Last updated!

26 December 2012

Tahniah Uchop Juara Vokal Bukan Sekadar Rupa Musim Kedua

Mohmad Yusof Ahmad (Uchop) berjaya menjadi juara program realiti Vokal Bukan Sekadar Rupa (Vokal) musim kedua yang berlangsung pada malam tadi. Tahniah Uchop. Dan Marlleyney Fane J.L Paul (Mar) pula menjadi Naib Johan. Musim kedua Vokal dihoskan oleh FBI selain Datuk Hattan dan Ziana Zain bertindak sebagai juri tetap. Manakala penyanyi Mas Idayu dan komposer terkenal, Azmeer sebagai penasihat vokal dan persembahan sementara Profesor Izzi Ali bertindak untuk memberi motivasi kepada peserta.

Musim kedua pertandingan ini masih mengekalkan format pemarkahan kepada dua bahagian iaitu 50 peratus daripada juri profesional dan selebihnya undian daripada penonton. Juara Vokal bakal membawa pulang hadiah utama berupa wang tunai RM100,000 manakala naib juara akan menerima RM30,000. Tahniah kepada Uchop sebab berjaya membawa pulang wang tunai tue. Banyak tue. Uchop di dalam ucapannya selepas diumumkan sebagai pemenang, dia menyebut "Kampung Jeniang" iaitu tempat lahirnya. Uchop sangat merendah diri nampaknya. :-) 



Moga uchop tidak lupa ye nanti. Huhuhu. Serius suara dia memang sedap. Masa ujibakat dulu pon aku nampak dia ja pon yang boleh p jauh sebab key tinggi. Jangan senasib macam Fiq Mentor sudah ye. Suara Fiq sedap, tapi orang x nmpak bakat dia. Suara tinggi susah nak cari sekarang nie. Kiranya Uchop nie sebaris dengan Fiq, Black dan penyanyi-penyanyi rock dulu. Yeahhh. Tahniah Uchop!

P/S : Tak sangka lak dia dah kahwn n ada anak. Hihihi.

10 orang comel komen:

Cik Fie said...

tahniah :)

Nadia Johari said...

ahak terkjut gak dh kwin..

HAJAR said...

Tahniah..:)

Azza Afdzal said...

xberapa minat sangat la rancangan ney hihi

btw tahniah kepada pemenang yer :)

Jaja Sutera said...

ngat lagi mula2 mase dia nyanyi...ngatkan awie...ngee..da la nyanyi lagu awie..dress up awie juga..hehehe

Nurul Aisyah said...

mmg dr awal lagi dah agak dia meng

Hana Nordin said...

tahniah uchop . haha , tengok muka pun ganas . memang sesuai jadi rockers !

Remy hazza said...

tahniah buat uchop !!!!!

Azhafizah Md Nor said...

suara rock orang macho biasalah kan..memang power..

Nurul Ain Atikah said...

tak tengok pon citer macam ni :D