22 December 2012

Tutorial - Facebook Chat Layout Comel

Ramai dah kot yang taw pasal Facebook Layout Chat nie. Tapi takpa lah, aku buat jer tutorial. Mana lah taw kot-kot xdak orang taw buat lagi kan. Hihihi. Benda nie related dengan extension kat chrome. Sapa guna Google Chrome boleh la. Cer try tengok. Tengok contoh atas nie. Hello Kitty gitu. Kih3. Camna nak buat? Ikut step bawah nie k!

1. Hampa bukak link nie --> TEKAN
2. Pastue keluaq macam kat bawah nie kan. Tekan Add to Chrome

3. Then keluar satu pop up kan. Tekan Add.

4. Then automatik akan ada di facebook. Hampa refresh la tengok facebook hampa. :-)

GOOD LUCK!!!


25 orang comel komen:

Ira Thira said...

comel!!

Unknown said...

comelnya.... ada orang bagi link semalam pasal ni... tapi tak buka pun...
bolehlah try nanti... ^_^

★Nurul Nadhirah Norsalim★ said...

comey :)

Izzati Syazwani said...

Omeyyynya . Nak try buatlah ! Thank you Apit ! ^_~v

Diana said...

Wow...............

Lieza Nordin said...

baru tau... :D comell

pencinta Z's said...

comel..dah try buat n mnjadi lah..tq share kn..mohon nk share tuto ny ea :)

Unknown said...

awesome !!! tq dah buat ... :D

Unknown said...

Awesome !!! dah jadi thanks yaaa

^ FA NORIZAN ^ said...

comel yg teramat. tp, berat tak nnti laptop??

Atifah Zulkifle said...

Comel comel. Nice tuto :-)

Unknown said...

tq... dah tukar...... remy dh pakai hello kitty.....kih3

opie said...

lau yang lain adew takk ? pleasee ! nak cartoon comel yang lain jugaa ! boyeh takk ? ehehe !

Syapinknas said...

jutaan time kasih apit <3
d sebabkan Hello Kitty .,
nan segera saya buat ..
tengkiu yah :D

Nuwra said...

thanks a lot apit ~~ memang tgh tgu je org bwt tuto neh ... kiut miut dah pesbuk ~~~

Izzati Aqilah said...

Woah, abg Apit minat Hello Kitty keh? Wkwkwkwkwk XD *kejam*

Unknown said...

eh macam mana nak tukar kartun lain ha ? tak minat lah dengan rilakkuma ni nak hello kitty hehe

Nabila Abdul Aziz said...

aPIT ambik hello kitty ker?? =,="

Azhafizah MN said...

xleh buat pun..xtahu nape..button add to chrome pun tak mo keluar..huhuhu

Unknown said...

comeyyy.. suka la Apit... :D

Ain Athirah said...

terima kasih bgi tuto ni :) cute sgt :)

Unknown said...

thanks...baru buat nsy tunjuk kat blog...thanks...suke sangat...comel

antynid said...

da try...cute sgt...tq..

*ada bnde best lagi nanti jgn lupe gtaw nida eh... :)

Syarah Edina said...

thanks , sbb buat tuto ni ! hehe I like ...

Cikkmira.com said...

comel and awesomee !