http://diqnor.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doolde.html
109. http://lindahery8286.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
110. http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
111. http://tiniersakura.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
112. http://nialidia.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
113. http://storysalawakya.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
114. http://f-aziela98.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
115. http://rightnot.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
116. http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
117. http://pelangindah214.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
118. http://realitihidupseoranginsan.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
119. http://nurirdinashariffuddin.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
120. http://afiahani.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
121. http://nurafafatiqah.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle-3.html
122. http://anisfuwoo.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
123. http://nhabhuda.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
124. http://masniedaida.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
125. http://aisyahkz.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
126. http://gadisborneo-bawahbayu.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
127. http://diyanarauzi92.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
128. http://zanahassan-zana.blogspot.com/2012/03/saya-suka-doodle.html
129. http://moonfrisbee.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
130. http://iralone09.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
131. http://weirdozaza.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html
132. http://zeyramunchys.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-suka-doodle.html

Kepada yang terlewat tue apit mintak maaf okay..
takper2..nanti kalau ada kesempatan, buat part 2 lak..
insyaallah..so lepas nie kena lebih alert okay..
kepada pemenang tue..dalam 2-3hari, korang akan dapat doodle
malam nie macam x sempat lak nak lukis sebab bz kit..

23 March 2012

Segmen : Saya Suka Doodle

Yeaaa..Segmen dah kembali lagi..suker le tewwwww..hahaha
Disebabkan ramai yang like doodle nie kat facebook..
so dengan hati yang senang nak buat segmen kat korang..
so boleh la letak nama korang cam biasa kan? suka tak? kena laju taw!
syarat2nya macam kat bawah nie okay..PATUHI!


1. Diminta tengok sponsor segmen kat SINI dan SINI jugak..
2. Buat satu entry bertajuk SEGMEN : Saya Suka Doodle
3. Tempekkan banner comel atas tue kat dalam entry korang tue
4. Berikan Nama ringkas dan warna feveret korang 
(bagi code warna lagi okay)
5. Diminta like page nie - TEKAN SINI
6. Sila tag 2 rakan blogger korang.
7. Sila tinggalkan URL entry korang di ruangan komen

TAMAT!
60 80 Blogger terpantas akan dapat doodle comel kat atas tue..
so semoga berjaya mendapat doodle yang comey lagi lotey tue..
GOOD LUCK! Peace. Salam. 
credit gambar to : nayzak.devianart 

Poster Movie Yang Gempak!

KLIK GAMBAR ATAS UNTUK LEBIH CLEAR!
Salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua..Nampak tak poster atas tue? Hebat kan? Teringin nak create poster camtue tapi banyak lagi yang nak kena belajar pasal editing nie..lebih2 lagi pasal Manipulation of Photoshop. Dulu pown apit pernah buat entry pasal Manipulation of Osama bin Ladin. Dan apit pernah gak buat tutorial photoshop pasal Manipulation. Tapi simple punya manipulation ja. TEKAN SINI untuk tengok tutorial tue. 


Tengok ja poster movie Wrath Of The Titans terus jer terasa kagum dengan poster tue. Gila gempak. Mesti banyak layer guna. Aduhai. Hebatnya editing omputih. huhuhu. Tapi kukubesi pown lagi hebat kan. Korang cer tengok website movie tue >> wwws.aa.warnerbros.com . Best kan? Sapa nak teman apit pergi tengok wayang ceta nie? Movie nie akan berada di pawagam 29 Mac 2012 bersamaan khamis nex week. Confirm nak p tengok. Suka ceta camnie. Boleh datang ilham! Jom layan trailer dia..

KLIK ATAS UNTUK KE TRAILER MOVIE NIE

22 March 2012

3 Perkara Yang Awek Kita Takutkan

Salam blogger dan salam sejahtera. Hai, duk buat apa tue wey?
Sapa ada awek? Sapa yang tengah jadi awek kat seorang laki? hihi. Apa yang paling ditakutkan oleh awek2/isteri kita? Haa nak tahu? Jom kita tengok video2 kat bawah nie. Hihihi.

1. Bila Ada Lipstik Kat Baju Suami/Kekasih dia
Kalau camnie agaknya, memang akan cari nahas lah kan. Hahaha. Tapi kalau aku yang terkantoi camnie, aku cakap, "Eh, nenek i tadi kiss, U jangan la salah paham pulak" Hihihi. Boleh pakai ke alasan tue? Tapi video nie keluar lift ngan pompuan lawa, siap bye2 lagi..memang xdapat nak menipu, terus kena tampar! Pompuan kan dapat detect kalau kita menipu camna. Kan? Kan? Kan? Entah lah.

2. Kasi Hadiah Special Kat Pompuan Lain
Ha yang nie, pompuan mana tak geram. Amboi3..senang2 jer nak g beli barang kat pompuan lain kan. Habeskan beras jer. Nampak pulak si awek/wife tue..alahai, perang besar ooiii. Alaa rilex la kaum hawa. Jangan cepat melatah. Mana tahu tue adik angkat dia ke. (Kalau aku ada adik angkat muka cam Neelofa, tiap2 hari aku kasi hadiah)

3. Kekasih Hati Meminang Orang Lain
 Haa yang nie tak tahu nak cakap apa. Get ready mengorat laki lain lah ye. Nak buat camna lagi. Hihihi. Rileks! Banyak lagi Lelaki laa...

p/s : Kalau lelaki kena camnie pown, panas gak arr!
sumber dari : SINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...