Baca Entry Latest Nie Jugak!

22 December 2012

Tutorial - Facebook Chat Layout Comel

Ramai dah kot yang taw pasal Facebook Layout Chat nie. Tapi takpa lah, aku buat jer tutorial. Mana lah taw kot-kot xdak orang taw buat lagi kan. Hihihi. Benda nie related dengan extension kat chrome. Sapa guna Google Chrome boleh la. Cer try tengok. Tengok contoh atas nie. Hello Kitty gitu. Kih3. Camna nak buat? Ikut step bawah nie k!

1. Hampa bukak link nie --> TEKAN
2. Pastue keluaq macam kat bawah nie kan. Tekan Add to Chrome

3. Then keluar satu pop up kan. Tekan Add.

4. Then automatik akan ada di facebook. Hampa refresh la tengok facebook hampa. :-)

GOOD LUCK!!!


25 orang comel komen:

Ira Thira said...

comel!!

miz ruha said...

comelnya.... ada orang bagi link semalam pasal ni... tapi tak buka pun...
bolehlah try nanti... ^_^

★ Nurul Nadhirah Norsalim ★ said...

comey :)

Izzati Syazwani said...

Omeyyynya . Nak try buatlah ! Thank you Apit ! ^_~v

Diana said...

Wow...............

AiSyA LiEzA said...

baru tau... :D comell

aisyah sriaiman said...

comel..dah try buat n mnjadi lah..tq share kn..mohon nk share tuto ny ea :)

shah rieyna said...

awesome !!! tq dah buat ... :D

shah rieyna said...

Awesome !!! dah jadi thanks yaaa

^ FA NORIZAN ^ said...

comel yg teramat. tp, berat tak nnti laptop??

Atifah Zulkifle said...

Comel comel. Nice tuto :-)

Remy hazza said...

tq... dah tukar...... remy dh pakai hello kitty.....kih3

opie said...

lau yang lain adew takk ? pleasee ! nak cartoon comel yang lain jugaa ! boyeh takk ? ehehe !

ಞNUR SYAFINASও said...

jutaan time kasih apit <3
d sebabkan Hello Kitty .,
nan segera saya buat ..
tengkiu yah :D

Miarh said...

thanks a lot apit ~~ memang tgh tgu je org bwt tuto neh ... kiut miut dah pesbuk ~~~

Aina Hanani said...

Woah, abg Apit minat Hello Kitty keh? Wkwkwkwkwk XD *kejam*

Anim Aziz said...

eh macam mana nak tukar kartun lain ha ? tak minat lah dengan rilakkuma ni nak hello kitty hehe

Nabila Aziz said...

aPIT ambik hello kitty ker?? =,="

Azhafizah Md Nor said...

xleh buat pun..xtahu nape..button add to chrome pun tak mo keluar..huhuhu

Aty Sophie said...

comeyyy.. suka la Apit... :D

cik ain athirah said...

terima kasih bgi tuto ni :) cute sgt :)

Mardiyanhani Anuar said...

thanks...baru buat nsy tunjuk kat blog...thanks...suke sangat...comel

NidaZin said...

da try...cute sgt...tq..

*ada bnde best lagi nanti jgn lupe gtaw nida eh... :)

iya nik said...

thanks , sbb buat tuto ni ! hehe I like ...

leogurl94 said...

comel and awesomee !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...